در زیر تعدادی از نکات مهم جهت مقایسه چیلر جذبی و تراکمی آورده شده است.
1 . ضریب عملکرد چیلر
ضریب عملکرد چیلرهای جذبی نسبت به تراکمی بسیار کمتر است.
مقدار ضریب عملکرد سیستم انواع چیلر جذبی حدود 0.54 تا 1 و انواع چیلر تراکمی 1 تا 8 است و به همین علت چیلر تراکمی به عنوان بهترین و پرکاربردترین سیستم مرکزی جهت خنک کاری و سردسازی در در انواع دستگاه های صنعتی و نیز کاربردهای ساختمانی مانند تهویه مطبوع ساختمان های مسکونی ، اداری ، تجاری ، صنعتی و … مورد استفاده قرار می گیرد.
2 . نوع منبع انرژی
چیلر جذبی از گرما (مشعل مستقیم یا غیر مستقیم مانند گاز داغ خروجی از موتور) به عنوان منبع قدرت و چیلر تراکمی از الکتریسیته (الکتروموتور) یا نیروی مکانیکی (موتور پیستونی) به عنوان منبع قدرت بهره می برد.
از چیلرهای جذبی بیشتر در صنایعی چون پتروشیمی ، پالایشگاه نفت و فرآیندهای تولید مواد شیمیایی که در آنها حرارت های اضافی و در حال اتلاف زیاد است استفاده می شود. به گونه ای که این حرارت اضافی را بازیافت و به چرخه جذبی تزریق می کنند تا در چرخه عملیات سردسازی انجام شود و الا در سایر موارد چیلر تراکمی به علت مزایای فراوان مورد استفاده قرار می گیرد.
3 . تعداد قطعات متحرک
در چیلر جذبی قطعات متحرک وجود ندارد و تنها قطعه متحرک آن پمپی است که سیال را در مدار به گردش در می آورد ولی در چیلر تراکمی قطعات متحرکی در کمپرسور وجود دارد که اصطکاک و صدای بیشتری نسبت به پمپ ایجاد می کند.
4 . جانمایی چیلر
تجهیزات چیلر تراکمی فضای کمتری را نسبت به جذبی اشغال می کنند و در نتیجه جانمایی آن در مکانی کوچکتر امکان پذیر است.
5 . قیمت اولیه
قیمت تمام شده اولیه چیلر تراکمی کمتر از نوع جذبی است. به طوری که قیمت نوع تراکمی با ظرفیت برابر حدودا نصف قیمت جذبی شعله مستقیم است.
6 . هزینه های جاری
هزینه نگهداری چیلرهای جذبی نسبت به تراکمی بیشتر است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع چیلرها و سایر سیستم های سرمایشی و گرمایشی ، انتخاب مناسب ترین دستگاه برای پروژه خود و نیز استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.
مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470
مهندس خورانی : 09191639363
برای شناخت مزایای چیلر تراکمی ، متن مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی را مطالعه نمایید.
مطالعه بیشتر ⇓
تهویه مطبوع ساختمان های مسکونی