چیلر اینورتر

چیلر و مینی چیلر اینورتر چیست و چه مزایایی دارد؟

منظور از چیلر یا مینی چیلر اینورتر یا همان چیلر دور متغیر در واقع متغیر بودن دور موتور الکتریکی متصل به کمپرسور است. در انواع دور ثابت یا غیر اینورتر ، همواره موتور الکتریکی با حداکثر دور در حال کار است (بدون در نظر گرفتن نیاز مصرف کننده) ولی در چیلر یا مینی چیلر اینورتر ، دور موتور الکتریکی متصل به کمپرسور، متناسب با نیاز مصرف کننده تغییر می کند تا مصرف انرژی کاهش یابد. در چیلرها، موتور الکتریکی متصل به کمپرسور، بیشترین انرژی برق را مصرف می کند. در ضمن تکنولوژی متغیر بودن سرعت دورانی موتور الکتریکی چیلر تراکمی اینورتر با نام های دیگری مانند VFD (Variable Frequency Drive) یا در برخی مراجع با نام VSD (Variable Speed Drive) نیز شناخته می شود.

هر چیلر و مینی چیلری (در اینجا نوع تراکمی هوا خنک) از بخش های اصلی موجود در شکل زیر تشکیل می شود که کمپرسور مهمترین نقش را در آن بر عهده دارد. برای آشنایی بیشتر با ساختار این دستگاه و نحوه کار آن پیشنهاد می کنیم که این مقاله ⇐ اصول کاری چیلر تراکمی را مطالعه کنید.

سیستم سرمایشی چیلر

چیلرهای دور ثابت (معمولی) از یک موتور کمپرسور که در دور ثابت کار می کند، بهره می برند و بدون در نظر گرفتن بار مورد نیاز مصرف کننده، همواره با دور ثابت 100 درصدی در حال کار هستند. در کمپرسورهای دور ثابت از یک قطعه به نام hot gas bypass استفاده می شود تا از نوسان دمای مایع خنک شونده جلوگیری شود و خروجی دستگاه به صورت پایدار باشد. چیلر اینورتر یا مینی چیلر اینورتر مجهز به PLC پیشرفته، این امکان را فراهم می کند که سرعت دورانی کمپرسور همواره برای رسیدن به راندمان حداکثری به صورت اتوماتیک تنظیم شده تا دمای سیال خنک شونده همواره مطابق با نیاز درخواستی باشد و بدین ترتیب hot gas bypass نیز حذف می گردد.

کمپرسور چیلر تراکمی اینورتر

تا اینجا به این پرسش که چیلر اینورتر چیست و چه مزایایی دارد (بزرگترین مزیت آن یعنی کاهش مصرف انرژی) تا حدود زیادی پاسخ دادیم. در ادامه با ذکر یک مثال آزمایش شده نوع دور متغیر را نسبت به نوع دور ثابت آن در ظرفیت 10 تن تبرید از نظر مصرف انرژی مقایسه می کنیم.

مقایسه چیلر دور متغیر با نوع دور ثابت در ظرفیت 10 تن تبرید

در نمودار زیر، خط سبز رنگ بیانگر عملکرد چیلر دور متغیر و خط قرمز بیانگر عملکرد چیلر دور ثابت است. خط افقی درصد زیر بار قرار گرفتن دستگاه (Load Percentage) نسبت به ظرفیت کل (Full Capacity) و خط عمودی درصد توان مصرفی (Power Use) توسط موتور الکتریکی کمپرسور نسبت به توان کل (Full Load Power) را نشان می دهد.

برای مثال وقتی بار مورد نیاز 50 درصد بار کل باشد (Load Percentage = 50) توان مصرفی چیلر اینورتر ، 35 درصد توان کل و توان مصرفی چیلر غیر اینورتر ، 89 درصد توان کل خواهد بود و این بدان معناست که 54 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی می شود.

مقایسه چیلر دور متغیر با چیلر دور ثابت

اینورتر نمودن موتور الکتریکی کمپرسور باعث افزایش قیمت چیلر دور متغیر نسبت به دور ثابت می شود ولی در عوض چیلر یا مینی چیلر اینورتر حداقل 40 درصد انرژی الکتریکی کمتری مصرف می کند که اگر در رقم سالانه هزینه مصرف برق آن ضرب شود، عدد قابل توجهی بدست خواهد آمد. چیلرها در اکثر زمان های کاری با 40 تا 70 درصد توان کل کار می کنند که همین امر ضرورت متغیر نمودن موتور الکتریکی آن را نشان می دهد.

نکته اینکه صرف نظر از نوع کمپرسور (پیستونی ، سانتریفیوژ و یا اسکرال) می توان از موتور الکتریکی مجهز به تکنولوژی سرعت متغیر (اینورتر) استفاده نمود. البته در نوع اسکرو دیگر به موتور الکتریکی دور متغیر نیازی نیست و در درون خود کمپرسور یک مکانیزم پیشرفته برای کاهش و افزایش دور کمپرسور بر اساس بار وارد به آن تعبیه شده است که می تواند دور کمپرسور را بین 10 تا 90 درصد دور ماکزیمم و به صورت کاملا خودکار تغییر دهد و به این ترتیب کمپرسورهای نوع اسکرو خود اینورتر هستند. برای مطالعه بیشتر درباره انواع چیلرها از نظر نوع کمپرسور ، نوع سیکل ، نوع کندانسور و … پیشنهاد می کنیم که این مقاله ⇐ انواع چیلر را مطالعه بفرمایید.

دیگر مزایای چیلر و مینی چیلر دور متغیر

علاوه بر کاهش مصرف انرژی نوع اینورتر نسبت به نوع دور ثابت که مقایسه و ذکر کردیم از دیگر مزایای چیلر و مینی چیلر اینورتر نسبت به نوع دور ثابت می توان به این موارد اشاره کرد :

1 . علاوه بر کاهش مصرف انرژی در چیلرها و مینی چیلر دور متغیر ، به علت جلوگیری از کارکرد کمپرسور در دور حداکثری ، از بالا رفتن حرارت قطعات و فرسایش زیاد آنها جلوگیری شده ، عمر مفید دستگاه افزایش یافته و هزینه های خرابی دستگاه در آینده کمتر می شود.

2 . در چیلر تراکمی اینورتر ، استارت به آرامی زده شده و هرگز آمپر صد درصدی از مدار برق کشیده نمی شود.

3 . مزیت دیگر استفاده از چیلر دور متغیر ، کاهش صدای کارکرد دستگاه و در نتیجه کاهش هزینه های مربوط به عایق کاری صوتی (در صورت نیاز) است. با کاهش صدای کارکرد دستگاه در پروژه هایی که نسبت به صدای بلند حساس هستند می توان سطح آسایش را افزایش داد.

انواع مینی چیلر

چیلر اینورتر

گروه ماخ طراح و سازنده انواع چیلرها و مینی چیلر اینورتر با مدار PLC پیشرفته و نیز دور ثابت و انواع دیگر دستگاه های سرمایشی و گرمایشی در طرح ها و ظرفیت های گوناگون است. محصولات ما پس از بررسی درخواست ها و نیازهای هر مشتری به طور خاص طراحی و ساخته شده و به صورت مستقیم از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسند. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع مینی چیلر، چیلر اینورتر و غیر اینورتر و نیز سایر دستگاه ها، انتخاب مناسب ترین دستگاه برای پروژه خود و استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی : 09191639363

مطالعه بیشتر درباره اجزای مینی چیلرها و طرز کار آنها در این صفحه ⇐ مینی چیلر

مطالعه بیشتر درباره نحوه و مراحل ساخت چیلر در این صفحه ⇐ ساخت چیلر

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 3 میانگین: 3.3]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

پنج × 3 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت