سیستم هوای اولیه

سیستم هوای اولیه برای یک سیستم هوا – آب در شکل زیر نشان داده شده است. برخی از سیستم های هوای اولیه در تمام زمان ها با صد در صد هوای تازه کار می کنند. در سیستم هایی که هوای برگشت در نظر گرفته شده است نیز باید امکان کار دستگاه ها با صد در صد هوای تازه مدنظر قرار گیرد تا در برخی فصول خاص بتوان در هزینه های بهره برداری صرفه جویی کرد. در بعضی از سیستم ها وقتی مقدار هوای اولیه بیشتر از هوای تازه یا هوای تخلیۀ مورد نیاز باشد، هوای اضافی توسط یک سیستم برگشت که با سیستم های قسمت های داخلی ساختمان مشترک است، تأمین می گردد.

اگر لازم است مقدار رطوبت در آب و هوای سرد از حدّ مشخصی کمتر نشود، می توان رطوبت زن نیز نصب کرد. پاشش آب باید با افزایش درجه حرارت هوای ورودی به کویل پیش گرمکن و گرمکن در مدار آبی که پاشیده می شود، هماهنگ باشد.

سیستم هوای اولیه

معمولا کویل سرمایش به گونه ای انتخاب می گردد که درجه حرارت نقطۀ شبنم هوای اولیه به حد کافی پایین باشد و تمام رطوبت گیری در داخل دستگاه مرکزی صورت پذیرد. هوا با درجه حرارت برابر یا کمتر از 50 درجه فارنهایت از کویل سرمایش خارج می شود و تقریبا کاملا اشباع است.

فن تغذیه هوا

فن تغذیه هوا را باید در نزدیکی نقطۀ حداکثر بازده انتخاب کرد تا مقدار مصرف انرژی، گرم شدن هوای سرد، و صدای تولیدی کاهش یابد. برای کاهش صدای فن شاید لازم باشد در قسمت تخلیۀ فن، جذب کنندۀ صدا نصب گردد.

در سیستم های دو لوله ای لازم است کویل دوباره گرمکن وجود داشته باشد ولی در سیستم های چهار لوله ای نیازی به کویل دوباره گرمکن نیست. اکثر سیستم های توزیع هوای اولیه برای واحدهای اندکسیونی هوا – آب در گذشته بر مبنای فشار استاتیک 8 تا 10 طراحی می شدند. از نظر مصرف انرژی، این کار اقتصادی نیست. با طراحی مناسب و حذف موانع غیرضروری می توان فشار استاتیک سیستم هوای اولیه را به 4.5 تا 6 کاهش داد. فشار استاتیک سیستم هوای اولیۀ فن کویل ها 1 تا 1.5 کمتر از مقادیر ذکر شده است.

برای کاهش افت فشار هوا لازم است سیستم هوای اولیه از نوع سرعت و فشار متوسط باشد. سیستم توزیع هوای اولیه برای فن کویل و پانل های تشعشعی را می توان از نوع سرعت کم یا ترکیبی از سیستم های سرعت کم و متوسط انتخاب کرد. افت فشار در مسیر کانال کشی بین اولین و آخرین واحد پایانه باید حداقل باشد تا افت فشارها متعادل تر شوند.

مطالعه بیشتر ⇐ بارهای تهویه مطبوع منطقه های پیرامونی ساختمان

آشنایی بیشتر با دستگاه تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی گازسوز در متن ⇐ تهویه GHP

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 0 میانگین: 0]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

چهار × سه =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت