سیستم های اندکسیونی

آرایش اصلی سیستم های اندکسیونی ( induction systems ) در سیستم هوا – آب در شکل زیر نشان داده شده است. هوای اولیه ای که در دستگاه های مرکزی مطبوع شده است با فشار متوسط یا زیاد به درون محفظۀ واحد اندکسیونی وارد می شود. این محفظه که دارای عایق صوتی است، مقداری از صدای تولیدی در سیستم کانال کشی و واحد پایانه را جذب خواهد کرد. مقدار هوای اولیه توسط یک دمپر در حد مورد نیاز تنظیم می گردد.

سیستم های اندکسیونی

هوای با فشار متوسط یا زیاد از درون نازل ها عبور می کند و هوای ثانویه را از درون اتاق مکیده از روی کویل ثانویه عبور می دهد. هوای ثانویه را در هنگام عبور از روی کویل (با توجه به فصل و نیاز اتاق) می توان گرم یا سرد کرد. معمولا کویل های درون اتاق برای سرمایش نهان طراحی نشده اند ولی برای جمع آوری تقطیرات در هنگام وجود بارهای نهان موقّت، یک سینی تخلیه پیش بینی شده است. هوای اولیه و ثانویه با یکدیگر مخلوط و به درون اتاق تخلیه می شوند. در روی سطوح کویل ثانویه معمولا یک توری قرار دارد. واحد پایانه در داخل محفظه ای که برای آن در نظر گرفته شده است و یا در قاب های استانداردی که سازنده پیش بینی کرده است نصب می شود. این محفظه ها باید چنان باشند که از مناسب بودن جریان هوای ثانویه و تخلیۀ هوای مخلوط بدون اینکه افت فشار قابل توجهی داشته باشد، اطمینان حاصل گردد. همچنین، تعمیرات و بازدید واحد نیز باید آسان باشند.

واحد های اندکسیونی را معمولا در زیر پنجرۀ دیوارهای بیرونی نصب می کنند، در عین حال گونه هایی از این واحدها برای نصب در سقف نیز مناسب هستند. در فصول سرد، واحدهای اندکسیونی ای که در روی کف ساختمان نصب می شوند می توانند در هنگام قطع تغذیۀ هوای اولیه، همانند یک کنوکتور عمل کنند.

مزایا سیستم های اندکسیونی :

1 . امکان کنترل درجه حرارت هر فضا به طور جداگانه و توانایی تنظیم ترموستات ها برای درجه حرارت های مختلف با هزینۀ نسبتا کم.

2 . جدا بودن منابع سرمایش و گرمایش در هوای اولیه و آب ثانویه این امکان را فراهم می آورد که افراد بتوانند سرمایش یا گرمایش را انتخاب کنند.

3 . هنگامی که از آب ثانویه برای سرمایش شود و سیستم توزیع هوای اولیه از نوع سرعت زیاد باشد، فضای لازم برای سیستم توزیع هوای اولیه کاهش خواهد یافت. گاهی اوقات می توان سیستم کانال برگشت هوا را حذف و یا با سیستم های برگشت هوای سایر قسمت های ساختمان (از قبیل فضاهای داخلی ساختمان) ادغام کرد.

4 . اندازۀ تجهیزات مرکزی هواساز ، کوچکتر از سیستم های تمام هوا است زیرا مقدار هوایی که باید مطبوع شود کمتر است.

5 . رطوبت گیری، تصفیه و رطوبت زنی هوا به صورت مرکزی و دور از فضای تهویه شده انجام می شود.

6 . تغذیه هوای تازه ممکن است جوابگوی هوای تازۀ مورد نیاز نیز باشد.

7 . بدون استفاده از سیستم های اولیه نیز می توان بکمک سیستم آب ثانویه، فضا را گرم کرد. در ساختمان هایی که شب ها خالی است می توان فن را خاموش کرد. برق اضطراری لازم برای گرمایش (در صورت نیاز) بسیار کمتر از سیستم های تمام هوا خواهد بود.

8 . دوام اجزاء سیستم طولانی است. عمر انتظاری واحد های پایانۀ اتاقی که خشک کار می کنند، حدودا 15 تا 25 سال است. طول عمر سیستم کانال کشی و لوله کشی باید برابر با طول عمر ساختمان باشد.

9 . واحدهای اندکسیون معمولا فاقد فن، موتور و کمپرسور هستند. معمولا سرویس های عادی این واحدها شامل سرویس کردن کنترل کننده های درجه حرارت، تمیز کردن توری سطح کویل ثانویه و گاهی اوقات تمیز کردن نازل های مکش هوای ثانویه است.

معایب سیستم های اندکسیونی

1 . به علت کم بودن مقدار هوای اولیه، تبدیل وضعیت سیستم از تابستانی به زمستانی در فصول معتدل، مشکل تر از سایر سیستم هاست. با استفاده از سیستم چهار لوله ای این عیب مرتفع خواهد شد.

2 . در سیستم دو لوله ای ، تبدیل وضعیت سیستم از تابستانی به زمستانی دارای پیچیده گی هایی است که در سایر سیستم ها وجود ندارد. پرسنل بهره بردار باید سیکل ها و روش تبدیل وضعیت را به خوبی درک کنند. وجود این عیب و اینکه در یک زمان از روز نیاز به گرمایش و در زمان دیگر نیاز به سرمایش داریم باعث شده است که در ساختمان های جدید از سیستم های دو لوله ای استفاده نشود.

3 . در اکثر ساختمان ها، این سیستم ها فقط برای فضاهای پیرامونی استفاده می شوند و برای سایر فضاهای ساختمان باید سیستم های مجزایی در نظر گرفت.

4 . تعداد کنترل های لازم از اکثر سیستم های تمام هوا، بیشتر است.

5 . جریان هوای ثانویه موجب کثیف شدن و کاهش عملکرد کویل واحدهای اندکسیونی و فن کویل می گردد. توری یا فیلترهای با بازدۀ کم که برای محافظت کویل استفاده شده است را باید به طور مرتب در داخل اتاق بازدید و تمیز کرد.

6 . تغذیۀ هوای اولیه معمولا به صورت ثابت و بدون قطع پیش بینی می شود. این موضوع در کاربردهای مسکونی یک نقص به شمار می رود زیرا مهمانان اتاق هتل یا مستأجرین ممکن است ترجیح دهند سیستم تهویه مطبوع خاموش شود و یا مدیریت ساختمان برای کاهش هزینه های بهره برداری بخواهد آن را خاموش کند.

7 . برای کنترل صحیح رطوبت درون فضا، باید درجه حرارت آبسرد کنندۀ اولیه کم باشد.

8 . در فضاهایی که مقدار تخلیۀ هوای آنها زیاد است ( مثلا آزمایشگاه های تحقیقاتی )، این سیستم قابل استفاده نیست مگر اینکه هوای تازۀ اضافی به داخل فضا تغذیه شود.

9 . رطوبت گیری در دستگاه های هواساز موجب می گردد در هنگامی که مقدار بار نهان حداکثر است بر روی سطوح انتقال حرارت آب ثانویه، تقطیر انجام شود. در عین حال، منابع غیرعادی رطوبت (مثلا پنجره های باز یا اجتماع افراد) می تواند باعث تقطیر رطوبت شود.

10 . چون برای غلبه بر افت فشار هوای اولیه در واحدهای پایانه لازم است مقداری توان مصرف شود، بنابراین مقدار انرژی مصرفی در سیستم های اندکسیونی بیشتر از سایر سیستم هاست.

11 . هزینۀ اولیۀ سیستم های اندکسیونی چهار لوله ای بیشتر از اکثر سیستم های تمام هواست.

مطالعه بیشتر ⇓

سیستم های تمام هوا

سیستم های چهار لوله ای

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 1 میانگین: 4]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

پنج × 2 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت