دستگاه کندانسور چیست ؟

در پاسخ به سوال دستگاه کندانسور چیست به طور خلاصه می توان گفت که کندانسور یا همان دستگاه تقطیر کننده به منظور تغییر فاز سیالات از حالت بخار (گازی) به حالت مایع با استفاده از خنک کردن آن (گرفتن گرمای سیال گازی شکل داغ) در صنایع مختلف به کار می رود. در واقع وظیفه کندانسور ، گرفتن حرارت از سیال گازی با درجه حرارت بالا توسط یک سیال دیگر مانند هوا یا آب و یا هر سیال خنک کننده دیگری است. برای مثال در یخچال خانگی ، طرز کار کندانسور به این شکل است که حرارت مبرد (گاز فریون) جاری در لوله های پشت یخچال را به روش هوا خنک گرفته تا آن را از حالت بخار به حالت مایع تغییر فاز دهد و یا در صنعت شیمی به عنوان تقطیر کننده و غیره به کار می رود.

دستگاه کندانسور در طرح های متعدد (از جمله نوع هوا خنک ، نوع پوسته و لوله ، صفحه ای و غیره) و در سایزهای متنوع ساخته می شود که وظیفه همه آنها یکسان است. در ادامه طرز کار انواع آن ، کاربردها و نیز قیمت آنها را بررسی خواهیم نمود.

دستگاه کندانسور

طرز کار دستگاه کندانسور

در این متن، طرز کار کندانسور پوسته و لوله ای (شل اند تیوب) و وظیفه کندانسور هوا خنک (نوع فن دار) به عنوان کاربردی ترین نوع کندانسورها را توضیح می دهیم.

طرز کار نوع پوسته و لوله ای (شل اند تیوب Shell and Tube)

در نوع پوسته و لوله ای همانند شکل زیر مجموعه ای از لوله های با قطر کم (کویل) درون یک لوله با قطر زیاد به نام پوسته قرار دارند که در اکثر مواقع از داخل مجموعه لوله ها ، آب یا هر نوع مایع خنک کننده ای با درجه حرارت پایین جاری شده و از داخل پوسته (محیط بیرونی لوله های با قطر کم یا همان کویل) سیال گازی با درجه حرارت بالا جاری می شود. البته گاهی اوقات برعکس این حالت نیز وجود دارد و مایع خنک کننده (مانند آب) از درون پوسته و سیال گازی داغ از درون مجموعه لوله ها جاری می شود. این دو سیال از طریق جداره (دیواره) مجموعه لوله های با قطر کم با یکدیگر تبادل گرمایی انجام داده و آب یا مایع خنک کننده ، گرمای سیال گازی داغ را می گیرد و کم کم آن را به مایع تبدیل می کند. مایع در قسمت پایینی پوسته جمع شده و از طریق یک مجرا در زیر دستگاه کندانسور خارج می شود.

طرز کار کندانسور پوسته و لوله ای

چون در این مدل از دستگاه ها از آب به عنوان خنک کننده استفاده می شود به آن کندانسور آبی نیز می گویند. این آب که حرارت را از سیال داغ می گیرد خود بایستی به طریقی خنک گردد تا مجددا به مدار بازگردانده شده و توانایی این را داشته باشد که دوباره حرارت را از سیال گازی شکل داغ بگیرد و به همین خاطر این آب که گرم شده با پمپ به برج خنک کننده فرستاده می شود تا در آنجا خنک گردد و دوباره به کندانسور بازگردانده شود.

معمولا فضای درون پوسته در یک حالت خلا نسبی قرار می گیرد زیرا این خلا در اثر اختلاف حجم ویژه بین بخار و مایع چگال شده ایجاد می شود.

از این نوع به طور گسترده در دستگاه هایی مانند چیلر تراکمی آب خنک و یا انواع فرآیندهای صنعتی استفاده می شود. در واقع کاربردها و موارد استفاده از آن در صنعت بسیار زیاد و متنوع است.

تشریح ساختار ، طرز کار و وظیفه دستگاه کندانسور هوا خنک

در مواقعی که به آب به مقدار کافی دسترسی وجود نداشته باشد و یا خنک کاری به روش آبی به دلایل بهداشتی امکان پذیر نباشد و یا اینکه به توان تقطیر کنندگی کمی نیاز باشد به جای نوع پوسته و لوله (یا همان آبی) از دستگاه کندانسور نوع هوا خنک همانند شکل زیر استفاده می شود که به آن کندانسور هوایی نیز گفته می شود. طرز کار کندانسور هوا خنک بسیار شبیه یک رادیاتور است که در آن سیال گازی داغ از یک طرف وارد لوله های (کویل) دستگاه کندانسور شده و یک یا چند فن ، هوا را از اطراف لوله ها گذرانده و گرمای سیال را می گیرد تا رفته رفته در خروجی لوله ، سیال از حالت گازی به حالت مایع تغییر فاز دهد.

چون این مدل دارای فن است به آن کندانسور فن دار نیز گفته می شود.

کندانسور فن دار

از این نوع نیز به طور گسترده در چیلرهای تراکمی هوا خنک و نیز فرآیندهای صنعتی استفاده می شود.

دستگاه کندانسور هوایی یا همان هوا خنک به راحتی از آلودگی های سطحی پاکسازی می شود و برای پایدار نگه داشتن راندمان آن باید سعی شود همواره سطح کویل و پره های آن تمیز نگه داشته شود.

آشنایی بیشتر با ساختار ، طرز کار و قیمت انواع هوایی آن در این مقاله ⇐ کندانسور هوایی

در میان انواع کندانسورها ، این دو نمونه (مدل پوسته و لوله و نیز مدل هوا خنک) مدل های پر کاربرد کندانسور در صنعت هستند.

مطالعه بیشتر درباره انواع آنها در این متن ⇐ انواع کندانسور

کاربردها

1 . صنعت تهویه مطبوع

2 . صنایع پالایشگاهی

3 . صنایع غذایی و دارویی

4 . نیروگاه ها

5 . صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی

6 . صنایع شیمیایی

7 . و کاربردهای بی شمار دیگر در صنایع مختلف

نقش آن در صنعت تهویه مطبوع (دستگاه های سرمایشی و گرمایشی) :

به شکل زیر دقت کنید. یکی از گسترده ترین کاربردها و موارد استفاده از کندانسورها در صنعت تهویه و دستگاه های سرمایشی و گرمایشی مثل کولر گازی (اسپلیت) ، داکت اسپلیت ، چیلر و حتی یخچال و غیره است که همگی شبیه سیکل زیر که یک سیکل تبرید تراکمی است کار می کنند. در واقع گاز فرئون (یا همان مبرد) بین این اجزا به گردش درآمده و گرما را از نقطه ای به نقطه دیگر منتقل می کند. مبرد بعد از کمپرسور و به صورت بخار داغ با فشار بالا وارد کندانسور می شود (حال در اینجا کندانسور می تواند از نوع هوا خنک یا همان هوایی باشد و در واقع دارای فن باشد و توسط هوا ، خنک شود و یا اینکه از نوع آب خنک یا همان پوسته و لوله ای باشد و توسط آب ، خنک شود) و پس از اینکه حرارت خود را از دست داد به شکل مایع در می آید و وارد شیر انبساط می شود تا در اثر منبسط شدن ، تبخیر شده و فشار آن نیز کاهش یابد و بعد از شیر انبساط وارد اواپراتور می شود تا با گرفتن حرارت از آب یا هوا (در چیلر ، حرارت را از آب می گیرد تا آب را سرد کند و در اسپلیت ، حرارت را از هوا می گیرد تا هوا را سرد کند) منجر به کاهش دمای آب یا هوا شود و سپس دوباره وارد کمپرسور می شود و این چرخه دائما تکرار می گردد.

سیکل تبرید

طراحی ، تولید ، فروش و استعلام قیمت انواع آن

نکته اینکه ما دستگاه کندانسور و اواپراتور طراحی و تولید نمی کنیم و هیچ نوعی از آنها را به فروش نمی رسانیم. لطفا در این خصوص با مهندسان ما تماس نگیرید. این مقاله صرفا مقاله ای آموزشی برای معرفی انواع آن و نیز آشنایی با طرز کار و کاربردهای آن بود. ما فقط تولید کننده انواع چیلر ، هواساز ، روفتاپ پکیج ، دستگاه زنت و ایرواشر هستیم و لطفا فقط در این خصوص با ما تماس بگیرید.

مطالعه بیشتر درباره طرز کار و ویژگی های انواع سردخانه ای آن ⇐ کندانسور سردخانه

مطالعه بیشتر درباره کندانسورهای انواع چیلرها ⇐ کندانسور چیلر

مطالعه بیشتر ⇐ قیمت کندانسور

آشنایی بیشتر با ساختار انواع صنعتی آن ⇐ کندانسور صنعتی

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 17 میانگین: 4]
اشتراک گذاری :

3 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

12 + 3 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت