چیلر مدولار یا ماژولار چیست و چه مزایایی دارد؟
در پاسخ به سوال چیلر مدولار چیست می توان گفت که چیلر مدولار یا همان چیلر ماژولار به چیلری گفته می شود که در آن به جای یک کمپرسور از چند کمپرسور و چند مدار مبرد (گاز فریون) استفاده شده باشد که از نظر نوع کندانسور به انواع چیلر مدولار هوایی یا همان هوا خنک و آبی یا همان آب خنک و از نظر نوع کمپرسور به انواع اسکرال ، اسکرو و غیره تقسیم بندی می شود که در ادامه به اینکه این نوع از طراحی و ساخت نسبت به نوع معمولی چه مزایایی دارد را بررسی خواهیم نمود.
منظور از چند مدار مبرد این است که به ازای هر کمپرسور (یا هر جفت کمپرسور) یک مدار لوله مسی به همراه شیرهای کنترلی در نظر گرفته می شود و هر مدار بدون اینکه تاثیری بر کار سایر مدارها داشته باشد، خود همانند یک چیلر مستقل کار می کند. معمولا اواپراتور هم مثلا در یک طرح 2 مدار به دو قسمت تقسیم می شود و نصف ظرفیت خنک کاری آن با یک مدار و نصف دیگر آن هم با مدار دیگر خواهد بود.
در شکل زیر نمونه هایی از چیلرهای مدولار هوایی ساخته شده و در حال ساخت در شرکت ما که به انواع کمپرسورهای اسکرو هنبل و بیتزر مجهز هستند را مشاهده می کنید. چیلرهای ما پس از ساخت به صورت مستقیم از کارخانه به فروش می رسند.
مقایسه و تفاوت چیلر مدولار با نوع معمولی آن
اگر فقط از یک کمپرسور و یک مدار مبرد در دستگاه چیلری استفاده شود به آن نوع معمولی و اگر از چندین کمپرسور با چند مدار مبرد در چیلری استفاده شود، به آن چیلر مدولار گفته می شود. در حالت تک مدار، اگر موتور الکتریکی کمپرسور از نوع اینورتر (سرعت متغیر) نباشد، کمپرسور همواره با تمام توان (بدون در نظر گرفتن اینکه مصرف کننده به چه مقدار سرمایش نیاز دارد) کار می کند، ولی اگر از چند مدار مبرد با چند کمپرسور استفاده شود، مزایای زیر را به همراه خواهد داشت.
مزایای چیلر ماژولار
مهمترین مزایایی که یک چیلر ماژولار یا مدولار نسبت به نوع معمولی به همراه دارد عبارتند از :
1 . کاهش مصرف برق با پله ای کردن توان کاری دستگاه
برای مثال اگر در پروژه ای به چیلری با ظرفیت 120 تن تبرید نیاز باشد، معمولا به جای استفاده از یک یا دو کمپرسور در یک مدار مبرد، از 6 کمپرسور 20 تن تبرید و سه مدار مبرد (به ازای هر مدار دو کمپرسور 20 تن) و یا از 4 کمپرسور 30 تن تبرید و دو مدار مبرد (به ازای هر مدار دو کمپرسور 30 تن) استفاده می شود که متناسب با بار شبکه (نیاز مصرف کننده) هر یک جفت کمپرسور به صورت پله ای (مرحله ای) وارد مدار شده و شروع به کار می کنند. اگر ساخت دستگاه به صورت 3 مدار باشد و نیاز مصرف کننده کم باشد (کمتر از 33 درصد)، فقط دو عدد از کمپرسورهای چیلر ماژولار 120 تن تبرید کار کرده و 4 عدد دیگر خاموش می شوند که تاثیر قابل توجهی بر کاهش مصرف برق خواهد گذاشت. در ادامه با افزایش نیاز مصرف کننده به ترتیب کمپرسورهای دیگر و مدار آنها هم روشن شده و ظرفیت دستگاه بیشتر می شود. در صورتی که الکترو موتورهای متصل به کمپرسورها نیز از نوع اینورتر باشد، می توان دور کمپرسورها را نیز متناسب با بار شبکه، کم یا زیاد کرد تا صرفه جویی بیشتری در مصرف برق صورت بگیرد. وقتی که گفته می شود که سیستم 2 مدار ساخته شده است یعنی هر مدار خود قطعات سیکل تبرید و لوله کشی مجزا و مخصوص به خود را دارد و اگر به هر دلیل یکی از مدارها دچار اختلال شود، مدار دیگر بدون مشکل و مستقلا به کار خود ادامه می دهد.
برای مثال در شکل زیر مشاهده می کنید که به چه شکل یک چیلر تراکمی هوا خنک 120 تن تبریدی با کمپرسورهای اسکرال کوپلند به صورت 2 مدار طراحی و ساخته شده و هر جفت کمپرسور یک لوله کشی مستقل دارد و اواپراتور هم به دو نیم تقسیم شده است. مهمترین مورد از مزایایی که دارد همین کاهش مصرف برق است که پیشنهاد ما هنگام فروش به تمام کارفرماها این است که دستگاه به صورت مدولار طراحی و ساخته شود.
مطالعه بیشتر درباره فرآیند تولید چیلر و فروش آن در این صفحه ⇐ تولید چیلر
2 . کاهش استهلاک
به خاطر اینکه انواع چیلرها معمولا در 90 درصد زمان کاری خود در حالت کم باری (مثلا کارکرد با 50 یا 20 درصد توان کل) کار می کنند، با ترکیب چند کمپرسور و چند مدار مبرد می توان با کنترلر هوشمند، کمپرسورها را به صورت مرحله ای و نوبتی وارد مدار کرد تا استهلاک آنها کم شده و طول عمر مفید آنها افزایش یابد. این مورد از مهمترین مزایایی است که این نوع از طراحی و ساخت به همراه دارد و هزینه های تعمیرات سیستم در آینده را به شدت کاهش می دهد.
3 . امکان تعمیر بدون وقفه
اگر یکی از کمپرسورها به هر دلیلی از کار بیافتد، بدون اینکه به توقف کامل چیلر منجر شود، می توان آن کمپرسور را از مدار خارج نمود و آن را تعمیر نمود. این مزیت از مزایای چیلر مدولار (ماژولار) باعث افزایش قابلیت اطمینان به عملکرد دستگاه شده و خصوصا در پروژه ای که کار بدون وقفه در آن اهمیت خاصی دارد، می تواند مفید واقع شود.
4 . امکان افزودن ظرفیت در آینده
چنانچه در پروژه ای در آینده به ظرفیت بیشتری از خنک کاری نیاز باشد، چیلر مدولار این قابلیت را به سیستم می دهد که با افزودن تجهیزات ، بتوان توان خنک کاری را افزایش داد. برای مثال اگر چیلری جهت سرمایش در پروژه ای خاص طراحی و ساخته شود، ممکن است ظرفیت سرمایشی مورد نیاز چنین پروژه ای در آینده افزایش یابد که بهترین کار این است که دستگاه چیلر به صورت مدولار طراحی و ساخته شود تا ضمن بهره مندی از این مزایایی که اشاره کردیم، بتوان در آینده با افزودن تجهیزات به همان چیلر، ظرفیت دستگاه را افزایش داد. منظور از افزودن تجهیزات این است که چیلر جدید به صورت یک یونیت به چیلر قبلی اضافه می شود.
5 . کاهش صدای کار دستگاه
همانطور که گفتیم چیلرها در بیشتر ساعات کاری خود با ظرفیتی کمتر از 50 درصد ظرفیت کل کار می کنند. مهمترین قطعه ای که در سیستم صدا ایجاد می کند، کمپرسور است. بنابرین با مدولار طراحی کردن سیستم، در بیشتر ساعات کمتر از نصف کمپرسورها روشن بوده و تاثیر قابل توجهی بر کاهش صدای کار دستگاه خواهد داشت.
ما در این مقاله سعی کردیم به پرسش چیلر مدولار یا ماژولار چیست پاسخ دهیم و اینکه چه مزایایی دارد را هم بررسی کنیم و ممکن است سوالات دیگری در زمینه انواع چیلرها برای شما مطرح شود که پیشنهاد می کنیم که این مقاله ⇐ انواع چیلر را مطالعه بفرمایید تا با انواع آن و ویژگی های هر یک بیشتر آشنا شوید.
ساخت و فروش انواع آن
یک چیلر مدولار را می توان در انواع مختلف (از نظر نوع کندانسور و کمپرسور و غیره) طراحی و تولید کرد. بنابرین ساخت و فروش چیلرهای مدولار در انواع هوا خنک و آب خنک (از نظر نوع کندانسور) و اسکرال یا اسکرو (از نظر نوع کمپرسور) صورت می پذیرد.
گروه ماخ طراح و تولید کننده انواع مینی چیلر و چیلر ماژولار (مدولار)، معمولی، اینورتر و دیگر دستگاه های سرمایشی و گرمایشی، متناسب با نیازهای هر مشتری به طور اختصاصی است. کلیه محصولات ما مطابق با استانداردهای روز طراحی و تولید شده و به طور مستقیم از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسند. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع چیلرها ، مینی چیلرها و سایر دستگاه ها، انتخاب مناسب ترین دستگاه برای پروژه خود و استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.
مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470
مهندس خورانی : 09191639363
مطالعه بیشتر درباره ساختار و ویژگی های مینی چیلرها در این مقاله ⇐ مینی چیلر تراکمی
مطالعه بیشتر در مورد قیمت انواع سیستم های تهویه در این مقاله ⇐ قیمت سیستم های تهویه مطبوع