معایب سیستم VRF

در این متن معایب سیستم تهویه مطبوع VRF را از ابعاد مختلف بررسی می کنیم. از جمله مهمترین معایب VRF می توان به قیمت اولیه بالای این دستگاه ها نسبت به برخی از دستگاه های تهویه سرمایشی و گرمایشی دیگر و غیر قابل استفاده بودن برای ساختمان های با ارتفاع بسیار بلند اشاره کرد. مزایا و معایب سیستم VRF باید در کنار هم و در مقایسه با سایر سیستم ها بررسی شوند که ابتدا برای آشنایی با ساختار ، ویژگی ها و مزایای این سیستم (آشنایی با اجزا و طرز کار آن در حالت سرمایشی و گرمایشی) می توانید این متن ⇐ سیستم تهویه مطبوع VRF را مطالعه کنید.

VRF

7 مورد از مهمترین معایب سیستم تهویه مطبوع VRF و بررسی ساختار آن

7 مورد از مهمترین معایب سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی VRF عبارتند از :

1 . قیمت اولیه بالاتر نسبت به برخی از سیستم های دیگر (نسبت به چیلر و ایرواشر و …)

نخستین مورد از معایب VRF بالاتر بودن قیمت اولیه این دستگاه نسبت به برخی دیگر از دستگاه های گرمایشی و سرمایشی (مانند چیلر ، ایرواشر ، دستگاه زنت و …) است. VRF ها به دو دسته EHP (الکتریکی) و GHP (گازسوز) دسته بندی می شوند که هزینه مصرف انرژی در مدل گازسوز آن (GHP) نسبت به نوع الکتریکی آن (EHP) به علت ارزان تر بودن قیمت گاز نسبت به برق در ایران، کمتر است. به طور کلی می توان گفت که قیمت اولیه دستگاه های ایرواشر و زنت نسبت به سیستم چیلر و بویلر (به همراه فن کویل ها) کمتر بوده و قیمت اولیه سیستم چیلر و بویلر نیز از VRF ها کمتر است. دو عامل مهم در بالاتر بودن قیمت اولیه این دستگاه نقش دارد. یکی به این علت که تکنولوژی ساخت این دستگاه ها بالا بوده و هزینه تولید آن افزایش می یابد و عامل دیگر اینکه ما در این زمینه تولید داخلی در کشورمان نداریم و تمامی وی آر اف های موجود در بازار ایران وارداتی هستند که به خاطر تحریم ها واردات آن با مشکلاتی همراه بوده و قیمت اولیه دستگاه افزایش می یابد.

مطالعه بیشتر ⇐ ایرواشر چیست ؟

مطالعه بیشتر درباره انواع چیلرها در این متن ⇐ انواع چیلر

2 . هزینه اجرای بالا یکی دیگر از معایب سیستم تهویه VRF

علاوه بر قیمت بالای خود دستگاه VRF هزینه اجرای لوله کشی مسی بین یونیت های مستقر بر روی بام و فن کویل های داخل واحدها بسیار زیاد است. این در حالی است که در سیستمی مثل چیلر و فن کویل دیگر نیازی نیست که بین چیلر و فن کویل ها لوله مسی وجود داشته باشد زیرا که بین چیلر و فن کویل ها به جای مبرد ، آب سرد جریان دارد و لوله کشی ها از نوع لوله ساده آب است که قیمت هر متر آن در مقایسه با لوله مسی بسیار کمتر است.

فن کویل های متصل به VRF و GHP

علاوه بر لوله های مسی در انشعابات لوله کشی از Y Branch هایی مطابق با تصویر زیر استفاده می شود که هر Y Branch که در مسیر لوله کشی نصب می شود نیز قیمت بالایی دارد که تمامی این هزینه ها به همراه هزینه شارژ مبرد در کل مسیر لوله کشی مسی باید به قیمت اولیه دستگاه VRF افزوده شود و در این زمان است که می توان قیمت این سیستم را در مقابل سایر سیستم ها مقایسه کرد.

vrf ghp y branch

3 . غیر قابل استفاده بودن برای ساختمان های بسیار مرتفع

چون این سیستم ها اغلب بر روی بام (فضای آزاد) نصب می شوند، در حداکثر طول لوله کشی عمودی بین یونیت های خارج از ساختمان و یونیت های داخل ساختمان (مطابق شکل زیر) محدودیت وجود دارد. برای مثال در VRF های شرکت ال جی ، حداکثر طول لوله کشی عمودی برابر 225 متر است. بنابرین دومین مورد از محدودیت ها یا معایب سیستم VRF این است که در ساختمان های بسیار بلند نمی توان از آنها بهره برد.

حداکثر طول لوله کشی VRF

4 . نیاز به طراحی و نصب حساس و تخصصی

چهارمین مورد از معایب سیستم تهویه مطبوع VRF این است که طراحی و تهیه نقشه های اجرایی آن و نیز نصب آن عملی کاملا تخصصی است که باید توسط مهندسان و اپراتورهای متخصص و آموزش دیده انجام شود. البته این مورد از یک نگاه می تواند یک نوع مزیت نیز محسوب شود زیرا در این صورت هر فرد بدون تجربه یا بدون مهارت نمی تواند برای روند طراحی و نصب آن اقدام کند. برای مثال در شرکت ما، پس از تهیه نقشه های اجرایی توسط مهندسان، نقشه ها برای تایید به شرکت های سازنده اصلی (برای مثال شرکت LG و …) ارسال می گردد تا مورد تایید نهایی واقع شود.

5 . هزینه بر بودن نشت گاز مبرد

پنجمین مورد از 7 مورد از مهمترین معایب VRF بالا بودن هزینه شارژ مبرد در مدار لوله کشی بین یونیت های خارجی و یونیت های داخلی (فن کویل ها)، در صورت بروز نشتی گاز مبرد است. گاز مبرد مورد استفاده در سیستم های VRF برای سلامتی و نیز محیط زیست هیچ ضرری ندارد ولی در صورت نشت، باید گاز مبرد زیادی در مدار آن مجددا تزریق شود که هزینه بر خواهد بود. هر چند در سایر سیستم ها مانند سیستم چیلر و بویلر که آب سرد و گرم را به فن کویل های داخل ساختمان ارسال می کنند نیز احتمال نشت آب از لوله ها وجود دارد و در آن صورت نیز بر طرف سازی نشت آب هزینه بر خواهد بود. ولی به طور کلی هزینه نشت یابی و شارژ مجدد مبرد در مدار این سیستم بسیار بالا خواهد بود.

سیستم سرمایش و گرمایش VRF

6 . نیاز به سیستم مکمل گرمایشی در مناطق بسیار سرد

ششمین مورد از معایب سیستم تهویه مطبوع VRF (مخصوصا نوع الکتریکی آن) نیاز به دستگاه مکمل گرمایشی در مناطق سرد است. هر چند سیستم های VRF (هم نوع EHP و هم نوع GHP آن) دستگاه های هم سرمایشی و هم گرمایشی هستند ولی نوع EHP که هم در حالت سرمادهی و هم گرمادهی، انرژی الکتریسیته مصرف می کند، توان گرمادهی بالایی ندارد و یا اینکه استفاده از الکتریسیته در ایران برای گرمایش به صرفه نیست و بنابرین در برخی پروژه ها (مخصوصا در پروژه های مناطق سرد کشور) از یک سیستم مکمل گرمایشی باید در کنار VRF نوع EHP استفاده کرد. در صورت افزوده شدن یک سیستم مکمل گرمایشی (برای مثال سیستم آبگرم موتورخانه به همراه گرمایش از کف یا رادیاتور و …) باید قیمت این تجهیزات نیز به لیست قیمت سیستم تهویه افزوده شود. در عوض نوع GHP آن که با سوخت گاز شهری کار می کند، هم در حالت سرمادهی و هم گرمادهی، انرژی گاز مصرف می کند. VRF نوع GHP بر خلاف نوع EHP آن، قدرت گرمادهی بالایی دارد و به سیستم مکمل گرمایی حتی در مناطق بسیار سرد نیز نیازی نیست. علاوه بر آن، مصرف گاز شهری در تابستان برای ایجاد سرمایش و در زمستان برای ایجاد گرمایش نسبت به الکتریسیته، در ایران بسیار به صرفه خواهد بود.

7 . وجود مشکل در تامین قطعات و تجهیزات یدکی

همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم کلیه وی آر اف هایی که در کشورمان وجود دارند وارداتی هستند و در سال های اخیر و با گسترده تر شدن تحریم ها تامین دستگاه ها و نیز قطعات یدکی آنها با مشکلات زیادی همراه بوده و هزینه تامین قطعات برای سرویس های دوره ای و تعمیرات بسیار زیاد است. لذا این مورد نیز از دیگر معایب سیستم سرمایشی گرمایشی وی آر اف است که قبل از خرید باید همه این موارد را در نظر داشت.

آشنایی بیشتر با ساختار ، مزایا و معایب سیستم VRF در این متن ⇐ سیستم VRF

همانطور که گفته شد، معایب سیستم VRF باید با دستگاه های دیگر مقایسه شود. انتخاب مناسب ترین دستگاه در میان انواع دستگاه های تهویه برودتی و حرارتی، کار را برای افرادی که اطلاعات تخصصی در مورد انواع این دستگاه ها ندارند، دشوار می کند. مهندسان متخصص و با تجربه ما در این زمینه، مناسب ترین دستگاه را برای هر پروژه ای (متناسب با نیازهای پروژه) پیشنهاد می دهند. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره مزایا و معایب سیستم VRF و نیز سایر دستگاه ها مانند هواساز ، انواع چیلر تراکمی و جذبی ، ایرواشر ، دستگاه زنت و … ، انتخاب مناسب ترین دستگاه برای پروژه خود و نیز استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی : 09191639363

مطالعه بیشتر درباره مزایای سیستم VRF در این مقاله ⇐ مزایای VRF

مطالعه بیشتر درباره ساختار و ویژگی های چیلرهای جذبی ⇐ چیلر جذبی

مطالعه بیشتر درباره ساختار و ویژگی های چیلرهای تراکمی ⇐ چیلر تراکمی

مطالعه بیشتر درباره ویژگی های VRF های شرکت ال جی (موسوم به مولتی وی) در این صفحه ⇐ مولتی وی

راهکارهای ساده برای کاهش مصرف انرژی انواع سیستم ها در این مقاله ⇐ کاهش مصرف انرژی سیستم تهویه مطبوع

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 2 میانگین: 1.5]
اشتراک گذاری :

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام
    با توجه راندمان بالای انرژی سیستم VRF در این دوران که با مشکل گازهای گلخانه ای رو هستیم .
    طرح اختلاف مسایلی مانند اختلاف قیمت لوله مسی فولادی یا … برای بیان عیب باید کنار گذاشته شود و به مسایل نفع عمومی جامعه بجای نفع شخصی بیشتر توجه کنیم .

    پاسخ
    • درود بر شما. هدف ما در نگارش این مقاله آشنا کردن عموم مردم با معایب دستگاه VRF است و نه مزایای آن. راندمان بالا از جمله مزایای این سیستم است که ما در مقاله ای دیگر به تشریح این مزایا پرداخته ایم که برای مطالعه این مزایا پیشنهاد می کنیم که این مقاله مزایای VRF را مطالعه بفرمایید. ما هیچ منفعت شخصی نداریم و مزایا و معایب تمام دستگاه ها را به دقت بررسی می کنیم و سعی ما بر این است تا مشتری از حقایق واقعی هر دستگاه (هم مزایا و هم معایب) به خوبی آگاه شود تا فریب برخی از افراد سودجو هنگام انتخاب یک سیستم تهویه را نخورد. یکی از اصلی ترین و در واقع مهمترین عاملی که این روزها مشتریان و کارفرمایان بر اساس آن دست به انتخاب یک سیستم می زنند مسئله قیمت تمام شده سیستم است که VRF ها در بین تمام دستگاه های سرمایشی و گرمایشی بیشترین هزینه اجرا را دارند و علت آن هم تخصصی بودن فرآیند طراحی و نصب آن و نیز استفاده از لوله های مسی زیاد بین یونیت ها و اتصالات Y Branch بین این لوله کشی های مسی است که وقتی با قیمت اولیه دستگاه جمع می شود هزینه اولیه سنگینی می شود که هر کسی توان پرداخت آن را ندارد و بنابرین ما باید به تمام این نکات اشاره کنیم.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

7 − سه =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت