انرژی سیستم رطوبت زن

انرژی مورد نیاز برای یک سیستم رطوبت زن

هنگام محاسبه انرژی مورد نیاز برای یک سیستم رطوبت زن باید اثر محیط (دارای هوای خشک) را بر هر جسمی که با رطوبت وارد آن می شود در نظر گرفت. آزاد شدن مایع از یک جسم جذب کننده رطوبت و تبدیل آن به حالت بخار یک فرآیند تبخیر است که نیازمند انرژی است. در این حالت منبع انرژی همان حرارت موجود در هواست. مقدار حرارتی که برای تبخیر رطوبت از هوا گرفته می شود برابر با حرارت لازم برای تولید همان مقدار بخار توسط یک رطوبت زن است. اگر مقدار رطوبت در سطح مناسب نگهداشته نشود ، تبخیر رطوبت از مواد جذب کننده رطوبت می تواند اثرات مخرب داشته باشد.

مطالعات انجام شده در مورد سیستم های سرمایش و گرمایش ( تهویه مطبوع ساختمان های مسکونی ) نشان داده است که بین مقدار نفوذ هوا به داخل و رطوبت نسبی داخل ساختمان ارتباط وجود دارد. با افزایش مقدار رطوبت نسبی داخل می توان صرفه جویی قابل ملاحظه در انرژی انجام داد. این موضوع می تواند مقدار نفوذ هوا به داخل را در طی فصل گرمایش تا 50 درصد کاهش دهد. این کاهش در اثر هوابند شدن درزهای پنجره توسط تشکیل یخ صورت می گیرد.

در هنگام محاسبه مقدار دقیق انرژی مورد نیاز برای یک سیستم رطوبت زن باید تمام اجزا مرتبط با تولید رطوبت و شرایط نهایی هوا را مد نظر داشت. این موضوع به ویژه در هنگام مقایسه رطوبت زن های گوناگون واقعیت خواهد یافت. برای مثال هزینه های یک دیگ بخار باید شامل تلفات تولید و توزیع و هزینه های یک رطوبت زن تبخیری باید شامل انرژی الکتریکی موتور یا کمپرسور و هزینه های تصفیه آب و انرژی دوباره گرمکن (وقتی اثر سرمایش تبخیری مورد نیاز نیست) باشد.

انرژی مورد نیاز برای یک سیستم رطوبت زن

مقدار هوای تازه مورد نیاز

مقدار هوای تازه مورد نیاز برای فضاهای تهویه شده ممکن است فقط در اثر نفوذ طبیعی هوای خارج و یا در اثر نفوذ طبیعی همراه با تغذیه مکانیکی هوای خارج باشد. مقدار طبیعی نفوذ هوا بر اساس اختلاف درجه حرارت هوای داخل و خارج ، سرعت باد و هوابند بودن ساختمان تغییر می کند. مقدار تغذیه مکانیکی هوای تازه را می توان از روی نقشه های تاسیسات و یا با توجه به اطلاعات موجود در مورد فن بدست آورد.

در هنگام محاسبه بار باید بخار آب خارج از هوا توسط تجهیزات تهویه مطبوع یا تبرید در حین سرمایش را در نظر گرفت. احتمال دارد مجبور باشید این رطوبت را توسط رطوبت زن جبران کنید تا مقدار رطوبت نسبی ثابت باقی بماند.

در محاسبه بارهای سرمایش و گرمایش ساختمان ، مقدار نفوذ هوا را تخمین می زنند و برای محاسبه بار رطوبت زنی از همین ارقام استفاده می شود. وقتی چنین اطلاعاتی در مورد ساختمان های مسکونی وجود ندارد مقدار نفوذ هوا را برای ساختمان های با درزبندی خوب برابر با 0.5 مرتبه تعویض هوا در ساعت ، برای ساختمان های با درزبندی متوسط برابر با 1 مرتبه تعویض هوا در ساعت  و برای ساختمان های با درزبندی ضعیف برابر با 1.5 مرتبه تعویض هوا در ساعت می توان در نظر گرفت.

سایر اتلافات رطوبت

وقتی محتوی رطوبت مواد جذب کننده رطوبت کمتر از اجسام درون فضای رطوبت زده باشد، جذب رطوبت توسط این مواد باعث افزوده شدن بار سیستم رطوبت زنی می شود. مقدار این بار با توجه به نرخ جذب رطوبت توسط ماده جذب کننده رطوبت حدس زده می شود.

در مواردی که بدون توجه به تقطیر رطوبت بر روی دیوارها و پنجره های داخلی ، باید مقدار رطوبت در حد مشخصی نگه داشته شود، اثرات تقطیر رطوبت بر روی این سطوح را نیز در هنگام محاسبه با رطوبت زنی باید در نظر گرفت. در برخی از کاربردها احتمال دارد مقداری بخار آب نیز از طریق نفوذ از دیوارهای فضای مورد نظر به قسمت های خارجی که فشار بخار در آنها کمتر است تلف گردد. معمولا مقدار این نفوذ بخش کوچکی از بار را تشکیل می دهد، مگر اینکه بین فضای رطوبت زده شده و فضاهای مجاور که رطوبتشان کم است بازشو opening وجود داشته باشد.

منابع داخلی رطوبت

هنگامی که محتوای رطوبت مواد جذب کننده رطوبت بیشتر از رطوبت فضای مورد نظر باشد، تغذیه این مواد باعث افزوده شدن رطوبت به فضا خواهد شد. به همین ترتیب، ممکن است مقداری رطوبت توسط دیوارها از ناحیه ای که فشار بخار آن بیشتر است نفوذ کند و یا از شیر بازشوهای روی دیوارها جا به جا شود.

مقدار رطوبت تولیدی توسط افراد بستگی به تعداد افراد و درجه فهالیت آنها دارد. به عنوان یک راهنمایی، مقدار متوسط تولید رطوبت توسط یک خانواده 4 نفری را 0.7 پوند بر ساعت می توان در نظر گرفت. در تجهیزات گرمایشی که فاقد هود و دودکش هستند در ازای هر پوند سوخت مصرفی مقدار 1 پوند بخار تولید می گردد. این مقادیر چندان قابل اتکا نیستند زیرا تجهیزات و رسوم زندگی منطقه های مختلف تفاوت دارد.

فرآیندهای صنعتی دارای منابع تولید رطوبت هستند. برای مثال در دستگاه های چاپ رنگی در هر ساعت 0.45 پوند آب تبخیر می شود. اطلاعات مربوط به فرآیندهای صنعتی را می توان از سازنده تجهیزات به دست آورد.

مطالعه بیشتر ⇓

کاربرد و انتخاب تجهیزات رطوبت زنی

آب تغذیه رطوبت زن

شناخت ویژگی های دستگاه هواساز که تجهیزات رطوبت گیری و رطوبت زنی در آن نصب می شود در متن ⇐ هواساز

شناخت ویژگی های دستگاه سرمایشی چیلر تراکمی آب خنک در متن ⇐ چیلر آب خنک

شناخت ویژگی های دستگاه سرمایشی چیلر تراکمی هوا خنک در متن ⇐ چیلر هوایی

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 0 میانگین: 0]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سیزده + 4 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت