چیلر خنک کننده آب

ما در این مقاله قصد داریم تا انواع دستگاه خنک کننده آب (چیلر ، برج خنک کن و مبدل) را برای انواع کاربردهای صنعتی معرفی و طرز کار ، کاربرد و قیمت ، مزایا و معایب آنها را نسبت به هم مقایسه کنیم. 

شناخت انواع دستگاه خنک کننده آب (چیلر ، برج خنک کننده و مبدل) و مقایسه از نظر قیمت و طرز کار

انواع دستگاه خنک کننده آب را می توان در سه دسته کلی دسته بندی نمود. این سه دسته عبارتند از چیلر خنک کننده آب ، مبدل حرارتی هوا خنک و برج خنک کننده .

1 . برج خنک کننده

این دستگاه خنک کننده آب ، ساختاری مکعبی یا مدور شکل دارد که آبگرم از قسمت بالایی آن وارد شده و بر روی یک قطعه به اسم پکینگ افشانده می شود. هوا نیز از قسمت پایینی دستگاه وارد شده و با آبگرم تماسی مستقیم پیدا می کند. به طوری که مولکول های آب و مولکول های هوا در اثر برخورد مستقیم ، با یکدیگر تبادل حرارتی انجام می دهند و دمای آب چند درجه کاهش می یابد.

برج خنک کننده جریان مخالف

در مقام مقایسه از بین انواع دستگاه خنک کننده آب (چیلر ، برج خنک کننده و مبدل) این دستگاه از نظر قیمت از همه ارزان قیمت تر است ولی نکته مهمی که وجود دارد این است که اولا در ماکزیمم توانایی برج خنک کننده برای کاهش دمای آب همانند مبدل حرارتی هوا خنک محدودیت وجود دارد و نهایتا می تواند به اندازه دمای حباب تر محیط که به شرایط آب و هوایی محل نصب دستگاه مربوط می شود، دمای آب را کاهش دهد و دوما اینکه با تماس مستقیم ذرات آب با هوا، بخش قابل توجهی از قطرات آب با هوا ادغام شده و تبخیر می شود و در نتیجه سیستم دائما آب مصرف می کند و سوم اینکه همین باز بودن فضای آب و تماس مستقیمی که با هوا دارد باعث می شود تا در آب آلودگی ایجاد شود و باید آب در مدار دائما تصفیه و به صورت دوره ای دستگاه سرویس شود.

بنابرین مزایا و معایب برج خنک کننده در مقایسه با سایر دستگاه های خنک کننده آب عبارتند از :

1 . قیمت ارزان تر آن نسبت به چیلر و مبدل

2 . مصرف بالای آب به علت تبخیر بخشی از آب

3 . آلوده شدن آب به خاطر تماس مستقیم با هوا و نیاز به پاکسازی های دوره ای

4 . نیاز به استفاده از سختی گیر در مسیر آب برای جلوگیری از ایجاد رسوب

5 . وابسته بودن میزان کاهش دمای آب به درجه حرارت هوای محیط و محدودیت در میزان کاهش دمای آب

6 . عدم امکان استفاده در شرایط آب و هوایی مرطوب به خاطر افت راندمان ناشی از وجود رطوبت در هوا

طراحی ، تولید ، قیمت و فروش برج های خنک کننده

مطالعه بیشتر درباره برج های خنک کن در این صفحه ⇐ برج خنک کننده

2 . مبدل حرارتی هوا خنک

ساختار این نوع دستگاه خنک کننده آب ، شبیه یک رادیاتور فن دار است. آب گرم از یک سمت وارد مبدل شده و حرارت خود را از جداره لوله ها و صفحات مبدل به هوایی که توسط فن دمیده شده ، می دهد.

مبدل حرارتی هوا خنک افقی

این مبدل ها معمولا در 3 طرح مطابق شکل زیر ساخته می شوند. در مقام مقایسه از نظر قیمت این دستگاه نسبت به چیلر ارزان تر ولی نسبت به برج خنک کن گران تر است. در این دستگاه خنک کننده آب (یا هر سیال دیگر مثل روغن یا غیره) نیز همانند برج خنک کن در حداکثر میزان کاهش دمای آب محدودیت وجود داشته و وابسته به درجه حرارت هوای محیط است که هر چه دمای هوای محیط بیشتر باشد توان مبدل حرارتی هوا خنک برای کاهش دمای آب کاهش می یابد. در مقام مقایسه با برج خنک کننده و بر خلاف آن ، در این دستگاه آب در مداری بسته گردش می کند و بنابرین نه در معرض آلودگی قرار دارد و نه در معرض تبخیر.

بنابرین مزایا و معایب مبدل حرارتی هوا خنک در مقایسه با سایر دستگاه های خنک کننده آب عبارتند از :

1 . قیمت بیشتر نسبت به برج خنک کن و قیمت کمتر نسبت به چیلر

2 . عدم مصرف آب به علت بسته بودن سیستم و تبخیر نشدن آب

3 . عدم آلوده شدن آب به خاطر بسته بودن مدار گردش آب

4 . عدم نیاز به نصب سختی گیر در مسیر آب به علت بسته بودن مدار گردش آب

5 . وابسته بودن میزان کاهش دمای آب به درجه حرارت هوای محیط و محدودیت در میزان کاهش دمای آب

6 . امکان استفاده در شرایط آب و هوایی مرطوب به خاطر بسته بودن مدار گردش آب و عدم تماس مستقیم آب با هوا

مبدل های هوا خنک

مطالعه بیشتر درباره این مبدل های خنک کننده آب در این متن ⇐ مبدل حرارتی هوا خنک

3 . چیلر خنک کننده آب

در میان انواع دستگاه خنک کننده آب (چیلر ، برج و مبدل) چیلر پرکاربردترین و دقیق ترین دستگاه خنک کننده آب محسوب می شود. چیلرها از نظر حوزه کاربرد به دو دسته چیلر برودتی یا سرمایشی (برای سرمایش ساختمان) و چیلر خنک کننده آب برای کاربرد صنعتی ، طبقه بندی می شوند. اساس کار هر دو عینا مشابه یکدیگر است و در هر دو روش کار چیلر یکسان و وظیفه آن سردسازی آب و پمپاژ آن به واحدهای مصرف کننده است. ساختار و قیمت چیلر برودتی برای سرمایش ساختمان و چیلر خنک کننده آب برای مصارف صنعتی ، بسیار شبیه و نزدیک یکدیگر است که در زیر به تشریح عملکرد هر یک می پردازیم. در اینجا مبحث ما در رابطه با چیلر تراکمی است که در مدار آن کمپرسور متراکم کننده قرار دارد و به عنوان پر کاربردترین نوع چیلر شناخته می شود. چیلر برودتی نوع تراکمی در دو نوع کلی چیلر هوا خنک و چیلر آب خنک تولید می شود که در شکل زیر نوع هوا خنک آن نمایش داده شده است. وقتی گفته می شود چیلری آب خنک یا هوا خنک است منظور این نیست که یکی آب را سرد می کند و دیگری هوا را (هر دو در نهایت دمای آب را کاهش می دهند) بلکه منظور این است که نحوه دفع گرمای مبرد (گاز فرئون) به هوای محیط (اتمسفر) توسط آب انجام می شود یا هوا که در شکل زیر مشاهده می کنید که گرمای مبرد در قسمت کندانسور توسط چند فن که هوا را از اطراف کویل کندانسور می دمند دفع می شود و به آن چیلر تراکمی هوا خنک می گوییم. برای آشنایی با نحوه کار چیلر خنک کننده آب از نوع تراکمی، به طور مختصر در زیر روش کار چیلر تراکمی را توضیح داده ایم.

روش کار چیلر تراکمی به این صورت است که کمپرسور (از نوع پیستونی ، اسکرو ، اسکرال و …) یک سیال به نام سیال مبرد (گاز R134A یا R22 و …) را متراکم کرده و به سوی یک مبدل حرارتی به نام کندانسور جاری می کند. در کندانسور (Condenser) که شامل لوله های متعدد پر پیچ و خمی است، مبرد درون لوله ها و هوا یا آب از اطراف لوله ها عبور داده می شود. آب یا هوا گرمای اضافی مبرد را گرفته و آن را از حالت گاز به حالت مایع تبدیل می کند. اگر هوای فن ها، گرما را از مبرد بگیرد به آن چیلر تراکمی هوا خنک و اگر آب، گرما را از مبرد بگیرد به آن چیلر تراکمی آب خنک گفته می شود.

مبرد بعد از آن از شیر یا سوپاپ منبسط کننده (expansion) عبور کرده و وارد یک مبدل حرارتی دیگر به نام اواپراتور می شود. اواپراتور (evaporation) نیز مانند کندانسور از لوله های متعدد پر پیچ و خم تشکیل شده که مبرد از درون لوله ها و آب از اطراف آن عبور می کند. این بار مبرد، گرمای آب را گرفته و درجه حرارت آن را تا نزدیک صفر و یا زیر صفر درجه کاهش می دهد. این آب سرد با پمپ به دستگاه های فن کویل یا هواساز ساختمانی و … و یا به سوی دستگاه های صنعتی فرستاده می شود تا در آنجا عمل سرمایش را انجام دهد.

سیستم سرمایشی چیلر

 

مطالعه بیشتر درباره چیلرهای تراکمی هوا خنک (هوایی) ⇐ چیلر هوایی

مطالعه بیشتر درباره چیلرهای تراکمی آب خنک (آبی) ⇐ چیلر آبی

در مقام مقایسه انواع دستگاه خنک کننده آب (چیلر ، برج و مبدل) چیلر از نظر قیمت هم از برج خنک کن گران تر است و هم از مبدل حرارتی هوا خنک و هیچ محدودیتی در میزان کاهش دمای آب ندارد و با دقت بالا و به هر میزان که نیاز باشد می توان دمای آب را کاهش داد. چیلر تراکمی هوا خنک هیچ گونه مصرف آب ندارد (چونکه آب در مداری بسته گردش می کند) و در شرایط آب و هوایی مرطوب نیز می تواند به خوبی آب را خنک کند.

بنابرین مزایا و معایب چیلر تراکمی هوا خنک در مقایسه با سایر دستگاه های خنک کننده آب عبارتند از :

1 . قیمت بیشتر نسبت به برج خنک کن و مبدل حرارتی هوا خنک

2 . عدم مصرف آب به علت بسته بودن سیستم و تبخیر نشدن آب

3 . عدم آلوده شدن آب به خاطر بسته بودن مدار گردش آب

4 . عدم نیاز به نصب سختی گیر در مسیر آب به علت بسته بودن مدار گردش آب

5 . وابسته نبودن میزان کاهش دمای آب به درجه حرارت هوای محیط و عدم وجود محدودیت در میزان کاهش دمای آب

6 . امکان استفاده در شرایط آب و هوایی مرطوب به خاطر بسته بودن مدار گردش آب و عدم تماس مستقیم آب با هوا

در شکل زیر تعدادی از چیلرهای ساخته شده در شرکت ما نشان داده شده است. 

چیلر خنک کننده آب

کاربردهای چیلر خنک کننده آب

1 . چیلر خنک کننده آب برای مصارف ساختمانی (تهویه هوا)

چیلر برودتی به دو شکل در یک ساختمان نصب می شود.

در حالت اول، چیلر برودتی آب را سرد کرده و با لوله کشی و پمپ به دستگاه های پخش کننده هوای سرد و گرم مانند فن کویل ها و هواساز های داخل ساختمان ارسال می کند تا آب سرد در کویل های (لوله های) این دستگاه ها جریان پیدا کرده و فن با عبور دادن هوا از اطراف کویل ها، دمای هوا را کاهش و در مناطق مختلف ساختمان توزیع کند. در ظرفیت های کم نیز به جای چیلر می توان از یک یا چند مینی چیلر آپارتمانی استفاده نمود. همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید، چیلر برودتی هوا خنک در بیرون از ساختمان (فضای آزاد) و سایر اجزا (سیستم گرمایشی) در موتورخانه نصب شده اند.

موتورخانه فن کویل

در حالت دوم نیازی نیست که چیلر برودتی ساختمان، آب را سرد کند، بلکه مبرد موجود در مدار چیلر که آب را سرد می کند، مستقیما به کویل های هواساز متصل می شود و درون کویل های آن جریان پیدا می کند و این بار مبرد به طور مستقیم دمای هوای دمیده شده توسط فن را کاهش می دهد که به این نوع نصب، اتصال DX (کویل انبساط مستقیم) گفته می شود. در این حالت چیلر و هواساز در یک دستگاه مشترک به نام پکیج یونیت (روف تاپ پکیج) ساخته می شوند. هوای خروجی از قسمت هواساز دستگاه پکیج یونیت که دما و رطوبت تنظیم شده دارد، با کانال های توکار سقفی در سرتاسر ساختمان توزیع می شود.

دستگاه روفتاپ پکیج

روف تاپ پکیج

مطالعه بیشتر درباره این دستگاه در این متن ⇐ پکیج یونیت

2 . چیلر خنک کننده آب برای کاربردهای صنعتی

بسیاری از دستگاه های صنعتی وجود دارند که آب خنک کننده برای خنک کاری آن از ضروریات دستگاه محسوب می شود. در چنین مواقعی به چند روش می توان دستگاه را خنک نمود. اگر ظرفیت خنک کاری کمی نیاز باشد، می توان از یک مدار آب ساده به همراه رادیاتور و یا به روش هوا خنک (فن) دستگاه را خنک نمود. اگر به کنترل دقیق درجه حرارت و نیز ظرفیت بالای خنک کاری نیاز باشد باید از چیلر خنک کننده آب (از نوع تراکمی) استفاده نمود و آب سرد شده در چیلر را در مدار دستگاه به گردش در آورد. 

تولید و فروش انواع دستگاه خنک کننده آب (چیلر ، برج خنک کننده و مبدل)

انواع دستگاه های سرمایشی و گرمایشی برای کاربردهای گوناگون ساختمانی و صنعتی از جمله انواع چیلر ، برج خنک کننده ، مبدل های حرارتی هوا خنک ، هواساز ، مینی چیلر ، پکیج یونیت ، مبدل های حرارتی پوسته و لوله و غیره مطابق با استانداردهای روز و متناسب با نیازهای اساسی هر مشتری به طور خاص در محل کارخانه شرکت ما طراحی و تولید شده و مستقیما از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسد. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع دستگاه ها ، انتخاب مناسب ترین دستگاه برای پروژه خود و نیز استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی : 09191639363

مطالعه بیشتر ⇓

مینی چیلر آپارتمانی

مراحل ساخت چیلر

چیلر و پکیج

چیلر دستگاه لیزر

چیلر خنک کننده آب تا چند درجه می تواند دمای آب را کاهش دهد؟

کاهش دمای آب توسط چیلر هیچ محدودیتی ندارد و این دستگاه می تواند حتی برای دماهای بسیار پایین و تا 70- درجه سانتی گراد طراحی و ساخته شود. بنابرین بستگی به نیاز پروژه دارد که برای هر موردی به طور اختصاصی با دمای آب ورودی و خروجی دلخواه طراحی و تولید می گردد.

دقیق ترین دستگاه کاهنده دمای آب و یا هر سیال دیگری کدام دستگاه است؟

چیلر دقیق ترین دستگاه خنک کننده آب (و سایر سیالات) است و با نصب یک پنل کنترلی بر روی آن هر کاربری می تواند به میزان دلخواه دمای مورد نیاز خود را تنظیم کند و چیلرها معمولا با دقت 1 درجه سانتی گراد این کار را انجام می دهند.

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 15 میانگین: 3.9]
اشتراک گذاری :

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

20 − دوازده =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت