سیستم تهویه پالایشگاه

سیستم تهویه مطبوع صنایع پتروشیمی و پالایشگاه نفت و گاز

مهمترین فاکتور در طراحی سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی صنایع پتروشیمی و پالایشگاه نفت و گاز رعایت مسئله ایمنی است که بر تمامی فاکتورهای دیگر اولویت دارد. پالایشگاه های نفت و گاز ، صنایع پتروشیمی ، خطوط انتقال ، منابع ذخیره سازی ، واحدهای صنعتی LPG و LNG و … مقدار زیادی از گازهای سمی و مضر تولید یا مصرف می کنند. در ضمن فرآیندهایی در صنایع پتروشیمی و پالایشگاه نفت و گاز وجود دارد که گازهای غیر مضر زیادی تولید می کنند و اگر این گازها در محل کار انباشته شوند و غلظت آنها افزایش یابد ، کاهش مقدار اکسیژن موجود در محل ، وضعیت خطرناکی برای پرسنلی که بدون محافظت صحیح در محل کار می کنند ایجاد می کند.

سیستم تهویه مطبوع صنایع پتروشیمی و پالایشگاه نفت و گاز

سایر نیازها و اولویت های سیستم تهویه مطبوع صنایع پتروشیمی و پالایشگاه نفت و گاز عبارتند از : 

1 . نگهداری شرایط هوای محیط (درجه حرارت و رطوبت) در محدوده مناسب جهت آسایش کارکنان و نیز نگهداری مواد و محصولات. معمولا این صنایع در مناطقی با رطوبت بالا مستقر هستند و نیاز دارند تا رطوبت نسبی در سطح آسایش (حدود 50 درصد) نگه داشته شوند. محدوده درجه حرارت آسایش معمولا 75 درجه فارنهایت (24 درجه سانتی گراد) و در برخی مناطق متناسب با نیاز به درجه حرارت های کمتری نیاز است که باید تامین شود.

2 . ایجاد و پایدار نگه داشتن اختلاف فشار هوا بین قسمت های زیان آور و غیر زیان آور

3 . رقیق سازی یا حذف کامل پتانسیل انباشت و اشباع گازهای سمی و قابل اشتعال در مناطق پر خطر

4 . فیلتر نمودن بوها ، آلاینده های شیمیایی ، گرد و غبار و ذرات معلق توسط فیلترهای فعال کربنی و شیمیایی

سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی صنایع پتروشیمی و پالایشگاه نفت و گاز باید بتواند در شرایط اضطراری خاموشی و یا حادثه به خوبی پاسخگوی نیازهای اساسی باشد. این نیازها عبارتند از :

1 . سیستم تهویه باید در تمامی قسمت ها توسط فن هوا را جابجا نماید و تا حد امکان از تهویه طبیعی استفاده نشود.

2 . سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی باید به صورت پیوسته کار کند. چون که در مواقع اضطراری نیز بخش هایی از صنایع پتروشیمی و پالایشگاه در حال کار است و بنابرین باید برای این شرایط ، طراحی مناسبی صورت بگیرد. (معمولا سیستمی با دو منبع متفاوت انرژی طراحی می شود و یا منبع انرژی اضطراری در نظر گرفته می شود)

3 . در بسیاری از این مناطق که کار 24 ساعته انجام می شود به کارکرد 24 ساعته دستگاه های تهویه مطبوع نیاز است. در صورتی که چیلر مورد نظر در تمام طول سال و به شکل شبانه روزی کار کند باید به صورت صنعتی طراحی و ساخته شود که چیلرهای صنعتی ویژگی های خاصی دارند که در این مقاله ⇐ چیلر صنعتی به موارد مهم آن اشاره کرده ایم و پیشنهاد می کنیم که مطالعه بفرمایید.

مواردی که باید در طراحی سیستم تهویه مطبوع صنایع پتروشیمی و پالایشگاه نفت و گاز مد نظر قرار گیرد :

1 . طبقه بندی مناطقی با پتانسیل گازهای زیان آور و منابع آن

2 . طراحی اختلاف فشار بین مناطق طبقه بندی شده

3 . ایمنی در مقابل آتش سوزی

4 . ترکیب سیستم ضد حریق با سیستم تهویه مطبوع

5 . کنترل گاز و دود

6 . انتخاب تجهیزات تهویه متناسب با شرایط آب و هوایی و کاری

7 . استاندارد سازی سیستم تهویه و امکان گسترش آن در آینده با توجه به گسترش صنایع

8 . کنترل اتوماتیک و مرکزی

انتخاب نوع سیستم تهویه مطبوع :

قطعا باید از سیستم تهویه مطبوع مرکزی در این صنایع استفاده شود که معمولا منبع انرژی آنها هم سوخت فسیلی و هم الکتریسیته باشد. برای فرآیندهای خنک کاری معمولا از انواع چیلر صنعتی و برای فرآیندهای گرمایش از بویلر استفاده می شود. وظیفه چیلر ایجاد آب سرد و وظیفه بویلر ایجاد آب گرم است که آب سرد و گرم با لوله به دستگاه های هواساز مستقر در نقاط مختلف ، پمپاژ می شود تا هواساز ، دما و رطوبت هوا را میزان و آن را از آلودگی ها فیلتر نماید.

هواساز متصل به بویلر و چیلر

برای تجهیزات توزیع کننده هوا معمولا از سیستم هواساز که قابلیت توزیع گرمایش و سرمایش ، فیلتر نمودن ، تنظیم رطوبت و تنظیم سرعت و جهت هوای ورودی به محیط را دارند استفاده می شود. تعداد زیادی از این دستگاه ها با توجه به ابعاد پروژه و به صورت منطقه ای در هر محل نصب و در نهایت به یک منبع اصلی تولید حرارت و برودت متصل و به صورت مرکزی و هوشمند کنترل می شوند.

مطالعه بیشتر درباره دستگاه هواساز و طرز کار آن ⇐ سیستم هواساز

چیلر تراکمی هوا خنک

تهویه مطبوع ماخ طراح و تولید کننده انواع سیستم های تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی برای صنایع مختلف از جمله صنعت نفت ، گاز و پتروشیمی در ابعاد و ظرفیت های بزرگ است. محصولات ما مطابق با استانداردها و متناسب با نیازهای مشتری و به طور خاص برای هر پروژه طراحی و تولید می شوند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع سیستم های تهویه مطبوع و انتخاب مناسب ترین سیستم تهویه برای پروژه خود و نیز استعلام قیمت دستگاه ها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363

به منظور تهویه هوا ، سیستم های مدرن دیگری مانند GHP و VRF نیز وجود دارند که می توانند به جای چیلر و بویلر استفاده شوند. برای آشنایی با دستگاه GHP پیشنهاد می کنیم که این مقاله ⇐ سیستم تهویه مطبوع مرکزی GHP و برای مطالعه بیشتر درباره اجزا و طرز کار دستگاه VRF این مقاله ⇐ سیستم تهویه مطبوع مرکزی VRF را مطالعه بفرمایید.

دیگر دستگاه هایی که در اولویت های بعدی برای سرمایش و گرمایش هوا در صنایع پتروشیمی و پالایشگاه قرار می گیرند عبارتند از دستگاه پکیج یونیت ، زنت ، اکونوپک و … که برای شناخت بهتر هر یک از این دستگاه ها و آشنایی با خصوصیات آنها صفحات زیر را مطالعه کنید.

مطالعه بیشتر ⇓

زنت

اکونوپک

پکیج یونیت

مطالعه بیشتر ⇐ تهویه مطبوع و خنک کاری نیروگاه گازی و سیکل ترکیبی

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 2 میانگین: 3]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

19 − هفت =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت