7 نوع از بهترین و جدیدترین سیستم های سرمایشی و گرمایشی
امروزه بهترین و جدیدترین سیستم های سرمایشی و گرمایشی ساختمان ، دستگاه هایی چون VRF ، دستگاه GHP (ساخته شده بر پایه VRF و با موتوری گازسوز) ، مینی چیلر تراکمی هوا خنک ، اکونوپک و غیره هستند که همه آنها جزو جدیدترین سیستم های گرمایشی و سرمایشی محسوب می شوند. سیستم های دیگری چون چیلرهای تراکمی هوا خنک و آب خنک ، فن کویل ها و هواسازها ، دیگ آب گرم موتورخانه و تا حدودی دستگاه های پکیج یونیت (روف تاپ پکیج)، زنت و غیره نیز در گروه سیستم های قدیمی تر قرار می گیرند. انتخاب بهترین سیستم گرمایش و سرمایش ساختمان و سوله دلیل بر جدید بودن آن نمی تواند باشد، بلکه مهمترین نکته این است که باید متناسب با احتیاجات هر ساختمانی، متناسب ترین دستگاه ممکن از نظر قیمت، مصرف انرژی، برآورده کردن نیازهای اساسی دمایی و رطوبتی و غیره گزینش شود.
برای این کار باید یا تمامی مزایا و معایب این سیستم ها را بشناسید و یا انتخاب و محاسبات آن را به مهندسان متخصص در این حوزه واگذار نمایید. ما در ادامه 7 نوع از بهترین و جدیدترین سیستم های سرمایشی و گرمایشی برای تهویه هوای انواع ساختمان ها و سوله ها را معرفی و تشریح می کنیم.
انتخاب بهترین سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان از بین این 7 دستگاه :
برای انتخاب بهترین سیستم سرمایش و گرمایش برای ساختمان خود باید تمام دستگاه ها را به خوبی بشناسید و مزایا و معایب هر یک را به خوبی بررسی کنید. ما سعی کرده ایم که هر دستگاه را به ترتیب در یک پاراگراف معرفی کنیم و پیشنهاد می کنیم که برای آشنایی بیشتر با ساختار هر دستگاه، مقاله مربوط به آن را مطالعه بفرمایید. 7 نوع از بهترین و جدیدترین سیستم های سرمایشی و گرمایشی عبارتند از :
1 . دستگاه مینی چیلر هوا خنک
از نظر قیمت اولیه و دیگر مزایا ، دستگاه مینی چیلر بهترین سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان هایی است که در آنها هدف ، سرمایش و گرمایش هر واحد به صورت مستقل و جدای از سایر واحدها است. به این مفهوم که هر مینی چیلر (معمولا با ظرفیت های برودتی 2 تا 10 تن تبرید) را می توان به چندین فن کویل از یک واحد ساختمان متصل و دمای هوای هر فن کویل را نیز مستقلا تنظیم نمود. بدین ترتیب هزینه مصرف انرژی سیستم سرمایشی و گرمایشی هر واحد آپارتمان از هزینه شارژ عمومی ساختمان جدا شده و هر واحد می تواند مقدار مصرف خود را تحت کنترل داشته باشد. همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید، خروجی دستگاه مینی چیلر یک سیال سرد (معمولا آب) است که با یک لوله مخصوص به فن کویل ها اتصال می یابد. خروجی آبگرم (برای گرمایش) هم باید توسط دستگاه دیگری مثل آبگرمکن، پکیج یا موتورخانه تامین شود. این سیستم مزایای فراوان دیگری نیز دارد که می توانید در این متن ⇐ مینی چیلر آن را مطالعه کنید.
2 . چیلر
چیلر نمونه بزرگ تر مینی چیلر هوا خنک است. بدین معنی که برای سرمایش چندین واحد یا چندین بخش از یک ساختمان بزرگ از چیلر استفاده می شود که نوع چیلر تراکمی هوا خنک (نسبت به نوع آب خنک و نیز جذبی) مزایا و کاربرد بیشتری دارد. چیلر تراکمی هوا خنک نیز مانند مینی چیلر هم می تواند به فن کویل ها متصل شود و هم به هواساز. آب سردی که از طرف چیلر به فن کویل ها پمپاژ می شود ، عمل سرمایش هوا و آب گرمی که از طرف بویلر موتورخانه پمپاژ می شود ، عمل گرمایش هوا را در فن کویل ها و هواساز ها انجام می دهد که نحوه کار این سیستم در این متن ⇐ چیلر هوا خنک به خوبی توضیح داده شده است. سیستم چیلر به همراه بویلر ، فن کویل ها (یا هواسازها) در هر نوع ساختمانی از جمله مسکونی ، اداری ، تجاری ، سالن های صنعتی و غیره قابل استفاده است و یکی از پر کاربردترین و مناسب ترین سیستم هاست.
3 . دستگاه پکیج یونیت
سومین دستگاه از 7 نوع از بهترین و جدیدترین سیستم های سرمایشی و گرمایشی دستگاه پکیج یونیت است. پکیج یونیت که به آن روفتاپ پکیج نیز گفته می شود، جزو دستگاه های کانالی محسوب می شود. یعنی هوا پس از گرم یا سرد شدن در این دستگاه با کانال کشی در ساختمان توزیع می شود. بنابرین دستگاهی است که در بیرون ساختمان نصب می شود و تشکیلات درونی آن از دو سیستم چیلر تراکمی هوا خنک و هواساز تشکیل می شود. یعنی پکیج یونیت ترکیبی است از هواساز و چیلر تراکمی هوا خنک در یک دستگاه مشترک که طرز کار و مزایای آن در متن روفتاپ پکیج به خوبی توضیح داده شده است. این دستگاه مناسب ساختمان های مسکونی نیست و بهتر است که از آن فقط در ساختمان های تجاری یا سوله ها استفاده شود.
4 . دستگاه جدید GHP
GHP یکی از جدیدترین سیستم های سرمایشی و گرمایشی است که می تواند به عنوان یکی از بهترین سیستم های گرمایش و سرمایش در ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری، سالن های کنفرانس و غیره انتخاب شود. سوخت اصلی آن در حالت های سرمادهی و گرمادهی، گاز طبیعی شهری است که این گاز در یک موتور احتراقی سوخته و آن را به گردش در می آورد. موتور نیز به کمپرسور اسکرال کوپل شده و با راه اندازی آن، سیکل این دستگاه را به کار می اندازد. کمپرسور مبرد (گاز فریون) را متراکم و به سمت فن کویل های موجود در داخل ساختمان هدایت می کند. این دستگاه برای استفاده در ایران بسیار مناسب است زیرا مصرف برق آن اندک و انرژی عمده آن از طریق سوختن گاز تامین می شود. حتی در تابستان با مصرف گاز شهری، سرمایش مد نظر را ایجاد می کند و از هزینه های سنگین برق کاسته می شود. بزرگترین مانع استفاده از این دستگاه این است که این دستگاه ها با تکنولوژی بالایی ساخته می شوند و تماما وارداتی هستند (تولید داخلی نداریم) و در شرایط تحریمی هم قیمت اولیه بالایی دارند و هم خدمات پس از فروش ضعیف.
ساختار آن در این متن ⇐ سیستم GHP توضیح داده شده است. این دستگاه می تواند به عنوان بهترین سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان در برخی پروژه ها انتخاب شود.
5 . دستگاه جدید VRF
یکی دیگر از جدیدترین سیستم های گرمایشی و سرمایشی ، دستگاه VRF است که کاملا مشابه GHP است و با این تفاوت که تماما با برق کار می کند و کمپرسور آن نیز با موتور الکتریکی به چرخش در می آید. هم در حالت سرمادهی و هم گرمادهی با برق کار می کند و این دستگاه برای حالت گرمایش مانند GHP بهینه نیست و استفاده از جریان الکتریسیته برای ایجاد گرمایش در ایران به صرفه نخواهد بود. توضیحات کامل مربوط به آن را می توانید در این متن ⇐ سیستم VRF مطالعه نمایید. به VRF های شرکت LG در اصطلاح مولتی وی گفته می شود که ویژگی های آن را نیز می توانید در این متن ⇐ سیستم مولتی وی مطالعه کنید. لازم به ذکر است که هم VRF و هم GHP به موتورخانه، لوله کشی آب، بویلر و غیره نیازی ندارند و سیستم های کاملا یکپارچه سرمایشی و گرمایشی و بدون تجهیزات اضافه هستند. این سیستم نیز می تواند در انواع ساختمان ها مورد استفاده قرار بگیرد. مشکلی که در این سیستم همانند GHP وجود دارد این است که این دستگاه نیز کلا وارداتی بوده (هیچ شرکتی در ایران تولید نمی کند) و قیمت آن در مواقع تحریم بالا بوده و خدمات پس از فروش و تامین قطعات آن با مشکلات فراوانی همراه است.
6 . دستگاه زنت (Zent)
دستگاه زنت یکی از ارزان ترین (از نظر قیمت اولیه) و کم هزینه ترین (از نظر مصرف انرژی و هزینه نگهداری) دستگاه ها است که مناسب اماکنی با فضاهای بزرگ مانند سالن های ورزشی و صنعتی و در برخی موارد (با توجه به شرایط آب و هوایی) سالن های بزرگی مانند سالن کنفرانس یا تالار و … است. این دستگاه تشکیلات ساده ای دارد. برای سرمایش هوا شبیه کولر آبی عمل می کند و برای گرمایش هوا شبیه دستگاه هواساز. در واقع زنت یک هواساز دارای کویل آبگرم (برای گرمایش) و سیستم سرمایش تبخیری است که ساختار و نحوه کار آن در این متن ⇐ زنت چیست توضیح داده شده است.
7 . دستگاه اکونوپک
اکونوپک یک نوع از جدیدترین سیستم های سرمایشی و گرمایشی است که می تواند به عنوان بهترین سیستم گرمایش و سرمایش در اماکن بزرگ مانند سوله صنعتی و ورزشی که فضای بزرگی دارند، انتخاب شود. اکونوپک به موتورخانه نیازی ندارد و تمام تجهیزات سرمایشی و گرمایشی مورد نیاز در آن جاسازی می شود. در حالت گرمادهی با سوخت گاز طبیعی و در حالت سرمادهی به دو روش سرمادهی تبخیری یا چیلری کار می کند. توضیحات کامل مربوط به آن را می توانید در این متن ⇐ اکونوپک چیست ؟ مطالعه نمایید.
بنابرین انتخاب بهترین سیستم سرمایش و گرمایش برای یک ساختمان و سوله یا سالنی خاص، مطابق آنچه که به طور خلاصه شرح داده شد، به شرایط آب و هوایی، قیمت اولیه دستگاه، احتیاج به میزان نمودن رطوبت و … بستگی دارد که باید متناسب با نیازهای اصلی هر ساختمان به درستی انتخاب گردد. همانطور که گفتیم هدف ما معرفی 7 نوع از بهترین و جدیدترین سیستم های سرمایشی و گرمایشی بود. برای اینکه بتوانید این سیستم ها را نسبت به هم مقایسه کنید و تفاوت های آنها را نسبت به هم بدانید، پیشنهاد می کنیم که مقالات مربوط به هر دستگاه را جداگانه مطالعه نموده و با ویژگی های منحصر به فرد هر یک از آنها آشنا شوید.
تهویه مطبوع ماخ، طراح، تولید کننده و فروشنده انواع دستگاه های سرمایشی و گرمایشی است. ما محصولات خود را مطابق با استانداردهای روز طراحی و تولید کرده و به طور مستقیم از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسانیم. محصولات GHP و VRF برندهای معتبر جهانی مانند LG و Panasonic و … به صورت مستقیم از شرکت ما و با ضمانت شرکت های اصلی آن و با قیمت مناسب به فروش می رسند. بقیه محصولات مانند اکونوپک، چیلر، هواساز و … نیز در محل کارخانه شرکت ما طراحی و تولید شده و به طور مستقیم از کارخانه به فروش می رسند. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره محصولات ما، شناخت مزایا، معایب و خصوصیات آنها، گزینش مناسب ترین دستگاه برای ساختمان خود و نیز استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.
مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470
مهندس خورانی : 09191639363
مطالعه بیشتر درباره چیلرهای نسل جدید Free Cooling در این متن ⇐ سیستم فری کولینگ
78 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
ممنون
سلامت و پاینده باشید
سلام و خدا قوت. سیستم ghp برای ۵ طبقه ۵ واحد در شیراز رو توصیه میکنید؟
درود بر شما. به طور کلی در وضعیت فعلی کشورمان که تحت تحریم های بین المللی است استفاده از هیچ یک از سیستم های VRF و GHP را توصیه نمی کنیم چونکه این دستگاه ها همگی فناوری پیشرفته ای دارند و وارداتی هستند (تولید داخلی نداریم) و به خاطر تحریم ها هم قیمت اولیه بالایی دارند هم نصب و اجرای آنها به تخصص بالایی نیاز دارد (کمتر شرکتی مهندسان و نیروهای متخصص و آموزش دیده ای دارد) و از همه مهمتر خدمات پس از فروش ضعیفی (در سرویس و تامین قطعات) دارند.
سلام میشه راهنمایی کنین در مازندران برای خانه دوبلکس ۲۲۰متر از چه سیستمی میشه استفاده کرد آیا شرکتی رو میشناسین که کاررا برامون انجام بده
درود بر شما. با توجه به نوع کاربری که مسکونی بوده و با توجه به متراژ و شهری که پروژه در آن قرار دارد پیشنهاد ما استفاده از یک دستگاه مینی چیلر (یا همان چیلر) به همراه تعدادی فن کویل است. فن کویل ها در اتاق ها و سالن ها نصب شده و کل آنها با لوله کشی ساده آب به چیلر متصل می گردند. با توجه به اینکه رطوبت هوا بالاست این سیستم به خوبی رطوبت هوا را کاهش داده و سرمایش بسیار مطبوعی دارد که برای گرمایش هم دیگر نیازی نیست تا رادیاتور یا گرمایش از کف و غیره اجرا شود و فقط کافی است که آب گرم پکیج به فن کویل ها متصل شود. از نظر مصرف انرژی نیز بسیار بهینه بوده (چونکه می توان هر فن کویل را جداگانه روشن یا خاموش کرد و با هر دمای دلخواهی آن را تنظیم نمود) و تمامی پارامترهای مهم برای ایجاد شرایط آسایش مطلوب با این سیستم فراهم می گردد. شرکت ما تولید کننده انواع چیلر و مینی چیلر است و پس از تحویل دستگاه کلیه کارهای نصب و خدمات پس از فروش نیز توسط شرکت ما انجام می شود.
با سلام و تشكر ازتحليل های تخصصی درمورد سيستم های خنک كننده و گرمايشی كه خريداران كم اطلاع را تا حدی روشن می كند و اعتماد بين مشتری و متخصص نويسنده بيشتر می شود و خريدار از آرامش كافی برخوردار خواهد شد. درود بر متخصصين متعهد و با وجدان بسيار متشكريم
سلام و درود بر شما. ما در اینجا سعی کردیم که به صورت قابل فهم و عمومی مهمترین مسائل پیرامون سیستم های سرمایشی و گرمایشی جدید و مدرن را خدمت شما معرفی کنیم. برای اینکه بتوانید خود مقایسه ای خوب بین این دستگاه ها انجام دهید و مناسب ترین دستگاه را برای ساختمان خود انتخاب کنید ، پیشنهاد می کنیم که با دقت و حوصله طرز کار و مزایا و معایب هر دستگاه را مطالعه بفرمایید.
«به نام نیک ، اهورایی که ایرانم را آفرید» درود بی کران ، ابراز ارادتمندی و ادای شایسته ترین احترامات را حضور شما استاد گرانقدر و مهندس والامقام تقدیم میکنم.
مطالبی که در مورد بهترین سیستم های گرمایشی و سرمایشی با قلم شیوا و رسای خود به رشته تحریر دراورده اید ، نشان از ریاضت های بی شمار دارد که در مسیر تخصص یافتن در رشته تحصیلی خود بجان شیرین تحمل مصائب کرده اید و بدون تردید مطالعه را جزٔ جدانشدنی دانش پژوهی خویش قرار داده تا چنین توانمندانه در مطلبی کوتاه آنچه نیاز اولیه برای انتخاب صحیح بر اساس نیازمندی افراد جامعه میباشد به ایشان منتقل کنید.
سپاسگذاری میکنم برای درایت و شجاعت شما که واقعیت را با حقیقت درامیخته و صادقانه دانش خویش را رایگان و بدون چشمداشت های طمعکارانه در طبق اخلاق قرار داده و هدیه به نیازمندان علم خویش کرده اید و با این گام زرین و وسیع نخست نیکسرشتی خویش را اثبات نموده و بعد بدور از مبلغ شدن برای برندی خاص ما را امیدوار کردید که انسانمدارانه زیستن در ایران زمین هنوز زنده است و نفس میکشد.
بدرود
درود بر شما
بزرگوارید و نظر لطف شماست
ما هم به نوبه خود سپاسگزاریم که این چنین با دقت مطالب آموزشی را مطالعه فرمودید و نظر خود را اعلام کردید.
سلام . خانه ما داری بخاری برای گرمایش هست . بهترین سیستم گرمایشی که بشه انجام داد و خرابکاری کمتری ایجاد بشه، چی می تونه باشه؟
درود بر شما. اگر متراژ کمتر از 200 متر مربع است، پکیج و رادیاتورها مناسب ترین سیستم گرمایشی است.
سلام بسیار عالی من یه ویلا به مساحت ۱۵۰مترمربع دارم متاسفانه گاز نداریم ولی برق۳فاز داریم با صرفه ترین سیستم گرمایشی و سرمایشی رو لطفا معرفی کنید ممنون
سلام بر شما. برای این متراژ مناسب ترین دستگاهی که بتواند تمامی نیازها را به مناسب ترین شکل پوشش دهد سیستم مینی چیلر و فن کویل است. چونکه هر فن کویل را می توانید مستقلا خاموش یا روشن کنید و دمای هر یک را به دلخواه تنظیم کنید. با توجه به اینکه به گاز شهری دسترسی ندارید باید مینی چیلری تهیه کنید که هم قابلیت سرمایش و هم قابلیت گرمایش داشته باشد.
سلام و عرض ادب،
یک ساختماد در حال ساخت ۶ طبقه، ۶ واحد با زیربنای مفید ۱۷۵ متر واقعدرمشهد.
پیشنهاد شما برای سیستم سرمایش و گرمایش چیه؟
و اینکه اگر گرمایش از کف و کولر گازی استفاده کنیم نظر شما چیه؟
درود بر شما. برای ساختمانی که فرمودید با توجه به اینکه مساحت هر طبقه 175 متر است مناسب ترین سیستم ، سیستم چیلر (یا مینی چیلر) ، پکیج و فن کویل است. یا می توان به ازای همه واحدها یک چیلر مرکزی (از نوع تراکمی هوا خنک که بر روی بام نصب می شود) قرار داد و آب سرد آن را به کل فن کویل های موجود در کل واحدها متصل نمود (برای سرمایش) و یا اینکه می توان به ازای هر واحد یک مینی چیلر در نظر گرفت و آب سرد آن را به فن کویل های آن واحد متصل نمود. تفاوت این دو در این است که قیمت یک چیلر مرکزی از مجموع قیمت مینی چیلرها کمتر است ولی هزینه برق آن به صورت مشاع بین واحدها تقسیم می شود ولی در مینی چیلر هزینه برق هر واحد مستقل خواهد بود. همانطور که توضیح دادیم هر فن کویل را که نیاز نداشتید می توانید خاموش کنید و دمای هر یک را هم به هر میزان دلخواه می توانید تنظیم کنید و از نظر صدا نیز بسیار کم صدا هستند. برای گرمایش هم فقط کافیست که آبگرم پکیج هر واحد را به فن کویل ها با لوله کشی ساده آب متصل نمایید و به هیچ سیستم گرمایشی دیگری نیاز نخواهید داشت. اگر از کولر گازی استفاده کنید باید تعداد زیادی کولر (به ازای هر اتاق یک کولر) در نظر بگیرید تا به سطح آسایش حداکثری برسید و از طرفی نصب این تعداد کولر در تراس مشکلاتی از جمله آسیب زدن به زیبایی نمای ساختمان ، ایجاد صدای بلند حین کار ، اشغال فضا و … را سبب می شود و اگر بر روی بام نصب کنید کولرها (مخصوصا کولرهای طبقات پایین تر) دچار افت راندمان می شوند (چونکه لوله کشی از جنس مس بوده و داخل لوله ها مبرد جریان دارد که در فواصل زیاد دچار افت راندمان می شود) و از طرفی هم هزینه لوله کشی مسی (مخصوصا برای طبقات پایین تر) بسیار زیاد می شود. در ضمن افزایش تعداد کولرها به معنی افزایش تعداد کمپرسورها و افزایش استهلاک سیستم است. سیستم گرمایش از کف به هیچ وجه توصیه نمی شود و ما در این مقاله ” گرمایش از کف ” به برخی از مهمترین معایب آن اشاره کرده ایم. اگر هم از فن کویل ها استفاده نمی کنید به جای گرمایش از کف از سیستم رادیاتور بهره ببرید. همچنین زمانی که استعلام قیمت می گیرید مجموع هزینه ها را مد نظر داشته باشید. برای مثال مجموع هزینه ها در سیستم چیلر مرکزی ، پکیج و فن کویل ها عبارتند از قیمت یک چیلر تراکمی هوا خنک مرکزی برای کلیه واحدها ، هزینه خزید پکیج ها و هزینه هر متر لوله کشی ساده آب و برای مثال مجموع هزینه ها در سیستم کولر گازی ، پکیج و گرمایش از کف عبارتند از هزینه خرید تمام کولرها ، هزینه هر متر لوله کشی مسی ، هزینه شارژ گاز مبرد (گاز فرئون) ، هزینه خرید پکیج ها و هزینه اجرای سیستم گرمایش از کف و بعد مجموع هزینه ها را با هم مقایسه کنید.
سلام با تشکر از توضیحات مفیدتان
لطفا بفرمایید برای یک برج ۱۰ طبقه ۱۲۰ واحدی با متراژهای ۱۳۵ تا۱۵۵ چه سبستمی را شما پیشنهاد می کنید که بیشترین راندمان کمترین هزینه و هزینه تعمیر و نگهداری کمتری داشته باشد ممنون شعبانی
درود بر شما. مناسب ترین سیستم برای پروژه ای که فرمودید (با توجه به تعداد واحدها و متراژ آنها) استفاده از سیستم چیلر و فن کویل به همراه موتورخانه است. بر اساس شرایط آب و هوایی شهری که برج مورد نظر در آن قرار دارد یکی از دو چیلر هوا خنک یا آب خنک انتخاب می شود. چیلر تراکمی هوا خنک به برج خنک کننده نیاز ندارد ولی چیلر تراکمی آب خنک به برج خنک کننده نیاز دارد و در نوع هوا خنک فقط مصرف برق داریم (مصرف آب نداریم) ولی در نوع آب خنک هم مصرف برق داریم و هم مصرف آب. چیلر چه از نوع تراکمی هوا خنک باشد و چه از نوع آب خنک یک کار انجام می دهد و آن هم سرد کردن آب است. آب که سرد شد با پمپ به فن کویل ها فرستاده می شود. در هر واحد بین 3 تا 5 فن کویل احتمالا نیاز است که هر فرد می تواند فن کویل اتاق خود را خاموش یا روشن کند و دمای آن را به هر میزان که بخواهد تنظیم کند (بدون اینکه بر عملکرد سایر فن کویل ها اثری داشته باشد) و برای گرمایش هم دیگر به سیستم جداگانه ای نیاز نیست و فقط کافیست تا آب گرم موتورخانه را به فن کویل ها متصل کنید. این سیستم راندمان بالایی داشته و مناسب ترین حالت آسایش را فراهم کرده و هزینه تعمیر و نگهداری آن (اگر چیلر از نوع تراکمی هوا خنک انتخاب شود) بسیار پایین است.
با سلام ، یک ساختمان مسکونی بصورت دو طبقه تک واحدی ۲۰۰ متری و یک طبقه دو واحد ۱۰۰ متری و زیر زمین که ممکن است در آینده کاربری انباری داشته باشد. چه سیستمی را پیشنهاد میکنید ضمنا شهر بروجرد لرستان است و هوای معتدل و زمستان سرد است
درود بر شما. شما با توجه به این متراژ و با توجه به اینکه تعداد واحدها کم است سه گزینه پیش رو دارید. اول اینکه به ازای هر واحد تعدادی کولر گازی در نظر بگیرید (برای سرمایش) و سیستم پکیج و رادیاتورها برای گرمایش. دوم اینکه به ازای هر واحد یک دستگاه مینی چیلر در نظر بگیرید (مینی چیلر آب را سرد می کند) و یک پکیج (که آب را گرم می کند) و تعدادی فن کویل که آب سرد و گرم برای سرمایش و گرمایش در آنها جاری شود. گزینه سوم اینکه برای کل واحدها یک چیلر مرکزی در نظر بگیرید به همراه تعدادی فن کویل که در این صورت برای تهیه آب گرم (جهت گرمایش) یا باید پکیج در نظر بگیرید (هر واحد یک پکیج) یا یک دیگ آبگرم مرکزی (موتورخانه) که پکیج گزینه مناسب تری نسبت به دیگ آبگرم مرکزی است. از نظر قیمت اولیه و هزینه اجرا (لوله کشی و …) هزینه خرید تعدادی کولر گازی نسبت به یک چیلر مرکزی پایین تر بوده و قیمت یک چیلر مرکزی نیز نسبت به مجموع چند مینی چیلر کمتر است. در چیلر مرکزی هزینه برق سرمایش واحدها به صورت مشاع ولی در کولر گازی و مینی چیلرها هزینه مصرف برق هر واحد مجزا است. از نظر مصرف انرژی نیز این سه سیستم تقریبا در یک سطح قرار دارند زیرا هر کولر گازی و هر فن کویل را می توان جداگانه خاموش و روشن کرد و مستقلا دمای هر کدام را نیز تنظیم نمود که در این صورت اتلاف انرژی به حداقل ممکن می رسد و هر سه این سیستم ها دارای کمپرسور بوده و بر اساس سیکل تبرید تراکمی کار می کنند.
سلام خسته نباشید. خدا خیرتون بده از اینکه مردم رو از راهنمایی ها تون بهرهمند میکنید.
برای ساختمان چهار طبقه که شامل چهار واحده چه توصیه میفرمائید(سرمایشی وگرمایشی)
با شایسته احترامات پناهی
درود بر شما. سلامت باشید. باید متراژ و شهری که ساختمان مورد نظر در آن قرار دارد و نوع کاربری مشخص شود تا متناسب با این موارد بهترین سیستم سرمایشی و گرمایشی را بتوان پیشنهاد داد.
باسلام بنده خراسان جنوبی زندگی میکنم. واحد ها تقریبا ۱۶۰ متریه وزير بنای ساختمان ۷۵۰ متر هست. بازم از شما تشکر میکنم.
قابل به ذکره که ساختمان در مرحله ۵۰درصد ساخت میباشد ممنون
درود بر شما. با توجه به اینکه کاربری ساختمان مسکونی است و متراژ هر واحد نیز بیشتر از 120 متر مربع است و با توجه به شرایط آب و هوایی در استان خراسان ، مناسب ترین دستگاه ، سیستم چیلر و فن کویل است تا بتوان هر فن کویل را مستقلا On یا Off نمود و دمای هر یک را نیز مستقلا سِت کرد. فن کویل ها تقریبا بی صدا کار می کنند و برای فضاهای مسکونی از نظر ایجاد فضایی آرام و بی صدا مناسب ترین گزینه هستند. حال شما 2 انتخاب متفاوت می توانید داشته باشید. یا به ازای هر واحد یک مینی چیلر قرار دهید و آن را به فن کویل های آن واحد متصل نمایید یا اینکه یک چیلر بزرگ به صورت مرکزی قرار دهید و آن را به فن کویل های همه واحدها متصل نمایید که در این صورت قیمت دستگاه کمتر می شود. برای گرم کردن نیز کافی است که آبگرم پکیج هر واحد یا موتورخانه را به فن کویل ها متصل نمایید.
با سلام وخسته نباشید خدمت مهندسین محترم یک واحد تجاری250متری در سه طبقه که جمعا با زیر زمین نزدیک به 800متر میباشد برای سرمایش وگرمایش چه پیشنهادی دارین که هم ارزان هم بازدهی بالایی داشته باشد ضمنا مکان دارای اب برق و گاز هم دارد ممنون از راهنمایی شما.
درود بر شما. برای پیشنهاد سیستم مناسب برای این پروژه باید شهر محل پروژه را نیز اعلام بفرمایید. به طور کلی شما دو انتخاب در پیش دارید. یا باید دستگاهی انتخاب کنید که سرمایش آن به شکل تبخیری (یعنی پاشش آب در مسیر عبور هوا مثل کولر آبی) باشد و یا اینکه سرمایش آن به شکل تبریدی (یعنی دستگاه دارای کمپرسور مثل کولر گازی) عمل کند. اگر فقط بحث ارزان قیمت بودن برای شما مهم باشد خب طبیعی است که دستگاه های تبخیری (برای مثال دستگاه زنت و یا ایرواشر) قیمت پایین تری نسبت به تبریدی دارند (به شرطی که آب و هوای شهر محل نصب دستگاه شرجی نباشد می توان از این نوع دستگاه ها بهره برد). اما دستگاه های تبخیری نیاز به کانال کشی دارند و مهمترین نکته در مورد آنها این است که وقتی بحث کانال مطرح می شود تمام واحدهای این ساختمان تجاری به طور همزمان و با یک دمای یکسان سرد و یا گرم خواهند شد و هر مالک نمی تواند اولا روشن و خاموش شدن دستگاه واحد خود را مدیریت کند و دوما دمای هوای آن را (مگر اینکه به ازای هر واحد یک کولر آبی در نظر گرفته شود که کولر آبی نیز محدودیت های خود را از نظر متراژ قابل پوشش و نیز مقدار کاهش دمای هوا دارد) و برای جبران این نواقص در برخی پروژه ها باید از سیستم های تبریدی مرکزی استفاده شود که بهترین آنها از هر نظر در ایران سیستم چیلر و فن کویل است. زیرا هم از نظر قیمت نسبت به سایر سیستم های تبریدی مناسب تر است و هم اینکه فن کویل ها را می توان به صورت کاملا مستقل از نظر خاموش و روشن بودن و نیز دمای هوا به راحتی مدیریت کرد. برای گرمایش هم به سیستم دیگری نیاز نیست و فقط کافی است که آبگرم پکیج یا موتورخانه به فن کویل ها متصل شود.
سلام
بنده یه مغازه اجاره کردم به مساحت ۲۴۰ متر مربع و ارتفاع ۴/۵ متر ، در حال حاظر گاز نداره ، برای گرمایش این فضا چه دستگاهی رو پیشنهاد میکنید، شهر صفادشت
ممنون میشم بنده رو راهنمایی کنید
سلام بر شما. اگر به گاز شهری دسترسی ندارید باید از گرمایش الکتریکی بهره ببرید. احتمالا تا کنون تجربه کرده اید که می توان برخی اسپلیت ها (کولرهای گازی) را در حالت گرمایشی نیز به کار انداخت. یعنی در این مدل از اسپلیت ها برای گرمایش هوا نیز انرژی الکتریسیته مصرف شده تا کمپرسور دستگاه به گردش درآید و بر اساس سیکل تبرید علاوه بر سرمایش هوا بتوان هوای داخل را در زمستان گرم نمود. بنابرین یا شما باید از تعداد زیادی اسپلیت (با قابلیت هم سرمایش و هم گرمایش) استفاده کنید و یا اینکه از یک چیلر (یا مینی چیلر) با قابلیت سرمایش و گرمایش بهره ببرید. یعنی چیلری که به فن کویل های درون مغازه متصل می گردد را می توان به گونه ای ساخت که هم بتواند آب را سرد کند (در تابستان) و هم بتواند آب را گرم کند (در زمستان) و به فن کویل ها بفرستد. مزیت استفاده از چیلر برای پروژه شما این است که اگر در آینده ، گاز شهری در دسترس بود برای گرمایش یک پکیج تهیه می کنید و به جای اینکه با انرژی الکتریسیته و کمپرسور ، آب را گرم کنید می توانید از پکیج گازسوز برای گرم کردن آب و ارسال آن به فن کویل ها استفاده کنید تا هم استهلاک دستگاه چیلر کاهش بیابد (فقط در تابستان از آن استفاده شود) و هم از انرژی گاز که در کشور ما از برق ارزان تر است بتوان بهره برد.
با عرض سلام و خسته نباشید
مسجدی به مساحت ۶۰۰ متر مربع در حال اعمار داریم از کدام سیستم استفاده نماییم بهتر است؟ دمای هوا در تابستان به ۵۰ درجه نیز میرسد
درود بر شما. مسجدی که فرمودید در کدام شهر قرار دارد و ارتفاع سقف چند متر است؟
باسلام وتشکرازراهنماییهای خوبتون
بهترین سیستم سرمایشی وگرمایشی برای ساختمان دوواحده هرواحد250مترمربع دراذربایجانشرقی چی پبشنهادمیدید.
سلام بر شما. با توجه به این متراژ بهترین سیستم هم برای سرمایش و هم گرمایش و با توجه به مسکونی بودن ساختمان ، سیستم مینی چیلر و فن کویل است. برای هر واحد یک مینی چیلر نصب شده و درون هر واحد هم تعدادی فن کویل نصب می شود. مینی چیلر پس از سرد نمودن آب ، آب سرد را به فن کویل ها ارسال می کند و برای گرمایش هم باید به ازای هر واحد یک پکیج نصب شود و آب گرم پکیج را به فن کویل ها متصل نمایید. چنانچه فقط در یکی از اتاق ها یا سالن ها به سرمایش یا گرمایش نیاز باشد لازم نیست تا تمام فن کویل ها روشن باشد و مینی چیلر یا پکیج با تمام توان کار کند بلکه فقط فن کویل های اتاق هایی که در آن افراد ساکن هستند را روشن می کنید و مینی چیلر فقط به اندازه تامین سرمایش آن قسمت از ساختمان انرژی الکتریسیته مصرف می کند. فن کویل ها بسیار کم صدا هستند (دقیقا مشابه پنل دیواری یک کولر گازی) و از این نظر نیز آسایش کافی فراهم می شود. هزینه مصرف برق هر مینی چیلر جداگانه محاسبه شده و در نتیجه مصرف انرژی هر واحد مستقل از واحد دیگر خواهد بود. البته به جای دو مینی چیلر مجزا (به ازای هر واحد یک مینی چیلر) می توان از یک چیلر مرکزی برای تامین سرمایش هر دو واحد با هم بهره برد که در این صورت قیمت دستگاه چیلر مرکزی نسبت به مجموع قیمت دو مینی چیلر مجزا از هم کمتر شده ولی مصرف برق بین دو واحد به صورت مشاع خواهد بود.
سلام وقتتون بخیر. ضریب عملکرد فن کویل برای سرمایش و گرمایش چه میزان است؟؟
درود بر شما. ضریب عملکرد به تنهایی برای فن کویل ها قابل بیان نیست و در واقع این پارامتر عموما برای چیلر (سیستم چیلر و فن کویل) اندازه گیری می شود که طبق اعلام ASHRAE باید بین 3.5 تا 7 باشد که هر چه طراحی و ساخت دستگاه بهتر و طبق استانداردها باشد و از تکنولوژی های روز در آن استفاده شده باشد ، ضریب عملکرد بالاتر خواهد بود که به معنی کاهش میزان مصرف انرژی است.
با سلام خدمت مهندسين عزيز
من يه واحد اپارتمان ٢٠٠ متري در شهر كرمانشاه در طبقه پنجم دارم چه وسيله گرمايش و سرمايش پيشنهاد ميدين ؟
درود بر شما. اگر از کولر گازی استفاده کنید باید تعداد زیادی کولر در نظر بگیرید که چند سری لوله کشی مسی نیز بین یونیت های بیرون و داخل ساختمان باید انجام بگیرد. اگر یونیت های بیرونی (کندانسورها) را در تراس نصب کنید با محدودیت جا مواجه خواهید شد و نیز اینکه به زیبایی نمای ساختمان نیز لطمه وارد می کند. از طرفی اگر بر روی بام نصب کنید فاصله بین یونیت های بیرونی و داخلی زیاد شده و راندمان سیستم به خاطر زیاد بودن طول لوله های مسی ، کاهش پیدا می کند. همچنین نصب چندین کولر گازی باعث افزایش استهلاک و مصرف انرژی می شود. سیستم داکت اسپلیت را هم اصلا برای پروژه های مسکونی که نسبت به صدا حساس هستند پیشنهاد نمی کنیم چونکه صدای کارکرد آن بالاست. در ضمن در سیستم داکت اسپلیت باید ساختمان کانال کشی شود که در این صورت تمامی اتاق ها و قسمت هایی که به یک داکت اسپلیت متصل می شوند به طور همزمان و با یک دمای برابر سرد یا گرم خواهند شد. مناسب ترین سیستم با توجه به مسکونی بودن پروژه و نیز متراژی که فرمودید سیستم مینی چیلر ، پکیج و فن کویل است. به ازای هر اتاق یک فن کویل در نظر گرفته می شود و سپس همه فن کویل ها با لوله کشی ساده آب برای سرمایش به آب سرد مینی چیلر و برای گرمایش به آب گرم پکیج متصل می شوند. صدای کارکرد فن کویل ها در مینیمم ترین حالت بوده و هر کدام از فن کویل ها را که نیاز نداشته باشید می توانید خاموش کنید یا دمای آن را کم یا زیاد کنید (بدون اینکه تاثیری بر عملکرد سایر فن کویل ها داشته باشد) و چونکه مینی چیلر با لوله ساده آب به فن کویل ها متصل می شود در حداکثر فاصله بین مینی چیلر و فن کویل ها محدودیتی وجود ندارد و می توان مینی چیلر را بر روی بام هم نصب کرد.
درود بر شما
حضرتعالی برای سرمایش و گرمایش یک ساختمان دوبلکس با زیر بنا طبقه اول 180 و طبقه بالا 150 متر مربع در شهر یزد کدام گزینه را معرفی میفرمایید در ضمن ساختمان شمالی و دو نبش هست
بازدهی و هزینه خرید و نگهداری را لحاظ بفرمایید
مد نظر داشته باشید که هوای یزد گرم و خشک است
سپاس بیکران از گروه کارشناسی ماخ
درود بر جنابعالی. مناسب ترین سیستم برای این متراژی که فرمودید استفاده از یک چیلر مرکزی ، یک پکیج زمینی و تعدادی فن کویل است که فن کویل ها با لوله کشی ساده آب به آب سرد چیلر و آب گرم پکیج متصل می شوند. فن کویل ها این مزیت را دارند که در اتاق های مختلف دماهای مختلفی را می توانید داشته باشید و در مواقعی که در بخش هایی از ساختمان افراد سکونت ندارند می توانید فن کویل های آن بخش ها را خاموش کنید تا مصرف انرژی به حداقل ممکن برسد. از طرفی فن کویل ها بسیار کم صدا (تقریبا بی صدا) کار می کنند و به هیچ وجه سلب آسایش نمی کنند و یک سیستم سرمایشی گرمایشی کامل هستند. همچنین به خاطر اینکه لوله کشی بین فن کویل ها و چیلر از نوع لوله مسی نیست (لوله کشی ساده آب است) و سیستم دچار افت راندمان نمی شود می توان چیلر را دور از دید و بر روی بام نصب کرد. فن کویل ها در تابستان مثل کولرهای گازی باعث کاهش رطوبت هوا می شوند که برای جبران می توان از سیستم های رطوبت زن در ساختمان استفاده کرد. شاید یکی دیگر از گزینه ها در نظر گرفتن چندین کولر گازی (حداقل 5 دستگاه برای این متراژ) باشد ولی در سیستم هایی مثل کولر گازی که پنل داخلی با لوله مسی به کندانسور متصل می شود در حداکثر فاصله بین پنل داخلی و کندانسور محدودیت وجود داشته و اگر کندانسورها بر روی بام نصب شوند سیستم دچار افت راندمان شده و اگر تعداد زیادی کندانسور کولر گازی در تراس نصب شود هم جاگیر بوده ، هم صدای کارکرد آنها مزاحمت ایجاد می کند و هم اینکه به زیبایی نمای ساختمان آسیب می زند. در ضمن برای سیستم گرمایش باید تجهیزات جداگانه مثل رادیاتور یا سیستم گرمایش از کف در نظر گرفته شود. افزایش تعداد کندانسورها به معنی افزایش تعداد کمپرسورها و استهلاک سیستم نیز است. داکت اسپلیت هم برای پروژه های مسکونی در هر نوع شرایط آب و هوایی اصلا پیشنهاد نمی شود زیرا داکت اسپلیت بر اساس کانال کشی کار می کند و نمی توان دمای اتاق ها را جداگانه تنظیم کرد و همچنین اینکه یونیت داخلی آن صدای زیادی ایجاد می کند. سایر سیستم ها هم که مثل کولر آبی کار می کنند (یعنی سرمایش آنها از نوع تبخیری است) برای شرایط آب و هوایی گرم و خشک مثل یزد از نظر افزایش رطوبت مناسب هستند ولی تمامی این سیستم ها اولا در حداکثر میزان کاهش دمای هوا محدودیت دارند و ثانیا اینکه همگی با کانال کشی ، هوا را در ساختمان توزیع می کنند و مثل داکت اسپلیت ها که گفتیم مشکل عدم کنترل دما در اتاق های مختلف به صورت مستقل را خواهیم داشت و تمام قسمت ها با هم خنک می شوند (حتی اگر یک نفر در ساختمان حضور داشته باشد) و برای گرمایش هم سیستم جداگانه ای باید در نظر گرفته شود.
سپاس از شما دوست عزیز و راهنمایی کارشناسی شده و منطقی
ارادتمندم
بزرگوارید قربان
با سلام و عرض ارادت.برای ساخت یک ساختمان ۴ طبقه حدود ۲۰۰متر هر طبقه،که دوتاش دوبلکس باشه در شهر نهاوند(استان همدان)با هوای نسبتا سرد چه سیستم گرمایشی و سرمایشی رو پیشنهاد میدین؟ قدرت خنک کنندگی چیلر و فن کویل به اندازه کولر گازی هست؟از نظر مصرف برق کدوم به صرفه تره؟برای گرمایش امسال قبضهای گاز بسیار بالا بود خصوصا برای واحد هایی که پکیج داشتند.چه سیستمی راندمان گرمایشی بالاتر و مصرف انرژی مناسب تری دارع؟بین بخاری و پکیج و قرنیز گرمایشی موندم،ممنونم از راهنمایی های ساده ،شیوا و کاربردیتون.
درود بر شما. با توجه به مسکونی بودن پروژه ، محل آن ، متراژ و دوبلکس بودن مناسب ترین سیستم برای خنک کاری چیلر و فن کویل است و برای گرمایش هم یا موتورخانه مرکزی (دیگ آبگرم) باید در نظر گرفته شود و یا پکیج که آبگرم دیگ یا پکیج نیز به فن کویل ها متصل می گردد. خنک کاری چیلر و فن کویل دقیقا شبیه کولر گازی است و از نظر مصرف برق هم بسیار نزدیک به یکدیگر هستند زیرا که اولا در ساختار هر دو آنها از کمپرسور اسکرال استفاده می شود و دوما اینکه هر دو را می توان مستقلا مدیریت کرد. یعنی اینکه اگر برای یک واحد 200 متری برای مثال 4 دستگاه کولر گازی در نظر گرفته شود هر یک را می توان جداگانه خاموش و روشن کرد و اگر به جای آنها از یک چیلر و تعدادی فن کویل استفاده شود باز هم می توان هر فن کویل را جداگانه خاموش و روشن کرد و یا دمای آن را تغییر داد و بنابرین در مواقعی که در دیگر اتاق ها افرادی حضور نداشته باشند می توان فن کویل های آن اتاق ها را خاموش کرد تا در مصرف انرژی صرفه جویی شود. برای گرمایش مناسب ترین راهکار همین پکیج یا موتورخانه است تا با مصرف گاز بتوان گرمایش مطبوعی ایجاد کرد. حال این آبگرم یا باید در لوله های گرمایش از کف جاری شود یا در فن کویل ها یا رادیاتورها یا قرنیزها. گرمایش از کف مشکلات عدیده ای دارد که مهمترین آنها این است که اولا هزینه اولیه بالایی دارد و دوما اینکه در صورت آسیب دیدن و نشتی قسمتی از لوله ها باید کنده کاری صورت بگیرد. اگر از چیلر و فن کویل به عنوان سرمایش استفاده کنید دیگر نیازی نیست که برای توزیع هوای گرم هزینه ای بپردازید (مثلا خرید رادیاتور یا سیستم گرمایش از کف یا قرنیز گرمایشی و …) زیرا که همان فن کویل ها با لوله آب گرم به پکیج یا موتورخانه متصل هستند و بنابرین زمانی که هزینه سیستم سرمایشی و گرمایشی را محاسبه می کنید دقت کنید که مجموع تمام هزینه های خرید دستگاه ها و نیز اجرای آنها را مد نظر داشته باشید. اگر از کولر گازی استفاده کنید می توانید برای گرمایش از رادیاتورها یا سیستم قرنیزی که به آبگرم پکیج یا موتورخانه متصل هستند بهره ببرید. در کل برای گرمایش شما از هر سیستمی که استفاده کنید باید گاز مصرف کنید و برای جلوگیری از اتلاف انرژی و صرفه جویی در مصرف گاز بهتر است که راهکارهایی در زمینه عایق کاری مناسب ها دیوارها اجرا کنید.
سلام.خداقوت از این همه صبر و حوصله که به سوالات جواب می دهید.ساختمانی در شهر اهواز با یک زیرزمین و سه طبقه که متراژ هر کدام ۳۰۰متر است.پیشنهاد سیستم های گرمایشی و سرمایشی شما چیست؟با سپاس و آرزوی سلامتی برای شما.
درود بر شما. سلامت باشید. با توجه به آب و هوای شهر اهواز و با توجه به متراژ ساختمان مناسب ترین سیستم برای آن چیلر ، دیگ آبگرم و فن کویل ها و یا مینی چیلر ، پکیج و فن کویل ها است. اگر از چیلر استفاده کنید یک چیلر مرکزی برای تامین آب سرد (جهت سرمایش) کل ساختمان نیاز است که در این صورت هزینه مصرف برق آن به صورت مشاع بین کل واحدها تقسیم می شود. اگر از مینی چیلر استفاده کنید به ازای هر واحد یک مینی چیلر در نظر گرفته می شود که در این صورت هزینه مصرف برق آن برای هر واحد به صورت جداگانه خواهد بود ولی مجموع قیمت چند مینی چیلر از یک چیلر مرکزی بیشتر است. فن کویل ها ضمن سرمایش و گرمایش قادر به کاهش رطوبت هوا در تابستان (وقتی که سیستم در حالت سرمادهی کار می کند) هستند. نکته اینکه چیلر یا مینی چیلری که تهیه می فرمایید حتما باید بر اساس شرایط آب و هوایی منطقه جنوب کشور (گرم و شرجی) طراحی و ساخته شود تا کارایی مناسب و طول عمر بالایی داشته باشد. برای مثال باید کمپرسور و قطعاتی در دستگاه استفاده شود که مخصوص مناطق حاره ای باشد.
بسیار عالی و سپاسگزارم از صبر و شکیبایی شما، موفقیت و سلامتی شما را خواهانم.
برقرار و پاینده باشید
سلام، برای نصب مینی چیلی یک واحدمستقل آیا برق سه فاز لازم هست؟ 160 متر و اصفهان دارای پنج فن کوئل داخلی؟ ممنون
درود بر شما. خیر مینی چیلر تک فاز هم می توانید تهیه کنید ولی ما در شرکت ماخ تنها نوع سه فاز تولید می کنیم.
سلام برای یک مسجد با زیربنای مجموع ۲۰۰۰ متر در دو طبقه چه سیستمی برای گرمایش و سرمایش پیشنهاد میکنید
درود بر شما. باید از سیستم های کانال کشی شده استفاده کنید تا بتوان با کانال ، هوای سرد و گرم را در کل مسجد توزیع نمود. نوع سیستم به آب و هوای شهری که مسجد در آن قرار دارد و نیز به میزان آب در دسترس بستگی دارد. اگر شهر شما در آب و هوای گرم و مرطوب مثل شهرهای جنوبی و شمالی کشور قرار دارد باید از سیستم چیلر ، بویلر موتورخانه و هواساز استفاده کنید تا هنگام سرمایش ، رطوبت گیریاز هوا نیز انجام شود. چیلر برای سرد نمودن آب و بویلر موتورخانه هم برای گرم نمودن آب است که این آب سرد و گرم به کویل هواساز برای سرمایش و گرمایش فرستاده می شود. اما اگر شهر شما در مناطق گرم و خشک کشورمان قرار دارد و اگر آب کافی در دسترس دارید می توان از سیستم های ارزان قیمت تری مثل ایرواشر یا دستگاه زنت (Zent) نیز استفاده کرد. ایرواشر و یا زنت سرمایشی شبیه کولر آبی دارند (به صورت تبخیری که مصرف آب دارد) و برای تامین گرمایش نیز به یک کویل آبگرم مجهز هستند که این کویل به آبگرم ارسالی از طرف بویلر موتورخانه متصل می شود. برای اطلاعات دقیق تر و استعلام قیمت روز دستگاه ها با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.
سلام خسته نباشید یه سیستم سرمایش برای ویلا میخوام اما نمیخوام یونیت خارجی در نمای ویلا نصب باشه یه قسمت موتور خانه زیر زمین داریم میخواسم ببینم امکانش هست یونیت خارجی رو در زیر زمین نصب کنیم که در نمای ویلا تاثیر نداشته باشه یا خیر. ممنون
درود بر شما. یونیت خارجی باید در فضای باز نصب شود و به هیچ وجه نمی توان آن را در فضایی بسته مانند فضای موتورخانه نصب کرد. یا باید آن را بر روی بام نصب کنید (اگر بر روی بام در معرض دید نباشد) یا اینکه بر روی زمین و در قسمتی که چندان در معرض دید نیست نصب کنید.
سلام بهترین و مقرون به صرفه ترین سیستم سرمایش و گرمایش برای آپارتمان حدود 100 متری در حال ساخت در تهران چی پیشنهاد میکنید و هزینه تهیه و نصب کلیه تجهیزات اون در حال حاضر چقدره
درود بر شما. برای این متراژی که فرمودید بهترین و مقرون به صرفه ترین سیستم ، سیستم کولر آبی و پکیج و یا کولر گازی و پکیج است.
سلام وققتون بخیر میشه بفرماییید واسه یه واحد ۲۲۰متری داکتاسپلیت بهتره یا مینی چیبر
درود بر شما. داکت اسپلیت کانال کشی دارد (مثل کولر آبی) و باعث کاهش ارتفاع سقف می شود. ولی در سیستم مینی چیلر به همراه فن کویل ها کانال کشی نداریم و لوله کشی ساده آب بین مینی چیلر (یا همان چیلر) و فن کویل ها داریم. برای واحد مسکونی اصلا داکت اسپلیت پیشنهاد نمی کنیم چونکه اولا صدای کارکرد داکت اسپلیت ها بالاست (چونکه فن بزرگی دارند تا بتوانند هوا را از کانال ها عبور داده و در نقاط مختلف توزیع کنند) و دوما اینکه تمام اتاق هایی که به یک داکت اسپلیت متصل می شوند همه با هم تهویه شده و دمای یکسانی دارند (مثل کولر آبی که وقتی آن را روشن می کنیم تمام اتاق ها همزمان خنک می شوند) و در این حالت ضمن کاهش سطح آسایش حرارتی برای افراد با نیازهای مختلف ، اتلاف انرژی زیادی هم خواهیم داشت زیرا در اتاق های خالی هم تهویه صورت می گیرد. در فن کویل ها نه صدای بالایی داریم (چونکه فن کوچکی دارند و برای مثال می توان به فن یونیت داخلی اسپلیت ها اشاره کرد که صدای بسیار کمی حین کار دارند) و نه مصرف انرژی بیهوده (چونکه هر فن کویل را می توان مستقلا روشن یا خاموش کرد و در دمای دلخواه تنظیم نمود) و بنابرین پیشنهاد ما برای واحدهای مسکونی که اتاق های متعددی دارند و مساحت مفید آنها معمولا بیشتر از 150 متر مربع است استفاده از سیستم چیلر و فن کویل ها است.
خسته نباشید میخاستم ببینم پیشرفته ترین پکیج سرمایشی و گرمایشی در ایران چی هست برای اب و هوای اصفهان و برای ساختمان مسکونی
درود بر شما. برای شهر اصفهان با توجه به نوع آب و هوا که معمولا گرم و خشک است هم می توان از سیستم های سرمایشی بر پایه تبخیر آب (مشابه کولر آبی) بهره برد که به آنها سیستم های تبخیری گفته می شود و هم از سیستم های سرمایشی بر پایه سیکل تبرید تراکمی (مشابه کولر گازی) که به آنها سیستم های تبریدی اطلاق می شود. برای ساختمانی که مد نظر دارید اول باید این را مد نظر داشته باشید که کانال کشی انجام شده است یا نه. اگر کانال کشی ندارید به کل نمی توان از سیستم های تبخیری استفاده کرد و فقط باید از سیستم های تبریدی (مثل کولر گازی یا چیلر و فن کویل و غیره) استفاده کرد. عامل مهم دیگر در تعیین سیستم مناسب ، متراژ ساختمان است که اگر مساحت مفید هر واحد کمتر از 150 متر مربع است بهتر است که از چند کولر گازی برای سرمایش بهره ببرید و اگر بیش از این مقدار است بهتر است که از چیلر و فن کویل استفاده کنید.
سلام وقت بخیر
لطفا بفرمایید برای یک ساختمان مسکونی دوبلکس با متراژ 150 مترمربع زیربنا در کاشان جهت سرمایش گرمایش بهینه چه از جهت مصرف انرژی چه از نظر هزینه اولیه و چه از نظر خدمات پس از فروش چه پیشنهادی دارید
درود بر شما. برای 150 متر مربع هم می توانید از تعدادی کولر گازی استفاده کنید و هم از سیستم مینی چیلر و فن کویل ها. هر دو مصرف انرژی تقریبا یکسانی دارند (زیرا هر دو سیستم دارای کمپرسور هستند و اینکه در هر دو می توان در اتاق هایی که به سرمایش یا گرمایش نیاز ندارند ، پنل دیواری یا فن کویل اتاق را خاموش کرد و نیز دمای هر کدام را به هر میزان دلخواه تغییر داد) و از نظر خدمات پس از فروش هم به گارانتی و خدمات پس از فروش شرکتی که دستگاه را خریداری می کنید بستگی دارد. از نظر هزینه اولیه اینکه در کولرهای گازی باید برای گرمایش پکیج و رادیاتورها را هم به آن اضافه کنید به علاوه هزینه لوله کشی مسی. در سیستم مینی چیلر و فن کویل ها فقط قیمت پکیج را به سیستم اضافه کنید (زیرا آب گرم پکیج به فن کویل ها متصل می شود) و لوله کشی بین مینی چیلر و فن کویل ها از نوع لوله کشی ساده آب است. به طور کلی برای این متراژ از نظر ما بهتر است که از چند کولر گازی استفاده کنید زیرا هزینه اولیه کمتری دارد ولی برای متراژهای بیشتر استفاده از چند گولر گازی توصیه نمی شود زیرا تعداد آنها بسیار زیاد می شود و برای متراژهای بیشتر بهتر است که از سیستم چیلر و فن کویل ها استفاده کنید.
درود
برای برج 14 طبقه 120 واحدی چی پیشتهاد میکنید ؟
درود بر شما. مناسب ترین سیستم برای برج های مسکونی با تعداد واحد بالا سیستم مرکزی چیلر و فن کویل ها است. یک چیلر تراکمی هوا خنک به همراه فن کویل ها (به ازای هر اتاق یک فن کویل) که چیلر آب را سرد کرده و به فن کویل ها ارسال می کند (برای سرمایش) و یک دیگ آبگرم در موتورخانه که آب را گرم کرده و برای گرمایش به فن کویل ها ارسال می کند. مزیت فن کویل ها این است که هر فن کویلی که مورد نیاز نبود را می توان مستقلا خاموش کرد و یا دمای هوای خروجی از آن را مستقلا به هر میزان دلخواه تنظیم نمود که ضمن جلوگیری از اتلاف انرژی، شرایط آسایش حداکثری فراهم می شود.
سلام و درود
وقت بخیر
برای یک ساختمان مسکونی دوبلکس حدودا ۵۰۰متر زیر بنا واقع در شهر سیرجان استان کرمان که هوای گرم و خشک دارد بهترین سیستم گرمایشی و سرمایشی چیست
درود بر شما. مناسب ترین سیستم برای پروژه ای که فرمودید و با توجه به متراژ و مسکونی بودن آن ، سیستم چیلر ، پکیج و فن کویل ها است. چیلر وظیفه سرد نمودن آب و پکیج وظیفه گرم نمودن آب را بر عهده دارد و این آب سرد و گرم به فن کویل ها جهت سرمایش و گرمایش ارسال می گردد.
با سلام و احترام
برای یک ویلا در جنوب(بسیار گرم) ۲ طبقه هر طبقه حدود ۷۰۰ متر با پذیرایی ها و فضای های بزرگ چه سیستمی را پیشنهاد می دهید که تمام فضاها از جمله اتاق ها را پوشش دهد؟
معمولا استفاده از اسپیلت ها مشکلاتی مانند ریزش آب و خراب شدن دیوار ها را در پی دارد
درود بر شما. مناسب ترین سیستم برای این متراژ و برای این آب و هوایی که فرمودید سیستم چیلر تراکمی و فن کویل ها است. نکته اینکه حتما چیلری که تهیه می فرمایید مناسب مناطق حاره ای (گرم و مرطوب) طراحی و ساخته شده باشد تا هم طول عمر بالا و هم کارایی مناسب در دماهای بالا را داشته باشد. چیلر پس از اینکه دمای آب را کاهش داد با لوله کشی (لوله کشی معمولی آب) به فن کویل های درون ساختمان ارسال می کند و سرمایش بسیار مطبوعی فراهم می شود که در حین سرمایش ، رطوبت هوا نیز گرفته می شود. اگر در این واحد 700 متری فقط یک نفر حضور داشته باشد و بخواهد فقط فن کویل پذیرایی یا فقط فن کویل اتاق را روشن کند می تواند این کار را انجام دهد و فقط به اندازه کارکرد آن فن کویل ، انرژی مصرف می شود و در نتیجه اتلاف انرژی به حداقل ممکن می رسد (این در حالیست که در سیستمی مثل داکت اسپلیت اگر فقط بخواهیم یک نقطه از این واحد بزرگ را خنک کنیم کل سالن ها و اتاق هایی که به یک داکت اسپلیت متصل است به صورت همزمان و با یک دمای یکسان خنک می گردد و این یعنی اتلاف انرژی) و همچنین دمای هر فن کویل را به هر میزان که بخواهید می توانید تغییر دهید (بدون اینکه اثری بر دمای کاری سایر فن کویل ها داشته باشد)
سلام بهترین سیستم سرمایشی و گرمایشی که برا کارخانجات صنعتی سوله هستند که از لحاظ هزینه و کیفیت و خدمات پس از فروش که همیشه فضای کارگران با اکسیژن کافی و رطوبت کافی و رفرش بودن همراه باشه ،پیشنهاد شما چیست؟
درود بر شما. پاسخ این سوال به آب و هوای شهری که سوله مورد نظر در آن است بستگی دارد. به طور کلی ما دو نوع سیستم سرمایشی داریم. یکی سیستم تبریدی (شبیه کولر گازی که کمپرسور و سیکل تبرید دارد) و یکی هم سیستم تبخیری (شبیه کولر آبی که با پاشش آب منجر به خنک کاری هوا می شود) و اگر شهری که سوله شما در آن قرار دارد دارای آب و هوای گرم و شرجی است (مثل مناطق جنوبی و شمالی کشور) فقط می توان از سیستم های تبریدی مثل چیلر و هواساز بهره برد. به این شکل که چیلر در یک سیکل تبریدی باعث سرمایش آب شده و آب سرد به کویل هواساز منتقل شده و هوا پس از اینکه در هواساز سرد شد با کانال کشی در سوله توزیع می شود و برای گرمایش هم کافیست که به جای آب سرد ، آب گرم را به کویل هواساز متصل کنیم. اگر سوله مورد نظر شما در مناطق گرم و خشک (مثل مناطق مرکزی ایران) باشد در صورت در دسترس بودن آب کافی می توان از سیستم های تبخیری برای سرمایش بهره برد که برای سوله ها از سیستم تبخیری ایرواشر یا زنت می توان بهره برد. ایرواشر نسبت به چیلر و هواساز قیمت پایین تری دارد. سرمایش در این دستگاه به صورت تبخیری و گرمایش با کویل آبگرم صورت می پذیرد. هم در هواساز و هم در ایرواشر یا زنت همواره هوای تازه با اکسیژن کافی وارد سالن می شود. کویل آب سرد هواساز در تابستان منجر به کاهش رطوبت هوا شده ولی در ایرواشر یا زنت به علت تبخیری بودن فرآیند سرمایش ، رطوبت هوا افزایش می یابد.
برای اصفهان برای یک منزل ویلایی دو طبقه مسکونی که هر طبقه ۱۱۵ متر است ترجیحا به دستگاه و پکیج نیازمندم که هم کیفیت داشته باشد و هم مقرون به صرفه از لحاظ خرید و مصرف انرژی باشد. ضمنا در ادامه سخن این دستگاه و یا پکیج میخواهم دو کاره و عمل سرمایش و گرمایش محیط را انجام دهد.
درود بر شما. برای این متراژی که فرمودید مناسب ترین سیستم ، سیستم کولر گازی (برای سرمایش) و پکیج و رادیاتور (برای گرمایش) است.
درود بر شما
جهت سیستم گرمایش و سرمایش محوطه اداری و یک سوئیت که جمعا حدود ۷۰۰ متر مربع هست در شرایط جوی معتدل و خشک چی پیشنهاد میدید ؟
درود بر شما. در ساختمان های اداری مهمترین مسئله این است که بتوان دمای هر اتاق یا پارتیشن را مستقلا تنظیم کرد و سیستم تهویه هر اتاق را بدون اثرگذاری بر عملکرد سیستم تهویه سایر اتاق ها بتوان خاموش یا روشن کرد. با این کار ضمن به حداکثر رسیدن شرایط آسایش ، مصرف انرژی به حداقل ممکن می رسد و از اتلافات انرژی جلوگیری می شود. با توجه به این متراژی که فرمودید ، سیستم چیلر ، پکیج و فن کویل ها مناسب ترین سیستم برای این پروژه خواهد بود. زیرا که به ازای هر اتاق یک فن کویل نصب می شود که هم می توان دمای آن را به دلخواه تنظیم کرد و هم اینکه اگر در اتاقی فردی حضور نداشت می توان فن کویل آن اتاق را خاموش کرد (بدون اینکه تاثیری بر عملکرد سایر فن کویل ها داشته باشد) و از اتلاف انرژی جلوگیری نمود.
وقت بخیر
جهت ساختمان تجاری مسکونی، شامل ۱۳۰ متر زیرزمین با ارتفاع ۴.۵ متر با کاربری آشپزخانه رستوران و یک واحد تجاری ۱۳۰ متری با ارتفاع ۶ متر جهت رستوران و ۲ واحد مسکونی با متراژ ۱۳۰ متر در شهر شیراز چیلر مرکزی مناسب تر هست یا مینی چیلر
درود بر شما. چیلر مرکزی و مینی چیلر هر دو دقیقا شبیه هم کار می کنند ولی دو تفاوت عمده دارند. تفاوت اول اینکه اگر برای کل واحدهایی که فرمودید یک چیلر مرکزی تهیه کنید، مصرف برق سیستم سرمایشی شما، مشاع خواهد بود ولی در مینی چیلر به ازای هر واحد یک مینی چیلر نصب می شود که مصرف برق هر کدام به صورت جداگانه محاسبه می شود. تفاوت دوم اینکه اگر یک چیلر مرکزی برای کل واحدهایی که فرمودید تهیه کنید، قیمت آن بین 15 تا 30 درصد نسبت به مجموع قیمت چند مینی چیلر، کمتر است.
سلام روز بخیر برای یک پروژه دانشگاهی باید سیستم گرمایش و سرمایش از لحاظ ۱-آب و هوای شهر و ۲-وضعیت اقتصادی مردم اون شهر انتخاب بشه . من شهر رشت رو انتخاب کردم الان میخوام بدونم بنظر شما بهترین سیستم گرمایش و سرمایش ازین دونظر چه سیستمی هست ؟ممنون میشم پیشنها بدید سپاس
درود بر شما. با توجه به شرایط آب و هوایی شهر رشت (گرم و شرجی در تابستان) شما از سیستم های سرمایش تبخیری (شبیه کولر آبی) نمی توانید استفاده کنید و فقط باید از سیستم های تبریدی استفاده کنید که برای متراژهای کم (معمولا کمتر از 200 یا 250 متر مربع که برق تک فاز دارند) مناسب ترین سیستم از نظر اقتصادی و همچنین تامین سطح آسایش مطلوب، سیستم کولر گازی، پکیج و رادیاتورها است و برای متراژهای بزرگتر از 200 یا 250 متر مربع که برق سه فاز دارند، اقتصادی ترین سیستمی که بتواند نیازهای اساسی یک ساختمان مسکونی یا اداری را تامین کند (نیازهایی مانند کنترل مستقل دما در هر اتاق، سطح صدای پایین و …) سیستم چیلر (یا مینی چیلر) به همراه بویلر موتورخانه (یا پکیج) و فن کویل ها است. سیستم هایی مانند VRF که تماما وارداتی هستند قیمت بالایی دارند. در ضمن داکت اسپلیت دستگاه ارزان قیمت تری نسبت به سیستم چیلر، پکیج و فن کویل ها است ولی باید این را در نظر بگیرید که اصلا مناسب استفاده در منازل مسکونی نیست.
سپاس از راهنماییتون موفق و سلامت باشید
بزرگوارید. سلامت باشید