کندانسور صنعتی چیست ؟
کندانسور صنعتی دستگاهی است که برای خنک کاری (سرمایش) و نیز تقطیر انواع سیالات (با جذب حرارت از یک سیال گازی و تبدیل آن به مایع) به طور گسترده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد که ما در این مقاله آموزشی قصد داریم تا ویژگی ها ، مشخصات فنی ، کاربردها و انواع آن را بررسی کنیم.
بررسی انواع کندانسور صنعتی
انواع کندانسور صنعتی در اشکال مختلفی مانند پوسته و لوله (شل اند تیوب) ، صفحه ای و هوا خنک یا همان درای کولر ساخته می شود که پر کاربردترین آن نوع پوسته و لوله است. کندانسور صنعتی می تواند برای خنک کاری و تقطیر انواع سیالات در صنعت استفاده شود. گاهی برای فرآیندهای گازی سنگین و گاهی هم برای کاربردهای ساده آب به هوا. کندانسور صنعتی نوعی مبدل حرارتی صنعتی است که معمولا از انواع آن به منظور گرفتن حرارت از یک سیال گازی داغ و تبدیل آن به مایع استفاده می شود.
انواع پوسته و لوله (Shell and Tube) ، صفحه ای و هوا خنک خود بر اساس ساختار ، نحوه ورود و خروج سیالات ، شکل ظاهری و غیره خود به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند که برای مثال نوع هوا خنک بر اساس چیدمان کویل ، خود در سه شکل مختلف (V شکل ، عمودی و افقی) ساخته می شود که نمونه ای از کندانسورهای هوا خنک V شکل (سمت راست) و کندانسورهای پوسته و لوله (سمت چپ) در تصویر زیر نشان داده شده است.
برخی از ویژگی های انواع کندانسورهای صنعتی
برخی از مهمترین ویژگی ها و مشخصات فنی که قبل از خرید باید مد نظر داشته باشید عبارتند از :
1 . انواع کندانسور صنعتی پوسته و لوله و یا همان مبدل حرارتی پوسته و لوله (شل اند تیوب) قابلیت نصب به صورت افقی و عمودی را دارند.
2 . از مواد فولاد کربنی و مس گرفته تا فولاد ضد زنگ و آلیاژ های نیکل (با توجه به کاربری های گوناگون) در ساخت کندانسورهای صنعتی استفاده می شود. معمولا جنس تیوب های (لوله) به کار رفته در کندانسور صنعتی پوسته و لوله و درای کولر (نوع هوا خنک فن دار) از مس با فین های آلومینیومی است. پوسته آن معمولا از جنس فولاد گالوانیزه با پوشش مقاوم در برابر خوردگی است. بسته به نوع کاربری ، فشار و دمای سیالات از جنس های مختلف و متناسب با آن استفاده می شود.
3 . همچنین در ساخت این دستگاه ها از مواد روکش دار برای کاهش هزینه ها و نیز کنترل خوردگی استفاده می شود.
4 . امکان دستیابی به قطعات داخلی برای پاکسازی و سرویس در مراحل اولیه طراحی مد نظر قرار می گیرد تا مشتری به آسانی و بدون مشکل بتواند سرویس های دوره ای را انجام دهد.
5 . اگر مایع خنک کننده (معمولا آب) در دسترس نباشد پیشنهاد می شود که از کندانسور صنعتی هوا خنک که به آن درای کولر نیز گفته می شود استفاده شود. همچنین در اماکنی که نسبت به آلودگی آب خنک کننده حساس هستند و امکان زیان های جانبی در آن بالاست، پیشنهاد می شود که از نوع هوایی (هوا خنک) به عنوان کندانسور استفاده شود.
6 . در طراحی سعی بر آن است که کندانسورها دارای بالاترین راندمان باشند. رسیدن به بالاترین راندمان نیازمند استفاده از نرم افزارهای تحلیل دینامیک سیالات (CFD) ، پیش بینی دقیق میدان های فشار ، دما و سرعت سیالات جاری در کندانسور ، بهینه سازی ضریب انتقال حرارت و به حداقل رساندن افت فشار در آن است. بدین ترتیب ابعاد کندانسور کوچکتر ، راندمان آن بیشتر و نیاز به سیال خنک کننده کمتر خواهد شد.
مطالعه بیشتر درباره کندانسورهای هوا خنک در این متن ⇐ کندانسور هوایی
مطالعه بیشتر درباره کندانسورهای پوسته و لوله در این متن ⇐ کندانسور آبی
برخی از کاربردهای صنعتی انواع کندانسور پوسته و لوله و درای کولر عبارتند از :
1 . کاربرد در صنعت تبرید به عنوان کندانسور چیلر و سایر دستگاه ها مانند هیت پمپ ها (اسپلیت ها ، داکت اسپلیت ها و غیره)
2 . کاربرد در صنعت نیروگاه و تولید الکتریسیته به روش های گوناگون
3 . کاربرد در صنعت نفت و گاز ، پتروشیمی و پالایشگاه
4 . خنک کاری آب در فرآیندهای صنعتی
5 . تصفیه خانه
6 . صنایع شیمیایی ، غذایی و دارویی
7 . خنک کاری قالب ها در فرآیند تولید پلاستیک
8 . سیستم های جذب بخار
9 . صنایع تقطیر و عرق گیری
10 . به طور گسترده در صنعت خودرو سازی و سایر صنایع
نکته اینکه در حال حاضر ما دستگاه کندانسور ، اواپراتور و مبدل حرارتی طراحی و تولید نمی کنیم و هیچ نوعی از آنها در سبد محصولات ما قرار ندارد. لطفا در این خصوص با مهندسان ما تماس نگیرید. این مقاله صرفا مقاله ای آموزشی برای بررسی ویژگی ها ، کاربردها و انواع کندانسور صنعتی است. ما در حال حاضر فقط تولید کننده انواع چیلر (برای مصارف تهویه مطبوع و نیز خنک کاری ماشین آلات و فرآیندهای صنعتی) ، هواساز ، روفتاپ پکیج ، دستگاه زنت و ایرواشر هستیم و لطفا فقط در این خصوص با ما تماس بگیرید.
بررسی و مطالعه بیشتر درباره کندانسورها و طرز کار آنها در این مقاله ⇐ کندانسور چیست ؟