چیلر

ما در این مقاله قصد داریم تا انواع چیلر را معرفی و 12 نوع مختلف آن را نسبت به هم مقایسه و بررسی کنیم. در واقع ضمن معرفی اجزا و طرز کار هر یک ، قصد داریم تا به کاربرد ، مزایا و معایب و نیز قیمت آنها اشاره کنیم.

چیلر چیست و چه مزایا و معایبی دارد ؟

وجه تمایز انواع چیلر تراکمی در نوع کمپرسور (اسکرال ، پیستونی ، اسکرو یا سانتریفیوژ) و نیز نوع کندانسور (آب خنک یا هوا خنک) و چیلر جذبی در تک اثره یا دو اثره بودن آن است. با وجود اینکه انواع چیلرها اجزا و طرز کار متفاوتی نسبت به هم دارند ولی در کل همه انواع آنها یک کار و وظیفه مشترک بر عهده دارند. چیلر دستگاهی است که گرمای یک سیال مایع (مانند آب) یا گازی (مانند هوا) را با استفاده از سیکل تبرید تراکمی و یا سیکل جذبی گرفته و آن را سرد می کند. انواع چیلر به دو گروه عمده تراکمی و جذبی تقسیم بندی می شود که وظیفه همه آنها سرمایش یک سیال است. سیال سرد شده کاربرد تهویه مطبوع ساختمانی و یا صنعتی دارد.

دمای آب سرد شده معمولا بین 2 تا 7 درجه سانتی گراد است و در برخی کاربردها (با توجه به نیاز مصرف کننده) می توان با افزودن مواد ضد یخ به آب ، دمای آن را تا زیر صفر (در برخی کاربردها تا 80 درجه زیر صفر) کاهش داد.

چیلرهای متعارف مورد استفاده در صنعت تهویه با ظرفیت هایی بین 15 تا 2000 تن تبرید موجود هستند و برخی از سازندگان توانایی تولید چیلرهایی تا ظرفیت 5200 تن تبرید را نیز دارند. در ظرفیت های کمتر از 15 تن تبرید معمولا از واژه مینی چیلر استفاده می شود که در شکل زیر نمونه هایی از انواع چیلر را مشاهده می کنید.

چیلر

در ادامه ضمن معرفی 12 نوع از انواع چیلر ، مزایا ، معایب ، قیمت و کاربرد آنها را نیز بررسی و نسبت به هم مقایسه می کنیم.

کاربرد ساختمانی چیلر

در کاربرد ساختمانی ، سیال سرد شده (برای مثال آب سرد) از طریق سیستم لوله کشی به مبدل های حرارتی مانند هواساز و فن کویل جهت سرمایش ساختمان منتقل شده و در آنجا با تبادل حرارت با هوای داخل اتاق ها و سالن ها ، گرمای هوا را گرفته و محیط داخل ساختمان را خنک می کند. آب سرد که گرمای هوای محیط داخل را گرفته و مجددا گرم شده است به چیلر بازگردانده می شود تا دوباره در آن سرد شود. آب سرد شده در چیلر که جهت خنک کاری به کویل (دسته ای از لوله های پر پیچ و خم) فن کویل و هواساز پمپاژ می شود ، درون کویل به گردش در آمده و یک فن با هدایت جریان هوا از اطراف کویل ، موجب کاهش دمای جریان هوا می شود. در همین حین ، سطح سرد لوله های کویل باعث تقطیر بخار آب موجود در هوا بر سطح لوله ها شده و منجر به کاهش رطوبت هوا نیز می شود. برای مثال در شکل زیر تجهیزات مستقر در موتورخانه و فن کویل های مستقر در هر طبقه از ساختمان به شکل شماتیک نشان داده شده است.

موتورخانه فن کویل

همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید، فن کویل تنها یک مبدل حرارتی هوا به آب است. با جریان یافتن آب سرد در لوله های مسی کویل، به سرعت گرمای هوا به آب سرد داده شده (مس ضریب انتقال حرارت بسیار بالایی دارد) و هوای ساختمان خنک می شود. مزیت بزرگ این سیستم این است که هر فن کویل در هر اتاق یک کنترلر دارد که هر فرد در اتاق خود می تواند بدون تاثیر بر سایر فن کویل ها، فن کویل اتاق خود را خاموش و روشن نموده و نیز دمای آن را به هر مقدار دلخواه تنظیم کند و تمام این فن کویل ها در کل واحدهای ساختمان فقط به یک چیلر متصل می شوند. از دیگر مزایای چیلر به همراه فن کویل ها این است که دیگر ساختمان به لوازم گرمایشی مثل رادیاتور یا گرمایش قرنیزی یا گرمایش از کف و … هم نیازی ندارد و همین فن کویل ها به بهترین و مطلوب ترین شکل ممکن برای گرمایش هم استفاده می شوند و فقط کافی است که آبگرم ساختمان را به آن متصل کنیم. برای شناخت بیشتر فن کویل ها پیشنهاد می کنیم که این مقاله ⇐ انواع فن کویل را مطالعه کنید.

فن کویل

حال اگر بخواهیم در یک سالن بزرگ (مثل سالن سینما یا تالار عروسی یا سالن کنفرانس و …) یا یک سوله هوا را سرد یا گرم کنیم، فن کویل ها نمی توانند پاسخگوی نیازها باشند و باید از هواساز استفاده کنیم. مطابق شکل زیر هواساز بسیار شبیه فن کویل است ولی در ابعادی بسیار بزرگتر که حجم بسیار زیادی از هوا را سرد یا گرم کرده و با کانال کشی در کل سالن یا سوله مورد نظر توزیع می کند. برای گرمایش هم دقیقا همانند فن کویل ها کافی است که درون کویل، آبگرم جاری شود.

سیستم سرمایش کویل آب سرد بین چیلر و هواساز

کاربرد صنعتی انواع چیلر

در کاربرد صنعتی ، سیال سرد شده در چیلر به مدار خنک کننده دستگاه صنعتی ارسال شده و جهت خنک کاری مورد استفاده قرار می گیرد. برای مثال جهت خنک کاری محلول اسید سولفوریک 20 درصد در یک کارخانه از یک مبدل حرارتی استفاده می شود که از یک سمت آن اسید سولفوریک وارد شده و از سمت دیگر آب سرد شده در دستگاه چیلر که در اثر تبادل حرارت بین اسید سولفوریک و آب سرد ، حرارت از اسید به آب منتقل می شود. مبدل حرارتی می تواند از نوع پوسته و لوله (شل اند تیوب) یا صفحه ای (پلیتی) و … باشد. کاربرد چیلر در صنعت بسیار وسیع است و برای مثال می توان به انواع چیلر دستگاه تزریق پلاستیک یا صنایع شیمیایی و … اشاره کرد که تمام آنها با همان اصولی که گفتیم عمل کرده و فقط آب را سرد می کنند. در ضمن نوع صنعتی آن آپشن های مخصوصی دارد تا بتواند بدون وقفه در 365 روز سال کار کند.

چیلر صنعتی و مبدل حرارتی

دسته بندی انواع چیلر در 12 نوع مختلف ، مقایسه و تشریح مزایا و معایب آنها

دو نوع اصلی چیلرها ، چیلرهای تراکمی و چیلرهای جذبی هستند که هر کدام از آنها به انواع مختلفی تقسیم می شوند. برای مثال انواع تراکمی آن از نظر نوع کندانسور به دو نوع آب خنک (کندانسور شل اند تیوب آب خنک که گرمای اضافی مبرد در آن توسط آب گرفته می شود) و نوع هوا خنک (کندانسور فن دار هوا خنک که گرمای اضافی مبرد در آن توسط هوا گرفته می شود) و از نظر نوع کمپرسور به انواع پیستونی ، اسکرو ، سانتریفیوژ و اسکرال تقسیم بندی می شوند.

1 . چیلرهای تراکمی

چیلرهای تراکمی به دو شکل و در کل در 6 مدل مختلف دسته بندی می شوند. یکی بر اساس نوع کندانسور و یکی هم بر اساس نوع کمپرسور.

انواع چیلر تراکمی

1 . 1 . دسته بندی بر اساس کندانسور

ابتدا سوالی که پیش می آید این است که کندانسور چه وظیفه ای بر عهده دارد؟

کندانسور چیلرهای تراکمی می تواند به صورت آب خنک (که به آن چیلر تراکمی آب خنک یا آبی گفته می شود) و یا هوا خنک (که به آن چیلر تراکمی هوا خنک یا هوایی گفته می شود) باشد که این دو نوع بیشترین کاربرد را در ساختمان و صنعت دارند.

به اشتباه برخی تصور می کنند که آب خنک یعنی اینکه چیلر ، آب را سرد می کند و هوا خنک یعنی اینکه چیلر ، هوا را سرد می کند. خیر اینطور نیست. همانطور که در بالا اشاره کردیم همه چیلرها فقط و فقط یک کار انجام می دهند و آن هم سرد کردن آب است.

کندانسور قسمتی از چیلر است که در آن گرمای چیلر باید دفع شود که اگر با فن دفع شود به آن هوا خنک می گویند و اگر توسط آب دفع شود به آن آب خنک می گویند. وقتی توسط فن دفع می شود خب تکلیف مشخص است و هوای آزاد دائما در دسترس است و مشکلی از این بابت نداریم. با دقت به شکل زیر نگاه کنید. کندانسور نوع هوا خنک در بالایی ترین بخش چیلر قرار گرفته و شامل لوله های مسی است که مبرد داغ و فشرده در آن لوله ها حرکت کرده و چند فن هوا را از اطراف لوله ها می دمند تا دما و فشار مبرد داخل کندانسور کاهش یابد.

اگر کندانسور هوا خنک باشد راندمان نسبت به آب خنک کمتر می شود ولی دیگر به برج خنک کننده نیازی نیست و توسط فن های موجود در بالای دستگاه ، کندانسور خنک می شود که باید آن را در فضای باز مانند پشت بام و … نصب کرد.

مطالعه بیشتر درباره ساختار ، قیمت ، مزایا و معایب چیلرهای تراکمی هوا خنک (هوایی) در این متن ⇐ چیلر هوایی

سیستم سرمایشی چیلر

ولی اگر توسط آب دفع شود، آب که به صورت بی نهایت در دسترس نیست و باید به طریقی همین آب هم گرمای خود را از دست بدهد تا مجددا بتواند گرمای مبرد داغ و فشرده را در کندانسور دریافت کند که برای این کار از برج خنک کننده استفاده می شود که آب کندانسور به برج می رود و پس از اینکه در برج گرمای خود را به هوای آزاد داد مجددا به کندانسور برگردد. بنابرین کندانسور آب خنک دارای فن نیست و از نوع شل اند تیوب (پوسته و لوله) است و مطابق شکل زیر مشاهده می کنید که به چه نحوی این قسمت ها با هم ارتباط داشته و در واقع چیلر نوع آب خنک دارای 2 مدار آب است. یکی آب سرد چیلر که به مصرف کننده های نهایی فرستاده می شود و یکی هم آب در گردش کندانسور که به برج خنک کننده فرستاده می شود تا حرارت خود را در برج از دست بدهد و مجددا با پمپ برگردانده شود.

مدار آب سرد چیلر و آب برج خنک  کننده

برای آشنایی بیشتر با اجزا و ساختار کندانسورهای شل اند تیوب (پوسته و لوله) این مقاله ⇐ مبدل حرارتی پوسته و لوله چیست ؟ را مطالعه بفرمایید.

اگر کندانسور آب خنک باشد راندمان سیستم بالاتر می رود (نسبت به هوا خنک) ولی می بایستی که از تجهیزاتی مانند کولینگ تاور (برج خنک کننده) جهت خنک کردن آب کندانسور استفاده شود. چیلر آب خنک را می توان در فضاهای بسته مانند موتورخانه نصب نمود زیرا که آب کندانسور با لوله کشی به برج خنک کننده ای که در فضای آزاد نصب می شود منتقل می گردد.

چیلر آب خنک و برج خنک کننده

مطالعه بیشتر درباره ساختار و مزایا و معایب نوع آب خنک در این مقاله ⇐ چیلر تراکمی آب خنک

مطالعه بیشتر درباره برج های خنک کننده در این مقاله ⇐ انواع برج خنک کننده

1 . 2 . دسته بندی بر اساس کمپرسور

در کل چهار نوع کمپرسور جهت راه اندازی سیکل و فشرده سازی مبرد وجود دارد که عبارتند از کمپرسور پیستونی یا رفت و برگشتی ، کمپرسور اسکرو یا مارپیچی Screw ، نوع اسکرال یا حلزونی Scroll و نوع گریز از مرکز یا سانتریفیوژ. کمپرسور توسط موتور الکتریکی ، موتور احتراق داخلی پیستونی ، توربین گاز یا بخار و … می تواند به گردش درآید که معمولا از موتور الکتریکی استفاده می شود.

قسمت های اصلی چیلر تراکمی :

1 . کمپرسور و موتور الکتریکی محرک آن

2 . مبرد (گاز فریون) سیکل که می تواند گاز R134A ، R407C و … باشد.

3 . شیر انبساط که کار آن کاهش فشار مبرد درون سیکل است.

4 . مبدل حرارتی اواپراتور که گرمای سیالی که قرار است سرد شود را گرفته و به مبرد می دهد.

5 . مبدل حرارتی کندانسور که در آن مبرد با محیط اطراف خود تبادل حرارت کرده و گرمای اضافی خود را از دست می دهد تا از حالت گازی شکل به حالت مایع تغییر فاز دهد.

2 . چیلرهای جذبی

چیلرهای جذبی به سه شکل و در کل در 6 مدل مختلف دسته بندی می شوند. اول بر اساس اینکه انرژی مورد نیاز برای راه اندازی سیکل جذبی ، شعله مستقیم آتش است یا اینکه شعله غیر مستقیم مانند حرارت اضافه یک کوره. دوم بر اساس اینکه از سیستم آب و آمونیاک به عنوان سیستم جاذب و مبرد استفاده می شود یا اینکه از آب و لیتیوم بروماید. سوم بر اساس اینکه کل سیستم به طور تک اثره عمل می کند یا دو اثره.

چیلرهای جذبی

ضریب عملکرد COP چیلر جذبی نسبت به تراکمی بسیار کمتر و اغلب بین 0.5 تا 1 می باشد (در چیلر تراکمی ضریب عملکرد حداقل 3 است) و این مسئله یکی از بزرگترین معایب سیستم جذبی محسوب می شود. از نوع جذبی بهتر است فقط زمانی استفاده شود که از یک منبع حرارتی بدون استفاده که در حال تلف شدن است استفاده کنیم و سیکل آن را راه بیاندازیم. این منبع حرارتی می تواند آب گرم و یا بخار ، حرارت دفع شده از توربین گاز ، گرمای دودکش کوره ها و بویلرها و هر نوع حرارت مستقیم و یا غیر مستقیمی باشد که بتوان آن را با سیکل جذبی بازیافت و جهت سردسازی آب استفاده نمود. انواع آن عبارتند از تک اثره و دو اثره که در نوع تک اثره ، آب به عنوان مبرد و ماده لیتیوم بروماید به عنوان جاذب استفاده می شود.

تشریح اجزا و نحوه خنک کاری آب در چیلرهای جذبی و نیز پی بردن به مهمترین مزایا و معایب و کاربرد آنها و نیز آشنایی با نحوه قیمت گذاری آن مبحث بسیار مفصلی است که ما آن را در یک مقاله مجزا به طور کامل تشریح کرده ایم که می توانید در این مقاله ⇐ چیلر جذبی آن را مطالعه کنید. 

طراحی، تولید و فروش انواع چیلر ایرانی کم مصرف و با کیفیت و استعلام قیمت آنها

شرکت ماخ طراح و تولید کننده انواع دستگاه های سرمایشی و گرمایشی ایرانی (با قطعات مارک های معتبر جهانی از جمله دانفوس ، اشنایدر و هیوندای) از جمله انواع چیلر تراکمی آب خنک و هوا خنک ، هواساز ، مینی چیلر ، برج خنک کننده ، دستگاه زنت ، ایرواشر ، اکونوپک و … در طرح ها و ظرفیت های گوناگون ، مطابق با استانداردهای روز و متناسب با درخواست ها و نیازهای هر مشتری است‌. کلیه محصولات ما پس از ساخت به صورت مستقیم از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع چیلرها و سایر دستگاه های تهویه مطبوع ، انتخاب مناسب ترین دستگاه برای پروژه خود و نیز استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی : 09191639363

تا اینجا 12 نوع از انواع چیلر را معرفی و مقایسه کردیم و سعی نمودیم که مهمترین مزایا ، معایب و کاربرد آنها را تشریح کنیم. عوامل مختلفی در انتخاب نوع چیلر در یک مکان خاص نقش دارند که باید شرایط محیطی ، قیمت اولیه ، منابع انرژی موجود و نیازهای هر پروژه توسط مهندسان متخصص در این زمینه بررسی و مناسب ترین آن انتخاب گردد.

تصویری از خط تولید انواع چیلر در کارخانه شرکت ماخ :

خط تولید انواع چیلر

مطالعه بیشتر ⇐ لیست قیمت انواع چیلر تراکمی ⇐ قیمت چیلر

آیا می توان از چیلر به عنوان دستگاه گرمایشی هم استفاده کرد ؟

بله دقیقا. با افزودن یک شیر چهار طرفه ویژه به سیستم و تغییر مسیر عبور مبرد و در واقع جابجایی نقش مبدل های حرارتی داخل و بیرون ساختمان (جابجایی نقش اواپراتور و کندانسور) این عمل امکان پذیر است. ولی در کل استفاده از آن به عنوان دستگاه گرمایشی به خاطر هزینه های مصرف برق (به جای گاز که ارزان تر است) و استهلاک بالا توصیه نمی شود.

آیا انواع چیلر ها مصرف انرژی (برق ، گاز ، آب) بالایی دارند ؟

بستگی به نوع آن دارد. برای مثال نوع تراکمی چون کمپرسور دارد پس مصرف برق بالایی هم دارد (البته بقیه دستگاه های تهویه دارای کمپرسور مثل کولرهای گازی، داکت اسپلیت و VRF نیز چنین هستند) و یا نوع جذبی شعله مستقیم مصرف گاز و آب بالایی دارد.

چه دستگاه هایی را می توان با دستگاه چیلر جایگزین کرد ؟

بستگی به کاربرد و محل نصب دستگاه دارد. برای مثال در کاربردهای تهویه برای سرمایش سالن ها و سوله ها در مناطق با آب و هوای خشک یا نیمه خشک می توان از ایرواشر و یا مثلا در برخی پروژه ها (با توجه به بودجه و دسترسی به گاز و …) از دستگاه های جدیدی مثل GHP و VRF استفاده کرد. اما در کاربردهای صنعتی تقریبا هیچ جایگزینی ندارد.

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 130 میانگین: 4.1]
اشتراک گذاری :

14 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • با سلام وعرض ادب وخسته نباشید به کلیه مسئولین و زحمت کشان شرکت محترم Makh بنده از مطالعه مطالب منتشره بسیار استفاده کردم جای بسی خوشحالی است که شما عزیزان کلیه ی تجربیات خودتان را در اختیار عموم قرار دادید و به کلیه کارکنان آن شرکت بعنوان یک ایرانی خسته نباشید و دست مریزاد عرض میکنم خدا قوت موفق باشید

    پاسخ
  • مسعود صلاح ور09143005399
    دسامبر 17, 2021 1:13 ب.ظ

    با سلام
    بخاطر توضیحات ساده و قابل فهم در مورد انواع و عملکرد چیلرها سپاسگزارم .
    با آرزوی توفیق روز افزون
    مسعود صلاح ور

    پاسخ
  • کیوان روستا
    می 29, 2022 9:19 ق.ظ

    سلام دوستان، تشکر فراوان بابت زحمت و وقتی که برای گردآوری این اطلاعات کشیده اید. سلامت و پربرکت باشید

    پاسخ
    • makh-co.com admin
      می 30, 2022 7:17 ق.ظ

      سلام بر شما. سپاسگزاریم بابت وقتی که گذاشتید و مطالب ما رو خوندید و اینکه نظرتون رو اعلام کردید. مرسی

      پاسخ
  • سلام بنده قصد راه اندازی یک استخر ب مساحت حدودا ۱۰۰متر (۲ دایره‌ی با قطر ۸) رو دارم
    برای آبزی سردابی
    جهت خنک کردن آب چه نوع چیلری مناسبه
    درضمن آب بصورت گردشی و تصفیه ای است
    و میزان آب ورودی تازه کم می‌باشد
    وایا چیلری وجود داره ک توانایی سرد و گرم کردن آب رو داشته باشه
    تا در زمستان هم ازش بعنوان تعادل دما استفاده کنم
    چون منطقه ما زمستون خیلی سرد میشه و آب منجمد میشه

    لطفاً پس از معرفی فی حدودی آنرا برام بفرستید
    ممنون

    پاسخ
    • درود بر شما. با توجه به این حجم آب مورد نیاز مناسب ترین دستگاه استفاده از چیلر تراکمی هوا خنک است. بله می توان با چیلر هم آب را سرد و هم گرم نمود ولی از نظر هزینه مصرف انرژی و نیز کاهش استهلاک دستگاه بهتر است که برای گرمایش از یک پکیج یا موتورخانه برای گرم نمودن آب استفاده کنید تا با سوزاندن گاز طبیعی که نسبت به برق ارزان قیمت تر است عمل گرمایش آب انجام پذیرد. اگر چیلر علاوه بر سرمایش آب برای گرمایش آب نیز استفاده شود در فصل زمستان نیز کمپرسورهای دستگاه کار کرده و استهلاک دستگاه افزایش می یابد و همچنین اینکه وقتی می توانید از گاز ارزان قیمت برای گرمایش بهره ببرید چرا باید انرژی الکتریسیته مصرف کنید و آب را گرم کنید! برای برآورد ظرفیت مورد نیاز و استعلام قیمت با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.

      پاسخ
  • سلام بنده یک ساختمان چهار طبقه دارم در منطقه شمال و شرجی یک طبقه اول تک واحدی و سه طبفه بغدی بصورت سوبلکس میباشد برای سرما و گرما چی سیستمی بهتر ا ست با سپاس

    پاسخ
    • سلام بر شما. انتخاب مناسب ترین نوع سیستم تهویه به دو شرایط اصلی بستگی دارد.اول شرایط آب و هوایی منطقه و دوم متراژ و نقشه ساختمان. با توجه به اینکه ساختمان شما در شمال کشور واقع شده و آب و هوا شرجی است نمی توانید از دستگاه هایی که به شکل تبخیری (مثل کولر آبی) باعث سرمایش هوا می شوند استفاده کنید و باید از سیستم هایی که دارای کمپرسور و گاز مبرد هستند (مثل چیلر و فن کویل یا اسپلیت یا داکت اسپلیت و …) استفاده نمایید که انتخاب یکی از این ها به کاربری ساختمان و متراژ آن وابسته است. با توجه به اینکه متراژ شما زیاد است استفاده از اسپلیت (کولر گازی) به کلی منتفی است. همچنین با توجه به اینکه کاربری شما مسکونی است استفاده از داکت اسپلیت نیز منتفی است زیرا که این دستگاه با کانال کشی هوای سرد یا گرم را توزیع می کند و همه اتاق ها و سالن ها هم دما خواهند شد و نمی توانید مثلا دمای سالن را بر روی یک دمای خاص (مثلا دمای 21 درجه) و اتاق را نیز بر روی دمای خاص دیگری (مثلا 19 درجه) تنظیم کنید و ضمنا همه اتاق ها و سالن ها همزمان سرد یا گرم می شوند (حتی اگر فقط 1 نفر در ساختمان حضور داشته باشد) و در نتیجه اتلافات انرژی زیادی خواهید داشت. از طرفی نیز داکت اسپلیت دارای یک فن بزرگ است که وقتی در سقف جاسازی می شود و با کانال هوا را توزیع می کند ناخواسته صدای بلندی ایجاد می کند (مخصوصا اینکه به مرور زمان و با کار کشیدن از دستگاه این صدا بیشتر هم خواهد شد) که برای کاربردهای مسکونی مطلوب نیست ولی متاسفانه برخی سازندگان برای سود بیشتر این مسائل را در نظر نمی گیرند. با توجه به این متراژ و نوع کاربری مناسب ترین دستگاه ، سیستم چیلر و فن کویل ها است. یک چیلر در بیرون ساختمان نصب و با لوله کشی آب سرد (برای سرمایش) به تعدادی فن کویل که در نقاط مختلف ساختمان نصب می گردند متصل می شود و برای تامین گرمایش هم کافی است که یک پکیج زمینی در نظر گرفته و آبگرم آن را به فن کویل ها متصل کنید. هر فن کویل این قابلیت را دارد که بتوان بدون اثر گذاری بر سایر فن کویل ها آن را خاموش کرد و یا بر روی هر دمای دلخواهی که بخواهیم تنظیم نمود و از طرفی به خاطر اینکه فن کوچکی دارد و سیستم کانالی نیست ، تقریبا بی صدا کار می کند و در محیط مسکونی فضایی آرام ایجاد می گردد.

      پاسخ
  • دوست عزیز من ساختمانی در تهران با ۵ طبقه ۲۰۰ متری دارم با سه اطاق خواب. با توضیحات بسیار عالی شما چه نوع چیلر باید استفاده کنم هوا خنک یا آب خنک؟ من با اطلاعاتی که شما در اختیارم گذاشتید آب خنک را باید استفاده کنم درست است؟

    پاسخ
    • درود بر شما. خیر شما باید از چیلر تراکمی هوا خنک استفاده کنید. نوع هوا خنک به برج خنک کننده نیازی ندارد و نوع آب خنک برای تناژهای بسیار بالا معمولا استفاده می شود. در نوع هوا خنک مصرف آب به هیچ عنوان نداریم (فقط مصرف برق) ولی در نوع آب خنک هم مصرف برق و هم مصرف آب داریم. حال شما دو کار می توانید انجام دهید. یا اینکه به ازای هر واحد یک چیلر کوچک (یا همان مینی چیلر) در نظر بگیرید و آب سرد آن را به فن کویل های واحد مربوطه متصل کنید (برای سرمایش) و برای گرمایش هم آب گرم پکیج را به فن کویل ها متصل نمایید. یا اینکه برای تمام واحدها با هم یک چیلر مرکزی قرار دهید. در صورتی که از مینی چیلر استفاده کنید هزینه برق هر واحد هنگام سرمایش جداگانه محاسبه می شود و اگر از چیلر مرکزی استفاده کنید هزینه برق سیستم سرمایشی مشاع خواهد بود. نکته اینکه قیمت تمام شده یک چیلر مرکزی از مجموع قیمت مینی چیلرها کمتر است.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

هفت − 1 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت