دستگاه یونیت هیتر به همراه سیستم بویلر (دیگ آبگرم) موتورخانه ای ویژگی های خاصی را به عنوان سیستم تهویه گرمایشی (و در برخی موارد سرمایشی) ایجاد می کنند که کاربرد آنها را فقط به موارد خاصی محدود می کند و بهتر است که از آن فقط در جاهایی که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد، استفاده شود.
دستگاه یونیت هیتر بهتر است در چه جاهایی استفاده شود؟
یونیت هیتر نوعی سیستم برای گرمایش محیط است که در برخی کاربری ها علاوه بر گرمایش از آن به عنوان دستگاه سرمایش نیز استفاده می شود. این دستگاه ساختاری ساده دارد و متشکل از تعدادی کویل (لوله های فین دار) و یک فن است که در روزهای سرد سال ، آبگرم یا بخار داغ با پمپ به کویل آن و در روزهای گرم سال ، آب سرد با پمپ به کویل آن ارسال می شود و هوا توسط فن از میان (اطراف) کویل دمیده شده و دمای آن افزایش یا کاهش پیدا می کند. آب سرد معمولا توسط چیلر و آب گرم توسط بویلر یا پکیج ایجاد می شود.
کاربرد اصلی آنها برای گرم کردن سالن ها و سوله های ورزشی و صنعتی و نیز کارگاه های صنعتی است. علت اینکه کاربرد این سیستم فقط به چنین اماکنی محدود می شود به دلایل زیر مربوط می شود :
1 . فن دستگاه یونیت هیتر بسیار پر قدرت بوده و می تواند هوا را تا چند متر دورتر پرت کند و به همین علت بهتر است که در جاهایی استفاده شود که سقف، ارتفاع بالایی دارد.
2 . هر چه فن پر قدرت تر می شود طبیعتا صدایی هم که ایجاد می شود بیشتر است و به همین خاطر استفاده از آن در اماکنی که نسبت به صدا کمتر حساس هستند (مثل کارخانه ها، کارگاه ها، سوله های ورزشی و …) بیشتر است.
3 . معمولا در محیط های وسیع مثل سوله ها و انبارها نیاز است که محیط به سرعت به دمای مورد نیاز برسد و یونیت هیتر این کار را به خوبی انجام می دهد.
علاوه بر این موارد، عواملی نیز باعث می شوند که استفاده از این دستگاه تنها به جاهایی خاص تر نیز محدود شده که مهمترین آنها عبارتند از :
1 . اگر نیاز باشد که در جایی علاوه بر به گردش درآمدن هوا در محیط مورد نظر، بخشی یا تمامی هوای در گردش از بیرون به طور مستمر تامین شود، یونیت هیتر دستگاهی نیست که بتواند چنین عملی را انجام دهد زیرا یونیت هیترها در داخل فضای مورد نظر نصب می شود و با هوای بیرون ارتباطی ندارند که در این صورت مناسب ترین دستگاه برای ورود هوای تازه و تهویه آن، دستگاه هواساز است که برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آن پیشنهاد می کنیم که مقاله هواساز چیست ؟ را مطالعه بفرمایید.
2 . موضوع مهم دیگر این است که با توجه به موادی که در سالن یا انبار مورد نظر نگهداری می شود و یا بنا بر دلایل دیگری که طراح تشخیص می دهد تا رطوبت هوا را نیز علاوه بر گرمایش و سرمایش تحت کنترل درآورد که در چنین مواردی هم بهتر است که از یونیت هیترها در چنین جاهایی استفاده نشود و به جای آن مناسب ترین دستگاه برای تنظیم رطوبت (و دما) یعنی دستگاه هواساز به کار رود.
3 . و مسئله دیگر مربوط به پاکسازی هوا می شود که یونیت هیترها با توجه به ساختاری که دارند و نوع فیلترهایی که می توان در آنها نصب نمود نمی توانند در مراکز حساس به آلودگی استفاده شوند و بهتر است که از هواساز استفاده شود که قابلیت بسیار بالایی در فیلراسیون هوا دارند.
ویژگی های خاصی که یک دستگاه یونیت هیتر دارد عبارت اند از :
1 . بالا بودن قدرت حرارتی آن به علت قدرت پرتاب باد بالا
2 . اشغال فضای کم نسبت به سایر سیستم های گرمایشی و سرمایشی
3 . عدم نیاز به شعله مستقیم و در نتیجه دودکش
4 . قابل استفاده با انواع و اقسام پکیج های گرمایی و بویلرها
5 . نصب هم به صورت سقفی و هم زمینی
6 . امکان استفاده به صورت سرمایشی (علاوه بر گرمایشی) با اتصال آن به چیلر
مطالعه بیشتر درباره انواع چیلرها در مقاله ⇐ چیلر
جهت و مقدار جریان باد گرم در یونیت هیتر ها قابل تنظیم و کنترل دستی یا اتوماتیک دارد. برای انتخاب یونیت هیتر بهینه و متناسب با فضای محیط می بایستی که بار حرارتی محیط توسط مهندسان متخصص در این زمینه محاسبه شود. در ضمن فن دستگاه می تواند از نوع اکسیال یا سانتریفیوژ باشد.
برخی از ویژگی های یونیت هیتر های شرکت ما :
1 . دستگاه های یونیت هیتر شرکت ما در مدل های استاندارد TTD-UH و در دو نوع آب گرم و بخار با ظرفیت گرمایی 40000 تا 350000 Btu/Hr ساخته می شوند.
2 . پوشش بدنه دستگاه از رنگ پودری الکترواستاتیک با ضخامت 60 تا 80 میکرون و مقاوم در برابر زنگ زدگی و خوردگی
3 . ساخت کویل آب گرم یا بخار دستگاه از لوله های مسی یکپارچه شده با فین های آلومینیومی توسط ماشین تمام اتوماتیک و انجام تحلیل های حرارتی و سیالاتی مهندسی شده برای به حداکثر رساندن راندمان انتقال گرما و نیز به حداقل رساندن مقاومت فین ها در برابر جریان هوا
4 . استفاده از مجموعه موتور و فن های کم صدا و بهینه از نظر مصرف انرژی و قابلیت نصب موتورفن های دو دور و یا حتی اینورتر در آن
5 . ستون بندی دستگاه ها در دو نوع آلومینیومی با رابط های پلیمری و فلزی (استفاده از آلومینیوم در ساخت دستگاه ها علاوه بر ارائه نمایی زیبا باعث سبک تر شدن وزن دستگاه و همچنین مقاوم بودن در محیط های خورنده و مرطوب مانند صنایع شیمیایی و استخرها می گردد.)
جدول مشخصات فنی یونیت هیتر های ساخته شده در شرکت ما :
در جداول زیر مشخصات فنی چند نمونه از یونیت هیترهای آلومینیومی (AL) و فولادی (G) شامل ظرفیت ، شدت جریان آب و هوا ، ابعاد لوله های متصل به آن و ابعاد خود دستگاه برای دو نوع آبگرم و بخار ارائه شده است که برای انتخاب اولیه محصول استفاده می شود. مهندسان ما دستگاه های مورد نیاز هر پروژه را به طور خاص و متناسب با نیازها و درخواست های هر مشتری طراحی و تولید می کنند.
کاتالوگ یونیت هیتر آبگرم آلومینیومی (AL) و فولادی (G) :
کاتالوگ یونیت هیتر بخار آلومینیومی (AL) و فولادی (G) :
تهویه مطبوع ماخ ، طراح و تولید کننده انواع دستگاه های گرمایشی و سرمایشی از جمله انواع یونیت هیترها ، چیلرها ، دستگاه هواساز ، زنت ، اکونوپک ، ایرواشر و … در ابعاد گوناگون و برای کاربردهای مختلف است. تمامی محصولات ما مطابق با نیازهای هر مشتری و مطابق با استانداردهای روز طراحی و ساخته شده و به صورت مستقیم از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسند. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع سیستم های تهویه مطبوع ، انتخاب مناسب ترین سیستم برای ساختمان یا سوله خود و نیز استعلام قیمت یونیت هیتر و سایر دستگاه ها با مهندسان ما تماس بگیرید.
مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470
مهندس خورانی : 09191639363
مطالعه بیشتر ⇓
4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام
برای گرم کردن فضایی به مساحت 1800 متر مربع ( ۳۰*۶۰ ) به ارتقاع ۱۰ متر به مشاوره نیاز دارم
سوخت موجود گازویل
سلام و درود بر شما. لطفا با مهندسان ما تماس بگیرید تا به طور کامل راهنماییتون کنند.
وقت به خیر . یه سوله داریم که می خواهیم در اون یونیت هیتر نصب کنیم . برای جلسه با مدیرعامل و توجیح این کار نیاز به نحوه محاسبه سرانگشتی بار حرارتی سوله دارم . لطفا بفرمایید که با در اختیار داشتن ابعاد سوله ، چگونه میتوان بار حرارتی را بصورت سرانگشتی محاسبه نمود . البته واقف هستیم که پارامترهایی از قبیل پنجره ها و ضریب نفوذ از دیوارها و جنس سقف و کف و … دخیل هستند ولی برای یک برآورد اولیه چگونه میتوان به یک عدد تقریبا معقول رسید . با سپاس فراوان
وقت شما هم بخیر. برای محاسبه ظرفیت لطفا با مهندسان ما تماس بگیرید تا ضمن راهنمایی برای انتخاب سیستم مناسب، ظرفیت مورد نیاز را به صورت سرانگشتی برای پروژه شما محاسبه نمایند و قیمت سیستم های مختلف را نیز اعلام کنند.