کندانسور سردخانه

ما در این مقاله سعی می کنیم که به پرسش کندانسور سردخانه ای چیست پاسخ دهیم و انواع آن را معرفی کنیم. همچنین در ادامه به برخی از مهمترین مشخصات فنی و ویژگی های این دستگاه ها که در مراحل طراحی و ساخت باید مورد توجه قرار بگیرد اشاره می کنیم.

کندانسور سردخانه ای چیست ؟

کندانسور سردخانه در واقع قطعه ای از مجموعه کامل چیلر سردخانه ای است که بین کمپرسور و شیر انبساط چیلر قرار گرفته و وظیفه آن تغییر حالت مبرد گازی به مبرد مایع است. در واقع کندانسور سردخانه ، مبدل حرارتی است که با خنک کردن مبرد توسط آب یا هوا باعث تغییر فاز مبرد از حالت گاز به مایع می شود تا سیکل تبرید تراکمی ادامه یابد. مجموعه کامل چیلر سردخانه از قطعات اصلی زیر تشکیل می شود.

1 . کمپرسور پیستونی، اسکرو و … مارک بیتزر ، دانفوس و کوپلند

2 . کندانسور

3 . شیر انبساط

4 . اواپراتورهای درون سردخانه

5 . ماده مبرد

6 . قطع کننده های جریان مدار فشار بالا و پایین ، سایت گلاس ، خشک کن ، نشان دهنده رطوبت و …

نکته اینکه به کل یونیت بیرون از سردخانه ، چیلر گفته می شود و کندانسور تنها بخشی از چیلر است که دارای کویل و فن بوده و در شکل زیر نشان داده شده است.

کندانسور و اواپراتور سردخانه

معرفی انواع آن

کندانسور به همراه سایر قطعات ذکر شده (به جز اواپراتور سردخانه ای که در داخل سردخانه نصب شده و محیط داخل سردخانه را سرد می کند و با لوله کشی به چیلر متصل می شود) بر روی یک شاسی به عنوان چیلر در بیرون از سردخانه قرار می گیرد و در انواع کندانسور هوایی (هوا خنک) و کندانسور آبی (آب خنک) ساخته می شود که در شکل زیر تصاویری از آنها را مشاهده می کنید. اگر کندانسور دارای فن باشد به آن هوا خنک و اگر از نوع شل اند تیوب (پوسته و لوله) باشد به آن آب خنک گفته می شود که معمولا در چیلرهای سردخانه ای از کندانسور هوا خنک استفاده می شود.

کندانسور سردخانه ای هوا خنک در کل در سه مدل ، عمودی ، افقی و V شکل ساخته می شود و نوع آب خنک آن معمولا از نوع پوسته و لوله (شل اند تیوب shell and tube) است که باید به برج خنک کننده متصل شود ولی انواع هوا خنک آن به برج خنک کننده نیازی ندارند. باید به این نکته توجه نمود که کندانسور سردخانه با اواپراتورهای داخل سردخانه متفاوت بوده و منظور از اواپراتور در واقع یونیت های داخلی سردخانه است.

کندانسورهای سردخانه ای هوا خنک در ظرفیت های کم به صورت عمودی و در ظرفیت های بالا به صورت V شکل یا افقی ساخته می شوند که در شکل زیر نمونه هایی از آنها نشان داده شده است.

کندانسور هوا خنک سردخانه

کندانسور سردخانه

مطالعه بیشتر درباره نوع هوایی (هوا خنک) ⇐ کندانسور هوایی

مطالعه بیشتر درباره نوع آبی (آب خنک) ⇐ کندانسور آبی

برخی از مشخصات فنی و ویژگی های کندانسورهای سردخانه ای

برخی از مهمترین ویژگی ها و مشخصات فنی که در تولید این دستگاه ها باید مورد توجه قرار گیرد عبارتند از :

1 . استفاده از موتورفن های axial مارک های معتبر جهانی EBM و زیلابگ که از نظر مصرف برق بهینه و از نظر کارکرد ، کم صدا هستند.

2 . کویل ها معمولا از جنس مس با فین های آلومینیومی است که فین ها به شکل موج دار سینوسی و توسط ماشین تمام اتوماتیک یکپارچه می گردند و کویل ها در چند ردیف ساخته می شوند.

3 . کندانسورهای پوسته و لوله ای معمولا با لوله های مسی با قطر 5/8 اینچ و به همراه فین ستاره های آلومینیومی ساخته می شوند.

4 . ستون بندی دستگاه از مقاطع ورق گالوانیزه با پوشش رنگ پودری الکترواستاتیک و با ضخامت مناسب ساخته می شود.

5 . در ساختار آنها از قطعات برقی شامل کنتاکتور ، بی متال ، کلید حرارتی ، کلیدهای مینیاتوری ، رله و … (معمولا مارک هیوندای کره جنوبی و اشنایدر فرانسه) استفاده می شود.

6 . معمولا عایق بندی سیکل با عایق های حرارتی Aero flex انجام می پذیرد.

7 . معمولا از کمپرسورهای بیتزر ، کوپلند و دانفوس در مدار چیلر به همراه شیر انبساط (معمولا مارک GMC ایتالیا) و قطع کننده ها و کنترل کننده های مدار (معمولا مارک Danfoss) استفاده می شود.

در شکل زیر، چیلر سردخانه ای (مجهز به کندانسور هوا خنک V شکل که در بالای چیلر قرار گرفته) که با لوله کشی به اواپراتورهای داخل سردخانه متصل می شود نشان داده شده است.

چیلر سردخانه ای مجهز به کندانسور هوا خنک

نکته اینکه ما دستگاه کندانسور و اواپراتور سردخانه ای (چیلرهای سردخانه ای) طراحی و تولید نمی کنیم و هیچ نوعی از آنها را به فروش نمی رسانیم. لطفا در این خصوص با مهندسان ما تماس نگیرید. این مقاله صرفا مقاله ای آموزشی برای معرفی انواع کندانسور سردخانه ای و نیز آشنایی با طرز کار آن بود. ما فقط تولید کننده انواع چیلر (برای مصارف تهویه مطبوع و نیز خنک کاری ماشین آلات و فرآیندهای صنعتی) ، هواساز ، روفتاپ پکیج ، دستگاه زنت و ایرواشر هستیم و لطفا فقط در این خصوص با ما تماس بگیرید.

مطالعه بیشتر درباره طرز کار و مشخصات فنی اواپراتورهای سردخانه ای ⇐ اواپراتور سردخانه و تونل انجماد

بررسی ساختار و طرز کار چیلرهای زیر صفر و مشخصات آنها ⇐ چیلر زیر صفر

آشنایی با طرز کار چیلرهای تراکمی ⇐ طرز کار چیلر تراکمی

آشنایی با چیلرهای خنک کننده آب و طرز کار آنها ⇐ چیلر خنک کننده آب

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 3 میانگین: 4.3]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

یازده + 15 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت