نسل جدید چیلر

اگر چه قطعات اصلی به کار رفته در چیلرهای جدید نسبت به چیلرهای قدیمی تر تغییری نکرده است ولی بهینه سازی های انجام شده در تکنولوژی کمپرسورها، مبردها (گاز فریون)، روش های تولید و کنترلرهای الکترونیکی، عملکرد چیلر جدید را بهبود بخشیده و موجب کاهش مصرف انرژی، کاهش صدای کاری و افزایش توان برودتی در نسل جدید چیلر ها شده است.

ویژگی های چیلرهای جدید و تکنولوژی های به کار رفته در نسل جدید چیلر ها

در ادامه به برخی از مهمترین مشخصات فنی چیلرهای جدید (چیلرهای تراکمی هوا خنک و آب خنک) می پردازیم که می تواند راهنمای مناسبی برای انتخاب آپشن های مورد نیاز در فرآیند خرید دستگاه مورد نظر باشد.

مطالعه بیشتر درباره ساختار چیلرهای تراکمی هوا خنک (هوایی) در این متن ⇐ چیلر هوایی

مطالعه بیشتر درباره ساختار چیلرهای تراکمی آب خنک (آبی) در این متن ⇐ چیلر آبی

1 . کنترلرهای الکترونیکی و هوشمند

امروزه کنترلرها شامل الگوریتم هایی PID – Proportional Integral Derivative هستند که اطلاعات را در طول کار دستگاه جمع آوری کرده، پارامترهای مهم سیستم را مانیتور نموده و عملگرهای مختلف از جمله فن ها، بار اعمالی به کمپرسورها و سوپاپ های منبسط کننده را برای رسیدن به نقطه بهینه و مورد نظر به صورت اتوماتیک کنترل می کنند. چیلرهای جدید این اعمال را بدون از حد خارج شدن و خاموش و روشن کردن مدام سیکل تبرید و در راستای صرفه جویی در مصرف انرژی الکتریسیته انجام می دهند.

از دیگر مشخصات فنی چیلر نسل جدید این است که سیستم کنترلی آن قابلیت اتصال به سیستم مدیریت ساختمان (BMS) و یا سیستم مدیریت و کنترل دستگاه های صنعتی را داشته و برای مثال در تعامل مستقیم با آن، عملگرهای هوشمند چیلر را در طول شب در حالت کارکرد کم صدا قرار داده تا دستگاه به آرامی به نقطه مورد نظر برسد.

چیلرهای جدید

2 . تکنولوژی VFD یا همان اینورتر

از آنجایی که اغلب چیلرها به ندرت با توان 100 درصدی کار می کنند و در بیشتر اوقات در حالت بار کم (برای مثال 10 تا 70 درصد توان کل) کار می کنند، می بایستی که طراحی و کنترل آنها به گونه ای باشد که فقط متناسب با نیاز زیر بار قرار گرفته و انرژی مصرف کنند. به همین خاطر از موتورهای الکتریکی مجهز به تکنولوژی اینورتر (سرعت متغیر یا همان VFD) برای گردش کمپرسورها و فن های چیلرهای جدید استفاده می شود که در ادامه به آن اشاره می کنیم.

تکنولوژی VFD یا همان VSD – Variable Speed Drive به کار رفته در موتورهای الکتریکی متصل به کمپرسورها و فن ها، قابلیت متغیر نمودن دور کاری کمپرسورها و فن ها را ایجاد کرده و به چیلرهای جدید این امکان را می دهد که دقیقا متناسب با نیاز مصرف کننده، برق مصرف کنند. از جمله مهمترین مشخصات فنی چیلرهای نسل جدید همین اینورتر بودن موتور محرک کمپرسور آن است که در واقع وجه تمایز نسل جدید چیلر ها با نسل های قبلی است.

مطالعه بیشتر درباره چیلرهای اینورتر در این متن ⇐ چیلر اینورتر

کمپرسور چیلر دور متغیر

3 . آنالیز کارکرد و عیب یابی

اطلاعات جمع آوری شده از کارکرد دستگاه را می توان آنالیز نمود و عملکرد و نظم دستگاه را می توان تحت نظارت قرار داد و در نتیجه می توان پتانسیل معیوب شدن دستگاه را قبل از معیوب شدن آن پیش بینی کرد و به صورت علائم هشداری آن را نمایش داد. بدین ترتیب چیلرهای جدید نه تنها سیستم عیب یابی الکترونیک دارند، بلکه می توانند معیوب شدن احتمالی یک قسمت از دستگاه را پیش بینی و آن را به کاربر اعلام نمایند.

4 . نسل جدید مبردها

مبردهای جدید نیز تاثیر مستقیمی بر راندمان نسل جدید چیلر ها دارند. امروزه از مبردهای HCFC و HFC و نیز مبردهای HFO در چیلرهای جدید استفاده می شود که نقش مهمی در راندمان آن دارند. این مبردها علاوه بر افزایش راندمان سیکل کاری دستگاه، برای محیط زیست نیز مضر نیستند و به لایه ازن آسیبی نمی رسانند.

5 . مدولار کردن دستگاه

امروزه در نسل جدید چیلرها از سیستم مدولار یا ماژولار استفاده می شود که در آن به جای استفاده از یک کمپرسور با توان بالا و یک مدار مبرد از دو یا چند کمپرسور توان پایین تر و چند مدار مبرد استفاده می شود که برای مثال در یک چیلر جدید 80 تن تبرید می توان از 4 کمپرسور 20 تن تبرید و دو مدار مبرد استفاده کرد که در حالت های کاری زیر 50 درصد، فقط دو عدد از کمپرسورها کار می کنند و دو عدد دیگر خاموش می شوند که موجب کاهش مصرف برق و نیز استهلاک دستگاه می شود.

مشخصات چیلرهای مدولار در این متن ⇐ چیلر مدولار توضیح داده شده است.

چیلر جدید

6 . تکنولوژی Free Cooling در نسل جدید چیلرها

در نسل جدید چیلرها (مخصوصا چیلرهای صنعتی که دائم کار هستند) می توان با تکنولوژی Free Cooling (فری کولینگ) و در طول روزهایی از سال که دمای هوای محیط پایین است به طور موقت و به صورت اتوماتیک چیلر را به کلی خاموش کرد و یا ظرفیت آن را در حالت مینیمم قرار داد و از هوای محیط که دمای پایینی دارد برای سرمایش آب مدار چیلر بهره برد. یعنی اینکه دیگر نیازی نیست تا برای سرد کردن آب در روزهای سرد سال حتما چیلر روشن باشد و یا با تمام توان کار کند بلکه می توان با راهکاری خاص دمای آب را توسط هوای محیط کاهش داد تا در مصرف انرژی صرفه جویی شود.

مطالعه بیشتر درباره بهینه سازی چیلرها با تکنولوژی Free Cooling در این متن ⇐ فری کولینگ

7 . تکنولوژی کمپرسورهای بدون روغن در چیلرهای جدید

یک نوع خاص از کمپرسورها در واقع کمپرسورهای گریز از مرکز هستند که مکانیزم کاری آنها به این شکل است که یک پروانه یا ایمپلر به شفت محرک الکتروموتور متصل شده و توسط نیروی گریز از مرکز باعث فشرده سازی سیال می شود. چنانچه یاتاقان های شفت این مکانیزم به جای اینکه از نوع روغنی باشد از نوع مغناطیسی انتخاب شود باعث ایجاد مزایایی (از جمله کاهش بسیار چشمگیر اتلافات اصطکاکی، کاهش وزن و صدای کمپرسور و افزایش راندمان آن) می شود که در مقاله زیر به طور مفصل در مورد این تکنولوژی خاص در چیلرهای نسل جدید صحبت کرده ایم.

مطالعه بیشتر درباره نسل جدیدی از چیلرهای مجهز به کمپرسورهای بدون روغن ⇐ چیلر توربوکر

مطالعه بیشتر درباره مراحل طراحی و تولید چیلرها در این صفحه ⇐ تولید چیلر

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 4 میانگین: 4.5]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

ده + نه =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت