چیلر خنک کننده ماشین چاپ

در طی فرآیند چاپ جوهر افشان ، دیجیتال ، لیزر و آفست و غیره حرارت زیادی در قسمت های مختلف ایجاد می شود. برای مثال در چاپ تونر برای چسبیدن تونر به کاغذ باید از گرما استفاده شود و یا در ماشین های چاپ و پرینترهای جوهر افشان ، جوهر توسط لامپ های UV که حرارت قابل ملاحظه ای تولید می کنند خشک می گردد. همچنین با حرکت مداوم کاغذ و سایر متریال هایی که در ماشین چاپ بر روی رول ها یا همان غلتک ها حرکت می کنند نیز گرمای زیادی ایجاد می شود. بنابرین برای جلوگیری از خرابی دستگاه چاپ و توقف خط می بایستی دمای فرآیند در بخش های مختلف کنترل و تنظیم شود. وجود یک چیلر خنک کننده ماشین چاپ باعث می شود که دستگاه ها با حداکثر راندمان و ظرفیت کار کنند (برای مثال ویسکوزیته جوهر در حالت بهینه قرار گرفته و اصطکاک بین کاغذ و غلتک ها کاهش می یابد) و دستگاه ها و محصولات تولیدی در برابر ریسک های اجتناب ناپذیر ناشی از داغ شدن بیش از حد (Over Heating) محافظت شوند.

در اکثر ماشین های چاپ وجود گرمای بیش از حد به 3 دلیل باعث ایجاد مشکلاتی می شود که عبارتند از :

1 . در درجه حرارت های بالا ویسکوزیته جوهر کاهش پیدا می کند که منجر به ایجاد پدیده امولسیون (عدم ترکیب قطره های ریز یک مایع با مایعی دیگر مطابق شکل زیر) می شود که در نتیجه پرینت صورت گرفته لک دار خواهد شد.

امولسیون و لک زدن جوهر

2 . وقتی که ویسکوزیته جوهر کمتر می شود برای چاپ به مقدار بیشتری از جوهر نیاز خواهد بود که همین امر هزینه چاپ را افزایش می دهد.

3 . گرمای بیش از حد باعث افزایش اصطکاک و استهلاک دستگاه چاپ شده و به سرویس های دوره ای بیشتری نیاز خواهد بود.

بنابرین استفاده از یک سیستم خنک کننده مثل چیلر مخصوصا در دستگاه های چاپ جدید که سرعت چاپ بالاتری دارند یک امر ضروری محسوب می شود. در ادامه به تشریح این موضوع که خنک کاری ماشین چاپ توسط چیلر به چه شکل انجام می شود خواهیم پرداخت.

خنک کاری ماشین چاپ توسط چیلر به چه شکل انجام می شود؟

چیلر دستگاهی نیست که فقط در صنعت چاپ مورد استفاده قرار بگیرد بلکه در هر صنعتی که در آن فرآیندی وجود داشته باشد که گرمای بیش از حد مجاز تولید کند و بخواهیم این گرما را به بیرون دفع کنیم از چیلر استفاده می کنیم. در کلامی ساده باید گفت که چیلر دستگاهی است که آب را خنک یا سرد می کند و آب بعد از سرد شدن با پمپ به مدار دستگاه ارسال می گردد. با گردش آب سرد درون دستگاه مورد نظر ، گرما گرفته شده و سپس مجددا آب که دمای آن بالا رفته به چیلر برگردانده می شود تا دوباره سرد شود و این روند ادامه پیدا کند. چنانچه دما به طور دقیق کنترل نشود کیفیت جوهر کاهش پیدا کرده و ضمن معیوب شدن محصولات موجب کند شدن فرآیند تولید و در نتیجه توقف خط می گردد. در شکل زیر این موضوع که به چه شکل یک چیلر (در اینجا تصویر ساختار چیلر تراکمی هوا خنک به عنوان پر کاربردترین نوع چیلر در صنعت را مشاهده می کنید) می تواند آب (یا بهتر است بگوییم محلول آب و یک ضد یخ مثل گلیکول) را در مبدلی به اسم اواپراتور سرد کند ، نشان داده شده است.

سیستم سرمایشی چیلر

مطالعه بیشتر درباره ساختار چیلرهای تراکمی ، مزایا و مصرف انرژی آنها در این مقاله ⇐ چیلر تراکمی

حال خنک کاری ماشین چاپ توسط چیلر هم از این امر مستثنی نیست و معمولا به دو شکل عمل خنک کردن ماشین چاپ و فضای چاپخانه انجام می شود :

1 . در حالت اول برای خنک کاری هوای چاپخانه ، آب سرد چیلر به دستگاه هایی مانند هواساز یا فن کویل و غیره منتقل می گردد و این دستگاه ها دارای یک کویل و یک فن هستند که با جاری شدن آب سرد در کویل ها و همزمان با آن گردش فن ، هوایی خنک و مطبوع از این دستگاه ها خارج می شود که این هوای خنک در کل قسمت های چاپخانه و بر روی ماشین های چاپ و پرینترها و غیره جریان پیدا کرده و حرارت مازاد غلتک ها و جوهر افشانده شده بر روی کاغذ در حال چاپ و سایر قسمت ها را به خود جذب کرده و سپس با فن های خارج کننده هوا به محیط بیرون ، دفع می گردد. همچنین این جریان هوا باعث خروج بو و ذرات مواد شیمیایی مضر از چاپخانه به محیط بیرون می شود. در کنار چیلر از یک بویلر یا پکیج نیز برای گرم کردن آب و در نتیجه گرمایش هوای چاپخانه باید استفاده شود تا در کل روزهای سال (چه تابستان و چه زمستان) دمای هوای درون چاپخانه متعادل باقی بماند.

سیستم سرمایشی گرمایشی چیلر ، بویلر ، هواساز و فن کویل ها

2 . در حالت دوم این آب سرد مستقیما به کانال های تعبیه شده در درون ماشین چاپ پمپاژ شده و درون آن گردش نموده و گرمای بیش از حد غلتک ها و قسمت هایی که حرارت تولید می کنند را به خود جذب می کند و بعد از آن دوباره به چیلر بر می گردد تا مجددا سرد شده و این روند به طور مداوم تکرار می گردد. بدین ترتیب هر دمایی که نیاز باشد به طور کاملا دقیق و به طور مداوم تامین می شود.

چیلر خنک کننده ماشین چاپ

بنابرین 2 دستگاه چیلر (یکی به منظور خنک نمودن هوای چاپخانه به کمک فن کویل ها و هواسازها و یکی هم به منظور خنک کردن مستقیم ماشین های چاپ) مورد استفاده قرار می گیرد. در برخی از پرینترهای بزرگ مقیاس نیز از تعدادی فن درون خود دستگاه استفاده می شود تا به فرآیند دفع حرارت کمک کنند. هر چه ماشین های چاپ بهبود پیدا می کنند و سرعت چاپ بیشتر می شود تدابیر لازم برای دفع حرارت توسط چیلر و سیستم های کمکی نیز بیشتر اندیشده و طراحی می گردد. در نتیجه چیلرها از نظر کاربرد در 2 نوع صنعتی و تهویه مطبوع ساخته می شوند که نوع صنعتی از لحاظ ساختار با نوع تهویه مطبوع کمی تفاوت دارد که پیشنهاد می کنیم در مقلات زیر هر یک را به دقت مطالعه بفرمایید.

مطالعه بیشتر درباره چیلرهای صنعتی در این مقاله ⇐ چیلر صنعتی

مطالعه بیشتر درباره چیلرهای تهویه مطبوع در این مقاله ⇐ چیلر تهویه

تحت کنترل درآوردن رطوبت کاغذ

یکی از مهمترین مواردی که باید در صنعت چاپ لیزر ، جوهر افشان ، آفست ، دیجیتال و … تحت کنترل درآورده شود رطوبت است. کاغذها معمولا طوری طراحی می شوند تا رطوبتی بین 4 تا 6 درصد (در برخی منابع بین 5 تا 10 درصد بیان شده است) داشته باشند. یعنی اینکه 4 تا 6 درصد جرم کاغذ از آب تشکیل شده باشد. دمای بالای محیط موجب خشک شدن کاغذ (یعنی کاهش رطوبت آن به کمتر از 4 درصد) قبل از چاپ می شود. به همین خاطر کنترل دما و رطوبت محیط در محل نگهداری کاغذها و نیز در محیط چاپ اهمیت بسیار زیادی دارد و اگر به درستی و به طور دقیق کنترل و تنظیم نشود می تواند باعث چسبندگی تونر ، گیر کردن کاغذ ، بر هم خوردن تعامل بین جوهر و کاغذ و در نهایت کاهش کیفیت کلی کار چاپ شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می کنیم که این مقاله ⇐ تنظیم دما و رطوبت هوای چاپخانه را مطالعه بفرمایید.

زمینه فعالیت شرکت ماخ در حوزه طراحی و ساخت انواع چیلرهای صنعتی و تهویه مطبوع ، انواع هواساز ، دستگاه های روفتاپ پکیج ، زنت و ایرواشر است. کلیه دستگاه ها به صورت خاص و سفارشی برای هر پروژه طراحی و تولید شده و با کمترین قیمت (قیمت محصولات در کارخانه) در اختیار مشتریان عزیز قرار داده می شود. برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت و مشخصات فنی دستگاه ها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی : ۰۹۱۲۷۶۷۵۱۱۷ – ۰۹۱۹۴۴۲۷۴۷۰

مهندس خورانی : ۰۹۱۹۱۶۳۹۳۶۳

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 0 میانگین: 0]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

4 × 1 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت