مولتی اسپلیت

سیستم تهویه مولتی اسپلیت یا همان کولر گازی چند پنله با همان اصول سیستم های اسپلیت (کولر گازی) کار می کند. با این تفاوت که در مولتی اسپلیت ، به جای اتصال یک یونیت داخلی به یک یونیت خارجی (بیرون از ساختمان) ، تعدادی یونیت داخلی با هم به یک یونیت خارجی  متصل می شوند، به طوری که همه آنها با هم از نظر دمایی کنترل می شوند و در صورت خاموش کردن یکی از یونیت های داخلی ، بقیه یونیت ها نیز خاموش می شوند. این سیستم های نسبتا ساده برای کاربردهای تجاری کوچک تا متوسط طراحی می شوند. (مخصوصا در اماکنی که نصب کانال هزینه زیادی داشته باشد و یا نصب آن امکان پذیر نباشد.)

برای مثال یک دستگاه مولتی اسپلیت یا همان کولر گازی چند پنله را در شکل زیر مشاهده می کنید که 3 یونیت داخلی از نوع دیواری به یک یونیت خارجی (که در تراس یا روی بام نصب می شود) متصل شده اند و در صورتی که یک کاربر یکی از یونیت های دیواری داخلی را روشن کند همه یونیت ها با هم روشن می شوند و با دمای یکسان هوای 3 قسمت مختلف را تهویه می کنند. همین امر مزایا و معایب مهمی را ایجاد می کند که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

مولتی اسپلیت

مزایای سیستم

1 . مناسب برای استفاده در اماکن بدون منطقه بندی دمایی

سیستم های مولتی اسپلیت برای اماکنی که به یک دما در کل مکان نیاز دارند مناسب هستند. به این معنی که کل یونیت های داخلی با دمای یکسان کار می کنند. برای مثال یک واحد اداری را در نظر بگیرید که از یک سالن یکپارچه تشکیل شده و بین بخش های مختلف آن توسط پارتیشن های چوبی پارتیشن بندی شده است و تمام کارکنان اداره در یک زمان به محیط کار وارد و همزمان نیز خارج می شوند. در چنین شرایطی می توان از سیستم مولتی اسپلیت استفاده کرد و به ازای هر پارتیشن یک پنل داخلی قرار داد و چون همه کارکنان همزمان در محل حضور دارند همه یونیت ها روشن شده و اتلاف انرژی نخواهیم داشت (مگر اینکه یکی از کارکنان در پارتیشن خود حضور نداشته باشد و هوای آن قسمت بیهوده تهویه شود) ولی از معایب آن این است که دمای همه یونیت ها یکسان بوده و اگر کارمندی بخواهد دمایی بالاتر یا کمتر داشته باشد و با کنترل دما را افزایش یا کاهش دهد، دمای کل یونیت ها تغییر می کند و این موضوع امر مطلوبی نیست و سطح آسایش افراد را کاهش می دهد.

2 . حذف کانال کشی و مزیت آن نسبت به داکت اسپلیت

داکت اسپلیت هم سیستمی است که قادر است چند بخش مختلف را همزمان تهویه کند و این کار را توسط یونیتی انجام می دهد که در قسمتی از سقف تعبیه شده و پس از اینکه دمای هوا را تنظیم کرد با استفاده از چند مسیر از کانال های گرد یا چهارگوش می تواند هوا را به بخش های مختلف ارسال کند و طبیعتا در این سیستم هم همه بخش ها یا اتاق ها با هم سرد یا گرم شده و دمای هوای یکسانی خواهند داشت. در شکل زیر مشاهده می کنید که کانال های آبی رنگ داکت اسپلیت چطور هوا را در همه اتاق ها پخش می کنند.

تهویه هوای همه اتاق ها با دمای یکسان در داکت اسپلیت

کاهش و یا حذف کامل کانال کشی ( داکت اسپلیت ) بخاطر استفاده از یک کندانسور بزرگ در یونیت بیرونی سیستم مولتی اسپلیت که به چند اواپراتور (یونیت داخلی) متصل می شود اتفاق می افتد. لوله های مبرد با قطر کم که یونیت های داخلی را به یونیت خارجی متصل می کنند به فضای کمی نیاز دارند و نسبت به کانال های فلزی ( دستگاه داکت اسپلیت یا اسپلیت کانالی ) راحت تر نصب می شوند. هر یونیت داخلی لوله کشی مبرد مجزا و خاص خود را داشته و به یونیت خارجی وصل می شود.

مطالعه بیشتر درباره مزایا و معایب داکت اسپلیت و شناخت ساختار آن در مقاله ⇐ دستگاه داکت اسپلیت

معایب مولتی اسپلیت

1 . عدم توانایی کنترل دما به صورت مجزا (با تنظیم دمای یک یونیت با کنترل توسط کاربر ، بقیه یونیت های داخلی که همراه آن به یک یونیت خارجی متصل هستند نیز با همان دما کار می کنند.) همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید از معایب سیستم مولتی اسپلیت (کولر گازی چند پنله) این است که همه یونیت ها پس از اینکه با هم روشن می شوند با دمای یکسانی هم کار می کنند (برای مثال 21 درجه سانتی گراد) و اگر دمای یکی از یونیت ها را مثلا به 19 درجه کاهش دهیم همزمان بقیه یونیت ها هم با دمای 19 درجه کار خواهند کرد.

سیستم مولتی اسپلیت و عدم توانایی کنترل دما به صورت مجزا

2 . سیستم های مولتی اسپلیت به صورت کامل و همزمان با یکدیگر کار می کنند و با یک کنترل خاموش و روشن می شوند و بنابرین برای سالن ها یا اتاق هایی که ویژگی های حرارتی متفاوتی دارند مناسب نیستند.

3 . وقتی تمام یونیت ها با هم شروع به کار کنند و در یکی از بخش هایی که یونیت نصب شده است فردی حضور نداشته باشد، هوای آن بخش بیهوده تهویه شده و انرژی اتلاف شده و در واقع مصرف برق و هزینه آن افزایش می یابد.

جایگزین مناسب برای پوشش معایب مولتی اسپلیت و کنترل جداگانه و مستقل دما در هر یونیت داخلی :

دستگاه مینی چیلر به همراه فن کویل جایگزین مناسب برای دستگاه مولتی اسپلیت (کولر گازی چند پنله) است. در این سیستم ، مینی چیلر دستگاه سرد کننده آب است که آب سرد را با لوله کشی به فن کویل های سقفی ، زمینی یا دیواری داخل ساختمان ارسال می کند تا آب سرد درون کویل با هوا تبادل حرارتی انجام داده و دمای هوا را کاهش دهد که جزئیات مربوط به آنها در متن زیر توضیح داده شده است.

مطالعه بیشتر درباره ساختار مینی چیلر آپارتمانی در متن ⇐ مینی چیلر آپارتمانی

مطالعه بیشتر درباره انواع فن کویل ها در متن ⇐ انواع فن کویل

در این سیستم هر فن کویل را می توان جداگانه روشن یا خاموش نمود و درجه حرارت آن را تنظیم کرد. برای مثال واحد مسکونی زیر را در نظر بگیرید که از یک چیلر و 7 فن کویل در آن استفاده شده و 2 دستگاه فن کویل خاموش و باقی آنها نیز هر یک با توجه به نیاز فرد حاضر در اتاق با دمای مستقل در حال کار است.

تنظیم مستقل دما در چیلر و فن کویل

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد این سیستم سرمایشی و گرمایشی و سایر سیستم های تهویه مطبوع و نیز انتخاب مناسب ترین سیستم تهویه برای ساختمان خود با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363

مطالعه بیشتر ⇓

سیستم گرمایش و سرمایش GHP چیست ؟

7 مزیت سیستم سرمایشی و گرمایشی VRF

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 14 میانگین: 3.9]
اشتراک گذاری :

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

20 − 20 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت