چیلر کوچک خانگی از نظر نحوه نصب فن کندانسور (که در شکل زیر مشاهده می کنید) به دو دسته مینی چیلر بالازن و جلوزن تقسیم می شود که در ادامه به تشریح عملکرد و طرز کار آن می پردازیم.
چیلر کوچک خانگی چیست و طرز کار آن چگونه است؟
چیلر کوچک خانگی (و یا صنعتی) نمونه کوچک شده چیلر (دستگاه سرد کننده آب) است که وظیفه آن کاهش دمای آب و پمپاژ آن به سمت تجهیزات پخش کننده هوای گرم و سرد مانند فن کویل و هواساز است و به همین خاطر به آن مینی چیلر آپارتمانی نیز گفته می شود. آبگرم نیز برای گرمایش توسط سیستم های دیگری مانند دیگ آبگرم موتورخانه یا پکیج های گازسوز خانگی ایجاد و به سمت این تجهیزات ارسال می گردد.
چیلر کوچک خانگی چگونه کار می کند ؟
چیلر کوچک خانگی (آپارتمانی) معمولا از نوع تراکمی است که با انرژی برق کار می کند و درون آن کمپرسور اسکرال ، کندانسور (لوله های متعدد خم شده و پره دار) و … تعبیه شده است و این تجهیزات در یک سیکل دائمی ، آب را تا دمای نزدیک صفر سرد می کنند. آب سرد شده با پمپ داخل مینی چیلر به تجهیزات درون ساختمان مانند لوله های پره دار فن کویل یا هواساز پمپاژ می گردد تا دمای لوله ها را کاهش دهد. هوا نیز از روی لوله ها عبور کرده (توسط فن) و دمای آن کم شده و در ساختمان پخش می شود. برای گرمایش نیز درون همین لوله های پره دار کافی است که آبگرم پکیج یا بویلر جاری گردد. بنابرین برای گرمایش منزل دیگر نیازی نیست که فکر خرید تجهیزات گرمایشی (مثل رادیاتور یا بخاری و …) باشید و همین فن کویل ها با توان بسیار بالا و به شکلی کاملا مطلوب، گرمایش هوا را نیز انجام می دهند و حتی شما می توانید دمای هوا را نیز با کنترلر به هر اندازه که بخواهید تنظیم کنید و مثلا دمای اتاق کودک را به میزان دلخواه و دمای سالن پذیرایی را نیز به میزان دلخواه تنظیم کنید و بدین ترتیب تمامی ساکنین منزل از شرایط دمایی رضایت حداکثری را خواهند داشت. در شکل بالا طرز کار و نحوه اتصال این دستگاه به فن کویل ها را مشاهده می کنید.
مطالعه بیشتر درباره انواع فن کویل ها در این متن ⇐ فن کویل
مطالعه بیشتر درباره ساختار دستگاه هواساز در این متن ⇐ هواساز
طرز کار مینی چیلر آپارتمانی بالازن و جلوزن
اگر فن کندانسور مینی چیلر در وجه کناری آن تعبیه شود به آن مینی چیلر جلوزن و اگر در وجه بالایی آن تعبیه شود به آن مینی چیلر آپارتمانی بالازن گفته می شود. این آیتم تاثیر زیادی بر ساختار آن ندارد و فقط با توجه به شرایط محل نصب ، یکی از این دو طرح انتخاب می گردد.
نمونه هایی از مینی چیلر آپارتمانی بالازن و مینی چیلر جلوزن ساخته شده در شرکت ما :
برای اینکه بدانید طرز کار چیلر کوچک خانگی و یا همان مینی چیلر آپارتمانی بالازن و جلوزن (از نظر اجزای داخلی و نحوه سردسازی آب) به چه شکل است کافی است که با دقت شکل زیر را بررسی کنید. همانطور که قبلا هم گفتیم سیستم سرمایشی چیلرها (چه درابعاد خانگی و چه تجاری و صنعتی) کاملا شبیه یکدیگر است و از پارت های اصلی مطابق شکل زیر ساخته می شود. یک گاز به اسم گاز مبرد در این چرخه دائمی و بین این پارت ها دائما در جریان بوده تا سرانجام بتواند در یک تبادل کننده گرمایی به اسم اواپراتور و با جذب نمودن گرمای آب به خود، دمای آب را کاهش دهد. سپس این آب با پمپی از نوع پمپ های معمولی، به سوی فن کویل ها پمپاژ می گردد.
انتخاب بهترین مینی چیلر آپارتمانی :
به دلیل تنوع سیستم های برودتی و حرارتی ساختمان می بایستی که ابتدا بهترین سیستم تهویه مطبوع برودتی و حرارتی از نظر قیمت ، برآوردن احتیاجات اصلی ساختمان ، مزایا و معایب و … بررسی و انتخاب گردد و اگر قرار بر این باشد که از چیلر کوچک خانگی در آن استفاده شود، در مرحله بعد بایستی بهترین مینی چیلر آپارتمانی برای آن از نظر مقدار توان ، نوع کمپرسور ، نوع فن کندانسور ، برق مورد نیاز و … انتخاب گردد که این کار امری تخصصی است که باید توسط مهندسان با تجربه در این زمینه انجام شود.
مینی چیلرهایی که در تصویر زیر مشاهده می کنید، مینی چیلرهای 10 تن تبرید هستند که در محل کارخانه شرکت ما در حالت تولید هستند. ما تا حد امکان سعی می کنیم که دستگاه های کمتر از 5 تن تبرید تولید نکنیم (به جز در شرایطی خاص که تعداد دستگاه های مورد نیاز زیاد باشد که برای چنین شرایطی هم در مرحله اول توصیه می کنیم که به جای استفاده از تعداد زیادی دستگاه با توان پایین از یک چیلر مرکزی استفاده گردد) چونکه از نظر اقتصادی نه به نفع تولید کننده خواهد بود و نه به نفع مصرف کننده نهایی.
ما در این متن سعی نمودیم به طور کلی شما را با طرز کار چیلر کوچک خانگی و مینی چیلر آپارتمانی بالازن و جلوزن آشنا کنیم. برای خانه یا آپارتمان های بالاتر از 120 متر معمولا یکی از دو سیستم چیلر یا داکت اسپلیت به عنوان سیستم سرمایشی اجرا می شود. چیلر کوچک خانگی نسبت به دستگاه های دیگر مانند داکت اسپلیت مزایای بسیار زیادی دارد که می توانید ویژگی ها و مزایای آن را در این متن ⇐ مقایسه مینی چیلر و داکت اسپلیت مطالعه نمایید.
گروه ماخ طراح و سازنده انواع دستگاه های سرمایشی و گرمایشی مانند مینی چیلر ، چیلر ، زنت ، اکونوپک ، هواساز و … است. محصولات ما مطابق با استانداردهای روز و نیز مطابق با نیازها و درخواست های هر مشتری طراحی و تولید شده و به صورت مستقیم از کارخانه و با قیمت مناسب عرضه می شوند. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع دستگاه ها ، شناخت بیشتر ویژگی های مینی چیلرها ، انتخاب مناسب ترین دستگاه سرمایشی و گرمایشی برای پروژه خود و نیز استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.
مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470
مهندس خورانی : 09191639363
مطالعه بیشتر درباره لیست قیمت انواع مینی چیلرها در این صفحه ⇐ قیمت مینی چیلر
مطالعه بیشتر درباره انواع چیلرها و طرز کار آنها در این متن ⇐ چیلر
توصیه ما این است که از چیلر برای مساحت های بیشتر از 150 متر استفاده شود. برای مساحت های کمتر از این مقدار استفاده از دستگاه های دیگری مثل اسپلیت (کولر گازی) ، داکت اسپلیت و کولر آبی پیشنهاد می شود. علت آن هم این است که در هزینه ها صرفه جویی شود. البته اگر تعداد واحدها زیاد است بهترین کار این است که یک چیلر مرکزی برای سرمایش کل واحدها در نظر گرفته شود تا هم از نظر قیمتی مقرون به صرفه باشد و هم آسایش کامل برودتی و حرارتی تامین گردد.
به این خاطر که شما می توانید در هر نقطه از منزل خود یک فن کویل قرار دهید و همه فن کویل ها را به چیلر متصل کنید و در این صورت می توانید با کنترل، دمای هر فن کویل را افزایش یا کاهش دهید (بدون اینکه اثری روی کار سایر فن کویل ها گذاشته شود) ولی در داکت اسپلیت این گونه نیست و تمام نقاط منزل شما با یک دمای مساوی و فقط توسط یک پنل داخلی (که زیر سقف جاسازی می شود و با تعدادی کانال، هوا را منتقل می کند) گرم یا سرد می شود.
از آنجایی که در برخی پروژه ها مینی چیلرها را به جای پشت بام در تراس نصب می کنند و با توجه به محدود بودن فضای تراس و برای اینکه در مسیر هوای گرم دفع شده توسط فن کندانسور مانعی وجود نداشته باشد، یکی از دو طرح فن کندانسور بالازن یا جلوزن بر روی دستگاه پیاده می شود.