سیستم های گرمایشی ساختمان

تقسیم بندی ، مزایا و معایب سیستم های گرمایشی ساختمان ها

سیستم های گرمایشی ساختمان ها به دسته های عمده زیر تقسیم می گردند. تقسیم بندی ها بر اساس مرکزی یا واحدی بودن دستگاه های گرمایشی ، بر اساس نوع سیال منتقل کننده گرما از یک مکان به مکان دیگر و تجهیزات تولید کننده و توزیع کننده گرما انجام می شود که در این متن به مهمترین سیستم های های گرمایشی یک ساختمان اشاره می کنیم.

سیستم های گرمایشی

1 . تقسیم بندی دستگاه های گرمایشی ساختمان بر اساس نوع سیال

1 . 1 . سیستم آبی (آب داغ – آب گرم – بخار داغ)

در سیستم گرمایشی آبی ، آب توسط دستگاهی مانند بویلر یا دیگ آبگرم موتورخانه ای (برای ساختمان های متوسط تا بزرگ) و یا توسط پکیج گازسوز (برای ساختمان های واحدی یا کوچک) تا دمای مورد نظر گرم شده و سپس با پمپ و از طریق لوله کشی به دستگاه های داخل ساختمان مانند رادیاتور (شوفاژ) ، لوله های سیستم گرمایش از کف ، لوله های دستگاه فن کویل یا هواساز و … پمپاژ می شود. آب با توجه به فشار مدار و حرارت داده شده به آن می تواند در سه حالت آب گرم ، آب داغ و بخار داغ در لوله ها به گردش در آید که با توجه به نیاز و ابعاد تاسیسات ساختمان ، یکی از این سه حالت برای طراحی در نظر گرفته می شود.

در رادیاتور و سیستم گرمایش از کف مجموعه موتور و فن وجود ندارد و به طور طبیعی هوای داخل ساختمان در اثر برخورد با سطوح داغ آنها ، گرم می شود.

سیستم موتورخانه شوفاژ

ولی دستگاه هایی مانند فن کویل و هواساز دارای فن هستند که هوا را به وسیله فن از روی سطوح داغ لوله ها عبور می دهند تا هوا سریع تر و با ظرفیت بیشتری گرم شود. همچنین دستگاه های گرمایشی و سرمایشی مانند دستگاه زنت ، ایرواشر و روف تاپ پکیج وجود دارد که این دستگاه ها برای گرمایش، دارای کویل (لوله های) آب گرم هستند که آب گرم یا داغ پمپاژ شده از طرف بویلر یا پکیج گازسوز می تواند در کویل این دستگاه ها جاری شده و مانند فن کویل و هواساز ، یک فن هوا را با سرعت و ظرفیت بالا از پیرامون لوله ها دمیده و هوا را گرم می کند.

حالت گرمایشی دستگاه ایرواشر

مطالعه بیشتر ⇐ هواساز

مطالعه بیشتر ⇐ فن کویل

اگر ارتفاع سقف ساختمان مانند سوله های صنعتی و ورزشی و … بلند باشد ، به جای هواساز و فن کویل می توان از یونیت هیتر استفاده کرد. ساختار یونیت هیتر بسیار شبیه فن کویل است و با این تفاوت که قدرت پرتاب باد و ظرفیت گرمایشی بالاتری دارد. در یونیت هیتر نیز آب گرم ارسالی از طرف پکیج گازسوز یا بویلر موتورخانه در لوله های آن جریان یافته و یک فن با توان زیاد ، هوا را از اطراف لوله ها می دمد تا دمای هوا افزایش یابد.

یونیت هیتر های متصل به بویلر

مطالعه بیشتر ⇐ انواع یونیت هیتر

ویژگی های سیستم آب گرم :

فشار کار سیستم در حدود فشار جو است.

با توجه به نقطه جوش ، دمای آب از 190 درجه فارنهایت تجاوز نمی کند.

از نظر نحوه گردش آب ، دو دسته گردش اجباری (توسط پمپ) و گردش طبیعی وجود دارد.

ویژگی های سیستم آب داغ :

نسبت به سیستم آب گرم در تاسیسات بزرگتری کاربرد دارد.

دمای کار آب از دمای جوش در فشار جو بیشتر است و تا حدود 400 درجه فارنهایت ممکن است برود.

فشار کار سیستم برای افزایش دمای جوش توسط منبع انبساط بسته بالا می رود.

فشار سیستم به دقت باید کنترل شود.

ویژگی های سیستم بخار داغ :

حرارت نهان حمل شده توسط بخار بسیار زیاد است.

کاربرد آن در مناطق سرد ، آسمان خراشها ، کارخانجات بزرگ ، گرمایش های منطقه ای و …

خود به انواع بخار کم فشار ، فشار متوسط و فشار بالا تقسیم می شود.

1 . 2 . سیستم انبساط مستقیم DX (گاز مبرد R-22 , R134A و …)

فقط آب نیست که عمل انتقال حرارت را بین داخل و بیرون از ساختمان انجام می دهد. دستگاه گرمایشی مانند دستگاه GHP ، داکت اسپلیت و VRF فاقد مدار آب بوده و بر اساس گردش ماده مبرد (گاز فریون) در سیکل تبرید تراکمی ، حرارت را از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل می کنند. این دستگاه ها به صورت دو تکه هستند که یک تکه در بیرون از ساختمان (تحت عنوان یونیت بیرونی) و چند تکه هم درون ساختمان (تحت عنوان یونیت های داخلی یا فن کویل ها) نصب می شوند و با لوله کشی مسی مخصوص مبرد به هم متصل می شوند. در یونیت بیرونی اجزایی مانند کمپرسور ، شیر انبساط ، مبدل حرارتی کندانسور و … و در یونیت های داخلی اجزایی مانند مبدل حرارتی اواپراتور ، موتورفن و … وجود دارد که مبرد بین این اجزا به گردش درآمده و مبرد در فن کویل ها با دادن گرمای خود (از طریق جداره لوله ها) به هوای دمیده شده توسط فن ، هوا را گرم می کند. همچنین GHP ، VRF ، داکت اسپلیت قابلیت اتصال به هواساز را نیز دارند. این دستگاه ها علاوه بر گرمایش با همین اجزا ، عمل سرمایش ساختمان را نیز به شکل مطلوب انجام می دهند.

فن کویل های متصل به VRF و GHP

مطالعه بیشتر ⇐ VRF

مطالعه بیشتر ⇐ GHP

1 . 3 . سیستم کوره هوای گرم

در این سیستم یک کوره در محلی مانند موتورخانه نصب شده که با سوزاندن گاز طبیعی یا گازوئیل و … مستقیما هوای درون یک کوره فلزی گرم می شود و هوا با کانال کشی به قسمت های مختلف ساختمان راه می یابد تا در آنجا توزیع شود. این سیستم امروزه به علت مشکلات فراوان در کانال کشی و نیز بهینه نبودن از نظر راندمان کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. یک دستگاه جدید تحت عنوان دستگاه اکونوپک وجود دارد که هم عمل سرمایش و هم گرمایش را در یک دستگاه انجام می دهد. سیستم گرمایش آن به این شکل است که یک مشعل گازسوز بر روی دستگاه نصب می شود تا با احتراق گاز طبیعی، یک کوره فلزی شامل لوله های متعدد را گرم کند و هوای دمیده شده توسط فن در اثر برخورد با سطح فلز داغ کوره گرم می شود. این دستگاه برای استفاده در سوله های صنعتی و ورزشی ، پایانه های مسافربری و اماکن با ارتفاع سقف بلند بسیار مناسب است.

مطالعه بیشتر ⇐ اکونوپک

تهویه مطبوع ماخ تولید کننده انواع سیستم گرمایشی و سرمایشی از جمله انواع یونیت هیتر ، دستگاه اکونوپک ، هواساز ، دستگاه ایرواشر ، روف تاپ پکیج ، زنت ، چیلر و … متناسب با نیازهای هر پروژه به طور خاص و مطابق با استانداردهای روز است. کلیه دستگاه ها به طور مستقیم از کارخانه شرکت ما و با قیمت مناسب به فروش می رسند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع سیستم های گرمایشی و سرمایشی ، انتخاب مناسب ترین دستگاه برای ساختمان خود و نیز استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 1 میانگین: 1]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

بیست − هشت =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت