طرز کار فن کویل

ساختار فن کویل ها بسیار شبیه یکدیگر بوده و از مجموعه کویل (چند ردیف لوله خم خورده) و یک فن تشکیل می شود. طرز کار فن کویل به این شکل است که یک سوپاپ سونولوئیدی (شیر برقی) در ورودی کویل ها قرار گرفته و نقش آن کنترل جریان آب سرد و یا آب گرم ورودی به آن است. دور فن نیز با توجه به دمای مورد نیاز تغییر می کند. برای اینکه بدانید فن کویل چگونه کار می کند کافیست تا به تصویر زیر خوب دقت کنید که در فصل تابستان هوای گرم با مکش فن ، وارد دستگاه شده و از اطراف کویلی که آب سرد چیلر در آن جاری است ، عبور می کند و خنک می شود. در زمستان نیز آب گرم پکیج یا بویلر وارد کویل شده و کویل داغ می شود و این بار هوای سرد توسط فن به درون دستگاه کشیده شده و هوای گرم از آن خارج می شود.

سرمایش هوا با فن کویل

بدین ترتیب در روزهای گرم سال، آب سرد وارد کویل شده و لوله های مسی و نیز پره های آلومینیومی آن سرد می شود و همزمان با چرخش فن، هوا با این سطوح سرد برخورد کرده و دمای آن کاهش می یابد. در روزهای سرد سال نیز به جای آب سرد، آبگرم در کویل جاری شده و این بار لوله های مسی و پره های آلومینیومی کویل، گرم می شود و هوای گرم از دستگاه خارج می گردد. در ضمن با توجه به نیاز، در مسیر هوا از فیلترهای مخصوص استفاده شود.

فن کویل

ساختار انواع فن کویل های سقفی ، زمینی و دیواری تقریبا یکسان است. برخی از فن کویل ها دارای کانال کشی بوده و با کانال به هوای آزاد بیرون راه دارند و برخی مدل ها دارای کانال نیستند و تنها هوای داخل ساختمان را به گردش درآورده و دمای آن را کاهش یا افزایش می دهند. علاوه بر نحوه کانال کشی، برخی از آنها به صورت توکار (به صورت پنهان که در معرض دید نیست) و برخی نیز به صورت روکار (در معرض دید) هستند. طرز کار فن کویل های توکار و روکار مشابه یکدیگر است.

سیستم چیلر ، بویلر و فن کویل چگونه کار می کند ؟ تشریح ساختار و طرز کار آنها

در یک ساختمان بزرگ، ده ها یا صدها دستگاه فن کویل در نقاط مختلف نصب می گردد و همگی با لوله کشی آب سرد و گرم به سیستم های مرکزی چیلر یا مینی چیلر (سرد کننده آب) ، بویلر موتورخانه یا پکیج (گرم کننده آب) اتصال می یابند. چون در این سیستم، دمای هر دستگاه را می توان به صورت مستقل و جداگانه تنظیم کرد، استفاده از این سیستم گزینه بسیار خوبی برای اماکنی است که هر اتاق یا سالن آن به کنترل جداگانه دما نیاز دارد.

موتورخانه فن کویل

مطالعه بیشتر ⇐ چیلر چیست ؟

فن کویل های سقفی به دو دسته تقسیم می شوند.

1 . فن کویل سقفی توکار

2 . فن کویل کاستی

نوع سقفی توکار تقریبا بیشترین کاربرد را در انواع ساختمان ها دارد. ولی نوع کاستی بیشتر در ساختمان هایی که دارای سقف کاذب هستند (مانند ادارات، ساختمان های تجاری و …) مورد استفاده قرار می گیرد. در شکل زیر نمونه ای از فن کویل سقفی توکار نشان داده شده است. نکته اینکه مبدل حرارتی ذکر شده در تصویر زیر، همان کویل (لوله های مسی دارای پره های آلومینیومی) است.

فن کویل سقفی

فن کویل سقفی توکار

مهمترین خصوصیات فن کویل های شرکت ما

1 . قابل ارائه در دو مدل :

فن کویل پر فشار (با قدرت پرتاب باد زیاد و مناسب برای اماکن با سقف بلند)

فن کویل کم فشار (با قدرت پرتاب باد کم و مناسب برای اماکن با سقف کوتاه)

2 . مقاوم در برابر خوردگی

3 . بسیار کم صدا به علت استفاده از فن های مخصوص انحنا دار از نوع گریز از مرکز (DIDW Forward Curve Centrifugal Fan)

4 . موجود در انواع 4 لوله ای و 2 لوله ای

5 . مجهز نمودن به انواع فیلترهای با درصد فیلتراسیون متفاوت (از نوع مشبک تا فیلترهای با دقت 0.01 درصد)

6 . افزایش راندمان مصرف انرژی با موتورفن های اینورتر (سرعت متغیر) و تنظیم خودکار جریان هوا و افزایش دهنده آسایش

7 . وجود مدل های باریک و کشیده با ارتفاع کم (با ارتفاع تنها 180 میلی متر) برای نصب در فضاهای با حجم کم

8 . مبدل حرارتی با لوله مسی بدون درز با فین های آلومینیومی

تهویه مطبوع ماخ ، طراح و تولید کننده انواع دستگاه های تهویه گرمایشی و سرمایشی از جمله انواع هواساز ، چیلر ، زنت ، ایرواشر ، اکونوپک و … مطابق با استانداردهای روز و متناسب با نیازهای اساسی هر پروژه است. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع سیستم های سرمایشی و گرمایشی، انتخاب مناسب ترین دستگاه برای ساختمان خود و نیز استعلام قیمت محصولات با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی : 09191639363

مطالعه بیشتر درباره نوع کاستی ⇐ فن کویل کاستی

مطالعه بیشتر ⇐ اکونوپک چیست ؟

آشنایی بیشتر با دستگاه سرمایشی گرمایشی زنت ⇐ دستگاه زنت صنعتی و آپارتمانی

آشنایی با فرآیند تولید ایرواشر و ویژگی های آن ⇐ تولید ایرواشر

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 13 میانگین: 3.8]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

نوزده − 15 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت